Μεταχειρισμένο Toyota Auris 1,4
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μεταχειρισμένο Toyota Auris 1,4

Μεταχειρισμένο Toyota Auris 1,4

25.650 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2013)

Χωρίς να υστερεί σημαντικά σε κάποιο τομέα, το Auris εγγυάται μακροχρόνια και απροβλημάτιστη συμβίωση, για όποιον αναζητά ένα αξιόπιστο μικρομεσαίο, από δεύτερο χέρι.


¶νετες μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης και ουδέτερη οδική συμπεριφορά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Auris.

¶νετες μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης και ουδέτερη οδική συμπεριφορά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Auris.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

+ ¶νεση, εργονομία, 
πρακτικότητα, χώροι, φρένα
- Αίσθηση τιμονιού, θόρυβος 
κινητήρα, κατανάλωση
 
Κινητήρας 
Ο 1.400άρης κινητήρας αποδίδει 97 ίππους και προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις. Εμφανίζεται αρκετά πολιτισμένος στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, στις υψηλότερες όμως, γίνεται αρκετά θορυβώδης. Η ηλικία του φανερώνεται από τις απαιτήσεις σε καύσιμο. Με μέση τιμή 6,9 λτ./100 χλμ. ακόμη και για την εποχή του, κυμαινόταν στο μέσο όρο της κατηγορίας. Καλές εντυπώσεις αφήνει το 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων με λογική κλιμάκωση των σχέσεων κοντές διαδρομές στον επιλογέα και θετικό κούμπωμα.
 
Οδική συμπεριφορά
Η άνεση είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία του Auris, παρά το γεγονός ότι, η ανάρτηση είναι αρκετά σφιχτή. Οι τυπικές κακοτεχνίες της ασφάλτου φιλτράρονται σε μεγάλο βαθμό και ο θόρυβος κύλισης δεν κουράζει στο ταξίδι. Στην ευθεία κάποιες τάσεις πλεύσης του αμαξώματος θα εμφανιστούν μόνο στις απότομες αλλαγές πορείας, ενώ στις στροφές η κλίση έρχεται προοδευτικά χωρίς να εμπνέει ανησυχία. 
 
Όσον αφορά το κράτημα, σε απαιτητικές συνθήκες η υποστροφή προειδοποιεί προτού κάνει την εμφάνισή της. Η απουσία των ηλεκτρονικών βοηθημάτων πρόσφυσης και ευστάθειας περνά απαρατήρητη στις καθημερινές συνθήκες. Γρήγορο και ελαφρύ το τιμόνι βοηθάει πολύ στις μετακινήσεις εντός πόλης. Ωστόσο, η πληροφόρηση που μεταφέρει στον οδηγό είναι περιορισμένη. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν τα φρένα, λόγω της αντοχής τους σε σκληρή χρήση.
Εσωτερικό-Χώροι
 
Η ιδιόμορφη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας και ο πλούσιος σε πληροφόρηση πίνακας οργάνων τεχνολογίας Optitron δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στο εσωτερικό του Auris. Οι τομείς που αφήνουν περιθώριο για κριτική είναι η συναρμογή και το φινίρισμα των σκληρών πλαστικών. Η εργονομία δεν προβληματίζει, ενώ πολλές πρακτικές θήκες σε διάσπαρτα σημεία κάνουν ευχάριστη την καθημερινή συμβίωση με το αυτοκίνητο. 
Η καλή εκμετάλλευση χώρων εξασφαλίζει επαρκές μήκος και πλάτος για να καθίσουν ακόμη και πέντε ενήλικες. Οι άνω του μετρίου αναστήματος θα ήθελαν λίγο περισσότερο αέρα στο κεφάλι τους. Με 354 λίτρα χωρητικότητα, το πορτμπαγκάζ βρίσκεται στο όριο του αποδεκτού για τις οικογενειακές απαιτήσεις.
 
Value for money
Διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν οι δύο διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού. Η βασική έχει κάποιες ελλείψεις που δεν περνούν απαρατήρητες, όπως είναι οι αερόσακοι οροφής και τα ηλεκτρικά παράθυρα στις πίσω πόρτες. Η αμέσως πλουσιότερη έκδοση διαθέτει τα παραπάνω και αρκετά περισσότερα, που την κάνουν ολοκληρωμένη και με καλή σχέση τιμής/αξίας.
 
Τιμή αγοράς 2008: 14.500 ευρώ
Τιμή αγοράς 2013: 6.500 ευρώ
Τιμή πώλησης 2013: 7.300 ευρώ
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto