Η εκκίνηση του ράλι Ακρόπολις 2013 θα γίνει στις 31 Μαΐου από το Ζάππειο.

Η εκκίνηση του ράλι Ακρόπολις 2013 θα γίνει στις 31 Μαΐου από το Ζάππειο.

Πώς να φτάσετε στις Ειδικές του Ράλι Ακρόπολις

3.268 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2013)

Την Παρασκευή 31 Μαΐου θα ξεκινήσει το WRC επί ελληνικού εδάφους και η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο. Πως όμως θα φτάσετε στις υπόλοιπες Ειδικές Διαδρομές;

Ειδική Νο2: Κινέττα
Προτεινόμενη πρόσβαση
Από την πόλη των Μεγάρων, κατευθύνεστε προς Αλεποχώρι. Στη στρογγυλή πλατεία με πινακίδες προς Αλεποχώρι και Μάζι, μηδενίζετε. Στο 24,7 χλμ. του road book υπάρχει διχάλα. Στρίβοντας αριστερά (Α) και μετά από 3,3 χλμ. φτάνετε στο 3,86 χλμ. της ειδικής, ενώ ευθεία για 1 χλμ. (Β) φτάνετε στο 9,84 χλμ. της ειδικής.
Ειδική Νο3 & 7: Κλένια-Μυκήνες
Προτεινόμενη πρόσβαση
Από το Χιλιομόδι ή τον κόμβο Νεμέας στη διασταύρωση προς Αγ. Βασίλειο, μηδενίζετε και ακολουθείτε το road book. Μετά από 2,15 χλμ. φτάνετε στο 4,09 χλμ. της ειδικής. Εθελοντές θα σας οδηγήσουν σε χώρους στάθμευσης.
Ειδική Νο4 & 8: Γυμνό
Προτεινόμενη πρόσβαση
Περίπου 1 χλμ. μετά τον κόμβο Στέρνας προς Aργος, βρίσκετε πινακίδα με ένδειξη Στέρνα 1 δεξιά. Μηδενίζετε και ακολουθείτε το road book, για να φτάσετε μετά από 7,5 χλμ. στην αρχή χωματόδρομου. Αν στο 15,3 χλμ. πάτε ευθεία για 2,8 χλμ. φτάνετε στο 7,17 χλμ. της ειδικής.
Ειδική Νο5 & 9: Κεφαλάρι
Προτεινόμενη πρόσβαση
Ερχόμενοι από Ξυλόκαστρο, μπαίνετε στο χωριό Μάννα. Στην ξύλινη πινακίδα, που δεξιά οδηγεί προς «Πηγές Γκούρα» μηδενίζετε και ακολουθείτε το road book. Μετά από 6,10 χλμ. φτάνετε στο 8,14 χλμ. της ειδικής.
Ειδική Νο11 & 13: Πίσσια
Προτεινόμενη πρόσβαση
Από Λουτράκι-Περαχώρα προς Σχίνο, φτάνοντας στην πινακίδα «Πίσσια» μηδενίζετε και ακολουθείτε το road book. Σε 3,2 χλμ. από την αρχή του χωματόδρομου φτάνετε στο 2,03 χλμ. της ειδικής.
Οδηγός για τους θεατές
Το Ράλι Ακρόπολις είναι η ετήσια και καθιερωμένη γιορτή του μηχανοκίνητου – και όχι μόνο – αθλητισμού στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες θεατές ανεβαίνουν στα ελληνικά βουνά, ώστε να απολαύσουν το θέαμα των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Βέβαια, τόσο για την ασφάλεια των ιδίων, όσο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, θα πρέπει να τηρηθούν οι παρακάτω προφυλάξεις:
-Οι ειδικές κλείνουν 3 ώρες πριν από τη διέλευση του πρώτου αυτοκινήτου, που αναφέρεται στο πρόγραμμα. Από εκεί και ύστερα, δεν επιτρέπεται σε κανένα αυτοκίνητο να βρίσκεται εντός της ειδικής.
-Κατά τη διάρκεια του αγώνα, μη μετακινείστε από το σημείο όπου κάθεστε και μη φεύγετε από τη θέση σας, προτού περάσει ο ουραγός της διοργάνωσης.
-Μην πλησιάζετε στα σημεία που είναι χαρακτηρισμένα ως «επικίνδυνα» (σηματοδοτημένα με κορδέλες).
-Να στέκεστε πάντα πίσω από τις ειδικές κορδέλες ή το πλέγμα.
-Μην πλησιάζετε στο δρόμο για να δείτε καλύτερα. Από κάποιο ύψωμα, μπορείτε να δείτε το ίδιο καλά και σίγουρα, με περισσότερη ασφάλεια.
-Μην εμποδίζετε το έργο των κριτών. Είναι εκεί για να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Συνεργαστείτε μαζί τους.
-Προσέξτε πού θα παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας, ώστε να μην κλείσετε τους δρόμους διαφυγής για τα ασθενοφόρα. Επικοινωνήστε με κάποιον άνθρωπο της οργάνωσης.
-Προστατέψτε την ελληνική φύση και μην ανάψετε φωτιά ή μην πετάξετε αναμμένο τσιγάρο. Φροντίστε επίσης φεύγοντας, να πάρετε μια μικρή σακούλα με τα σκουπίδια σας.
-Αν δείτε έστω και την παραμικρή εστία φωτιάς, ειδοποιήστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto