Δείτε παρακάτω 5 μικρομεσαία με χαμηλή αναλογία κιλών ανά ίππο και τιμή έως 25.000 ευρώ.

Δείτε παρακάτω 5 μικρομεσαία με χαμηλή αναλογία κιλών ανά ίππο και τιμή έως 25.000 ευρώ.

Top 5 σε κιλά/ίππο μέχρι 25 χιλιάρικα

33.071 Επισκέψεις στο άρθρο

Με τον χαρακτηρισμό «fit» ή αθλητικό χαρακτηρίζουμε ένα αυτοκίνητο που έχει την ικανότητα να κινηθεί σβέλτα, χωρίς να «ιδρώσει» ιδιαίτερα, προσφέροντας συγχρόνως μια απολαυστική οδηγική εμπειρία. Παρακάτω, παρουσιάζουμε πέντε «fit» μικρομεσαία, ή διαφορετικά με καλή αναλογία κιλών/ίππο και τιμή για διαφορετικά βαλάντια.

Η αναλογία κιλών ανά ίππο σε ένα αυτοκίνητο είναι ένας παράγοντας που μαρτυράει κατά πόσο ένα αυτοκίνητο έχει αθλητικό χαρακτήρα και σπορτίφ οδική συμπεριφορά. Όσο μικρότερη είναι αυτή η αναλογία τόσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις, τόσο χαμηλότερη είναι η κατανάλωση καυσίμου, και κατ` επέκταση τόσο απολαυστικότερη η οδηγική του συμπεριφορά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Γιατί όπως σωστά καταλαβαίνετε, ναι μεν οι επιδόσεις εξαρτώνται από τη δύναμη του κινητήρα, όμως άλλες έχει ένα αυτοκίνητο 200 ίππων και 1.200 κιλών, και άλλες ένα αυτοκίνητο με τον ίδιο κινητήρα και κιβώτιο, αλλά με βάρος 1.600 κιλά. Για παράδειγμα σκεφτείτε πόση διαφορά έχει η συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας όταν οδηγείτε μόνοι σας, σε σχέση με το όταν έχετε ακόμα τέσσερις συνεπιβάτες.
 
Φυσικά αυτό δεν αποκλείει ή επιβεβαιώνει πως ένα αυτοκίνητο με όχι και τόσο καλή αναλογία κιλών/ίππο θα έχει καλές επιδόσεις. Εξάλλου, οι επιδόσεις επηρεάζονται και από αρκετούς άλλους παράγοντες, όπως η κλιμάκωση του κιβωτίου, η διάμετρος των τροχών, η ελαστικότητα και η ροπή του κινητήρα. 
 
Στα περισσότερα μοντέλα «καθημερινής» χρήσης αυτή η αναλογία έχει τιμή που συνήθως αγγίζει ή ξεπερνά το 10, αναλογία ικανή να μας μετακινήσει με αξιοπρέπεια και ενίοτε σε λίγο πιο γρήγορους ρυθμούς. Εμείς παρακάτω συγκεντρώσαμε 5 οικογενειακά μοντέλα με αναλογία κιλών ανά ίππο έως και 7,3, ένα νούμερο δηλαδή που θεωρείται ότι έχουν πιο σπορτίφ κατασκευές. Τέλος, αναφορικά με την τιμή τους, προσπαθήσαμε να επιλέξουμε 5 διαφορετικές προτάσεις, ώστε να καλυφθούν περισσότερα… οικογενειακά βαλάντια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center