Το Kia Picanto είναι ένα σύγχρονο μοντέλο, με εντυπωσιακή εμφάνιση, κατασκευαστική και οδηγική ωριμότητα.

Το Kia Picanto είναι ένα σύγχρονο μοντέλο, με εντυπωσιακή εμφάνιση, κατασκευαστική και οδηγική ωριμότητα.

Ένα με την πόλη

Το Kia Picanto αγαπά την πόλη και η πόλη το αγαπά. Απόδειξη ότι, του… επιτρέπει την είσοδο στον «πράσινο» δακτύλιό της σε καθημερινή βάση. Φυσικά, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να το αγαπήσετε και εσείς.

Η εκπροσώπηση της Kia στην κατηγορία των μίνι είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ. Το Kia Picanto είναι ένα σύγχρονο μοντέλο, με εντυπωσιακή εμφάνιση, κατασκευαστική και οδηγική ωριμότητα, πλούσια γκάμα εκδόσεων και αξεσουάρ, αλλά και απόλυτα συντονισμένο με το οικονομικό – οικολογικό πνεύμα της εποχής, όπως προκύπτει από την «πράσινη» γκάμα των κινητήρων του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


«Πράσινο» διαβατήριο

Η πιο σημαντική καινοτομία του νέου Picanto, κρύβεται κάτω από το καπό. Μια νέα γενιά κινητήρων με την κωδική ονομασία «Kappa» εξοπλίζουν το νέο μοντέλο, σεβόμενοι τις αξίες του downsizing και προσφέροντας ανταγωνιστική απόδοση και οικονομία καυσίμου. 

Στην αιχμή της γκάμας το 3κύλινδρο, 12βάλβιδο μοτέρ 1,0 λίτρου, με απόδοση 69 ίππων και μέση κατανάλωση που περιορίζεται στα 4,2 λ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 99 γρ./χλμ.. Αυτό εξασφαλίζει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στον «πράσινο» δακτύλιο. Το μοτέρ εντυπωσιάζει όχι μόνο με την απόκριση στο γκάζι, αλλά, κυρίως, με την ποιοτική του λειτουργία. 


Στην κορυφή βρίσκεται το 4κύλινδρο σύνολο 1,2 με 85 ίππους και εξίσου χαμηλή μέση κατανάλωση της τάξης των 4,5 λ./100 χλμ και εκπομπές ρύπων μόλις 105 γρ./χλμ., που και αυτό «μπαίνει» ελεύθερα στον πράσινο δακτύλιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όλοι οι κινητήρες, έχουν διπλό χρονισμό βαλβίδων (Dual CVVT), ενώ εξοπλίζονται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και, προαιρετικά, με  αυτόματο κιβώτιο με τον κινητήρα 1,2.


Εντυπωσιακή παρουσία

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του μοντέλου επιτρέπει την καλύτερη προσαρμογή της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Kia. Έτσι, το Picanto, είναι φιλικό και χαριτωμένο, αλλά παράλληλα ώριμο και γοητευτικό. Η εντύπωση υποστηρίζεται έντονα από τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες του μοντέλου. Από μπροστά ξεχωρίζει η, χαρακτηριστική, πλέον, μάσκα που θυμίζει μουσούδα τίγρη, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα «φρύδια» από Led που στολίζουν, προαιρετικά, τα εμπρόσθια φωτιστικά. Το αμάξωμα υιοθετεί τις έντονες ακμές, ειδικά στο προφίλ και το πίσω μέρος, με τους επιθετικούς προφυλακτήρες, αλλά και τα πολύ χαρακτηριστικά πίσω φώτα που αγκαλιάζουν το παρμπρίζ. Η 3θυρη έκδοση του Picanto, έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να αναδύει έναν ακόμα πιο δυναμικό και νεανικό χαρακτήρα από το 5θυρο.

Toyota
test center