Δυναμικό, κομψό και πολυτελές θα είναι το νέο Audi A3 Cabriolet.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δυναμικό, κομψό και πολυτελές θα είναι το νέο Audi A3 Cabriolet.

Τα «ανοιχτά» Audi A3 και BMW Σειρά 2

(11/5/2012)

Οι «ανοιχτές» εκδόσεις του νέου A3 Cabriolet και της BMW Σειρά 2 Cabrio αναμένεται να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων cabrio.

Audi A3 Cabriolet - Φυσική εξέλιξη Το πρώτης γενιάς «ανοιχτό» μικρομεσαίο μοντέλο της Audi, το οποίο παρουσιάστηκε το 2007 ξεχώρισε για την κομψή του σιλουέτα και τον συνδυασμό πολυτέλειας και δυναμισμού που απέπνεε.

Σχεδιαστικά δεν ξεφεύγει σημαντικά από τα πρότυπα του υπάρχοντος μοντέλου. Ωστόσο, θα βασίζεται σε νέα πιο στιβαρή και ελαφριά πλατφόρμα.

Σχεδιαστικά δεν ξεφεύγει σημαντικά από τα πρότυπα του υπάρχοντος μοντέλου. Ωστόσο, θα βασίζεται σε νέα πιο στιβαρή και ελαφριά πλατφόρμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το νέο A3 Cabriolet αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2013 και σύμφωνα με τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε κατΆ αποκλειστικότητα, βλέπουμε ότι βαδίζει στα χνάρια του υπάρχοντος μοντέλου, υιοθετώντας ακόμα πιο δυναμικό στιλ, χωρίς ωστόσο να αλλάξει ριζικά σε επίπεδο σχεδίασης.

Βασισμένο σε νέα πλατφόρμα
Από τα σημαντικότερα νέα στοιχεία που θα ενσωματώνει το 2ης γενιάς A3 Cabriolet είναι η καινούρια πλατφόρμα MQB (Modular Transverse Matrix) στην οποία θα βασίζεται. Από πλευράς διαστάσεων δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, δεδομένου ότι και το νέο A3 διατήρησε παρόμοιες διαστάσεις με το υπάρχον μοντέλο. Μεταξύ των «highlights» του αυτοκινήτου θα είναι και το σύστημα Audi Drive Select, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να προσαρμόσει τη λειτουργία βασικών μονάδων, όπως τιμόνι, απόκριση γκαζιού και κιβωτίου (για το S-Tronic) ανάλογα με τις προσωπικές του προτιμήσεις. Το σύστημα μπορεί να επέμβει και στο προαιρετικό σύστημα ενεργητικής απόσβεσης αμορτισέρ (Audi Magnetic Ride) για τα μπροστινά γόνατα ΜακΦέρσον και την πίσω διάταξη πολλαπλών συνδέσμων.

Πλήρης γκάμα κινητήρων TFSI και TDI
Το μελλοντικό Α3 Cabriolet θα εφοδιάζεται με τους ίδιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με του νέου 3θυρου Α3 που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης. Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στη γκάμα των TFSI, ο αρχικός θα είναι ο 1,4 TFSI απόδοσης 122 ίππων και 200 Nm ροπής, ενώ ο αμέσως επόμενος θα είναι ο νέος 1,8 TFSI των 180 ίππων και 250 Nm ροπής. Επιπλέον είναι πολύ πιθανό να εφοδιαστεί και με τον 1,2 TFSI των 105 ίππων, όπως και στο υπάρχον Α3 Cabriolet. Όσον αφορά στη γκάμα των diesel, στη βάση θα υπάρχει ο αναβαθμισμένος 1,6 TDI με πολύ χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2, ενώ ο αμέσως επόμενος θα είναι ο 2,0 TDI με απόδοση 150 ίππων και ροπή 320 Nm. Διαθέσιμα κιβώτια ανάλογα με την έκδοση κινητήρα θα είναι, τόσο το 6τάχυτο χειροκίνητο, όσο και το ημιαυτόματο 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη S-Tronic.

4θέσιο με «μαλακή» οροφή
Το μελλοντικό Α3 Cabriolet θα εφοδιάζεται –όπως και το υπάρχον- με μαλακή οροφή, ενώ το υψηλής ποιότητας εσωτερικό του θα προσφέρεται για τις μετακινήσεις 4 επιβατών. Έμφαση θα δοθεί στην μόνωση της οροφής όπως επίσης και στη στιβαρότητα του πλαισίου μέσω των απαραίτητων δομικών ενισχύσεων. Επιπλέον, η οροφή θα ανοίγει ηλεκτρικά σε ελάχιστο χρόνο (9 δλ. στο υπάρχον μοντέλο) και πλήρως αυτοματοποιημένα με το πάτημα του σχετικού διακόπτη.

&&&& BMW Σειρά 2 Cabrio – Αλλαγή… Σειράς
Πρόκειται για τη νέα BMW Σειρά 1, η οποία στη μελλοντική Coupe και Cabrio έκδοσή της θα μετονομαστεί σε «Σειρά 2» όπως αντίστοιχα αναμένεται να ισχύσει και με την Σειρά 4 (Coupe και Cabrio έκδοση της νέας Σειράς 3). Σύμφωνα με την πρώτη ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική φωτογραφία που εξασφαλίσαμε, παρατηρούμε ότι η νέα Σειρά 2 Cabrio θα διακρίνεται εξωτερικά για τις χυτές της φόρμες και της δυναμικές γραμμές. Επίσης, το εμπρόσθιο τμήμα με τα ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα, το πιο ανάγλυφο καπό και ο προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα θα τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Η οροφή -όπως και στο υπάρχον μοντέλο- θα είναι μαλακή, το άνοιγμα και κλείσιμό της γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο και θα ξεχωρίζει για την υψηλή της ποιότητα και για τη μόνωση που θα προσφέρει στο εσωτερικό. Το εσωτερικό της BMW Σειρά 2 Cabrio θα είναι παρόμοιο με αυτό του 5θυρου μοντέλου, ενώ οι χώροι αναμένονται ελαφρώς βελτιωμένοι. Σε επίπεδο κινητήρων, τουλάχιστον αρχικά, θα περιλαμβάνονται οι TwinPower Turbo των 1,6 λτ. με απόδοση 136 και 170 ίππων και ο 2λιτρος των 218 ίππων.
Mercedes
RENAULT