Οι μελλοντικοί κινητήρες Renesis είναι πιθανό να αντικαταστήσουν τα κλασικά μπουζί με τεχνολογία λέιζερ (εδώ το RX-8)

Οι μελλοντικοί κινητήρες Renesis είναι πιθανό να αντικαταστήσουν τα κλασικά μπουζί με τεχνολογία λέιζερ (εδώ το RX-8)

Με «λέιζερ» οι κινητήρες της Mazda!

(29/6/2011)

Μια νέα επαναστατική τεχνολογία θα χρησιμοποιήσει η ιαπωνική φίρμα στους μελλοντικούς κινητήρες Renesis. Οι γνωστοί Wankel κινητήρες που έχουμε γνωρίσει από τα θρυλικά μοντέλα της σειράς RX θα αντικαταστήσουν τα κλασικά μπουζί με την καύση του μίγματος να προκαλείται από τεχνολογία λέιζερ!

Αυτό ακριβώς αναφέρει ο βρετανικός ειδικός τύπος, το τελευταίο διάστημα. Η ιαπωνική φίρμα φαίνεται ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους κινητήρες Wankel παρόλο που αυτό το διάστημα έχει επενδύσει πολλά στην υψηλή τεχνολογία SkyActiv την οποία μας παρουσιάζει σταδιακά. Εξίσου πολύ «χρόνο και χρήμα» όμως έχει επενδύσει και στους κινητήρες Wankel τους οποίους μας έχει χαρίσει σε εκπληκτικές κατασκευές όπως η γνωστή σειρά των RX. Έτσι, και σύμφωνα πάντα με τα τελευταία νέα από τον βρετανικό ειδικό τύπο, η επόμενη γενιά κινητήρων Renesis (που θα ονομάζεται: 16X Renesis, και εξελίσσεται ήδη από το 2007), θα αντικαταστήσει τα κλασικά μπουζί με τεχνολογία λέιζερ που θα προκαλεί την καύση του μίγματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Οι μοντέρνοι αυτοί «ψεκαστήρες» θα χρησιμοποιούν κεραμικό υλικό και θα έχουν διαστάσεις 9 χιλ. σε διάμετρο, και 11 χιλ. σε μήκος, που με τη σειρά του σημαίνει ότι θα μπορούν να τοποθετηθούν με άνεση σε έναν κινητήρα Wankel, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι διαστάσεις τους είναι μικρότερες από ένα κλασσικό μπουζί!
Παρόλο που οι πηγές αναφέρουν ότι οι δοκιμές του εν λόγω συστήματος δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, η χρήση τεχνολογίας λέιζερ αναμένεται να δώσει πολύ καλύτερο έλεγχο της καύσης του μίγματος, όσο και του χρονισμού, καθώς την ίδια στιγμή θα μπορεί να επιτύχει μεγάλη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων.
Hyundai
vw