Όσο πιο προσεγμένο είναι το χρώμα και η εμφάνιση του αυτοκινήτου σας, χωρίς γρατζουνιές και χτυπήματα, τόσο καλύτερο φαίνεται.

Επειδή το αυτοκίνητό μας βρίσκεται συνεχώς στο δρόμο, αναπόφευκτα το χρώμα και η συνολική του εικόνα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, πέραν των μικροεπαφών…

Φανοποιεία: Απλή υπόθεση!

7.971 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/10/2014

Όσο πιο προσεγμένο είναι το χρώμα και η εμφάνιση του αυτοκινήτου σας, χωρίς γρατζουνιές και χτυπήματα, τόσο καλύτερο φαίνεται. Δείτε παρακάτω τους παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα του αυτοκινήτου, ώστε να προφυλαχθείτε αναλόγως, και ενημερωθείτε για τις προσφερόμενες υπηρεσίες των φανοποιείων.

 
Επειδή το αυτοκίνητό μας βρίσκεται συνεχώς στο δρόμο, αναπόφευκτα το χρώμα και η συνολική του εικόνα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, πέραν των μικροεπαφών…Οι σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα του αυτοκινήτου είναι: Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, τα περιττώματα των πουλιών, το ρετσίνι των δέντρων, τα χημικά απορρυπαντικά και τα σκληρά σφούγγαρια/πανιά. 

Ωστόσο, επειδή το «μοιραίο» είναι κάποιες φορές αναπόφευκτο, ή ακόμη επειδή μερικοί μπορεί να θέλουν να τονώσουν την εμφάνισή τους, παρακάτω αναφερόμαστε στις σημαντικότερες υπηρεσίες που προσφέρει ένα σύγχρονο φανοποιείο:

Απευθείας είσπραξη από τις ασφαλιστικές εταιρείες:
Σε περίπτωση τρακαρίσματος που δεν ευθύνεστε, πολλά φανοποιεία αναλαμβάνουν ώστε να πληρωθούν απευθείας από την ασφαλιστική εταιρεία, απαλλάσσοντάς σας έτσι από χρόνο και τρέξιμο…
Παροχή δωρεάν αυτοκινήτου αντικατάστασης.
Αν το αυτοκίνητό σας πρέπει να μείνει στο συνεργείο για παραπάνω από 2-3 ημέρες, πολλοί επαγγελματίες παρέχουν αυτοκίνητο αντικατάστασης, λύνοντάς σας έτσι τα χέρια.

Δυνατότητα παραλαβής αυτοκινήτου από το χώρο σας:
Εφόσον ο διαθέσιμος χρόνος είναι περιορισμένος, ή δεν έχετε τη δυνατότητα μετακίνησης, κάποιοι επισκευαστές φανοποιίας αναλαμβάνουν να παραλάβουν το αυτοκίνητό σας από το χώρο σας.

Τέλος, πέραν το παραπάνω κλασικών εργασιών φανοποιίας, κάποιοι επαγγελματίες προσφέρουν επιπλέον εργασίες όπως το ξεθάμπωμα των φαναριών, ή το P.D.R. που είναι η επισκευή των μικρών βαθουλωμάτων χωρίς να χρειαστεί εκ νέου βαφή του οχήματος.