Ορατές οι διαφορές στην μετατροπή της οροφής
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ορατές οι διαφορές στην μετατροπή της οροφής

Beetle made in Greece

9.047 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2016)

Ο κ. Γιάννης Ζιόβας θέλει με την πατέντα του να δώσει μια άλλη μορφή στο θρυλικό σκαθάρι, πιο σύγχρονη. Ας δούμε τι σκέφτηκε το ελληνικό δαιμόνιο.

Τα νέα αυτήν την φόρα έρχονται από την επαρχία και πιο συγκεκριμένα από το Αγρίνιο. Ο κ. Γιάννης Ζιόβας αποφάσισε να δώσει στο θρυλικό μοντέλο της Volkswagen Beetle νέα εμφάνιση. Η προσπάθεια έγινε τόσο συντονισμένη και το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που ο ίδιος φρόντισε να ενημερώσει και την ίδια τη γερμανική μάρκα.
  
Όπως κάθε νέο εγχείρημα έχει δυσκολίες έτσι και το σκαθάρι του κ. Ζιόβα αντιμετώπισε αρχικά θέματα με τον μηχανισμό της οροφής μιας και η ιδέα του είναι να μετατραπεί ο σκαραβαίος του σε (restomod) “look”με σκληρή οροφή, όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα του. Έπρεπε λοιπόν να ανασχεδιαστούν παρμπρίζ, οι διαστάσεις της οροφής, τα σημεία των αρθρώσεων της, καθώς και το ύψος των roll bars.
Η συγκεκριμένη μετατροπή είναι σε στάδιο εξέλιξης και δεν μπορείς να παραγγείλεις το κιτ. Πάντως η πατέντα είναι καταχωρημένη. Μακάρι να συνεχιστούν στην χώρα μας τέτοιες προσπάθειες. Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Ζιόβα και η πατέντα του τελικά να υλοποιηθεί και να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.
Να θυμίσουμε πως το θρυλικό σκαθάρι της γερμανικής μάρκας Volkswagen ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1936 ύστερα από ειδική παραγγελία του Χίτλερ που ζήτησε ένα αυτοκίνητο με συγκεκριμένες προδιαγραφές που να μπορούν να το αποκτήσουν οι απλοί εργαζόμενοι της χώρας.
Ακριβώς για αυτό τον λόγο πήρε τον τίτλο «αυτοκίνητο του λαού» και έγινε το όνειρο για εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και σήμερα για πολλούς νέους οδηγούς είναι το πρώτο τους αυτοκίνητο. Για τον κ. Γιάννη Ζιόβα, αν και δεν ήταν το πρώτο έγινε σίγουρα ένα από τα αγαπημένα του.

Ανοιχτή έκδοση από ελληνικά χέρια.

Ανοιχτή έκδοση από ελληνικά χέρια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
skoda