Τo VW Passat αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιλογή στη μεσαία κατηγορία αυτοκινήτων.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τo VW Passat αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιλογή στη μεσαία κατηγορία αυτοκινήτων.

VW Passat - Σαν πασάς...

(2/9/2012)

Μεγαλύτερο και πιο ποιοτικό από ποτέ, το VW Passat θυμίζει, σκόπιμα, Phaeton και επιτίθεται δυναμικά στη μεσαία κατηγορία αυτοκινήτων.

Τo VW Passat αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιλογή στη μεσαία κατηγορία αυτοκινήτων. Στην τελευταία του εκδοχή μάλιστα οι σχεδιαστές της VW υιοθέτησαν αισθητικά στοιχεία από το κορυφαίο Phaeton, ώστε να του προσδώσουν ακόμη πιο έντονο πολυτελή αέρα.Στο εσωτερικό του νέου Passat, η VW προτίμησε να διατηρήσει, σε μεγάλο βαθμό, τα αισθητικά γνωρίσματα του Passat 6ης γενιάς, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην ποιότητα κατασκευής. Αλλαγές δεν υπάρχουν στους χώρους που παραμένουν μεγάλοι σε κάθε επίπεδο. Όσον αφορά στον χώρο αποσκευών, η χωρητικότητα των 565 λίτρων είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία του, ενώ το τετραγωνισμένο σχήμα του τον καθιστά πλήρως εκμεταλλεύσιμο.


Ποιότητα και ευρυχωρία χαρακτηρίζουν το άνετο και ήσυχο εσωτερικό του VW Passat.

Ποιότητα και ευρυχωρία χαρακτηρίζουν το άνετο και ήσυχο εσωτερικό του VW Passat.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Του πάει γάντι ο TSI


O γνώριμος 1,4 TSI κινητήρας ισχύος 122 ίππων εξασφαλίζει άνετες μετακινήσεις αλλά και χαμηλό κόστος χρήσης. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο ο κινητήρας αυτός έχει την ίδια απόδοση,  ωστόσο μειώθηκε η κατανάλωσή του κατά 0,8 λτ./100 χλμ. (5,9 λτ./100 χλμ. έναντι 6,7 λτ.) όπως και οι εκπομπές CO2 κατά 19 γρ./χλμ. (138 γρ./χλμ. έναντι 157). Η μείωση αυτή επιτεύχθηκε μέσω της τεχνολογίας BlueMotion που περιλαμβάνει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, καθώς και Start&Stop. Τη γκάμα των κινητήρων συμπληρώνει ο γνωστός 1,8 TSI των 160 ίππων, αλλά και ο 2λιτρος TSI των 210 ίππων. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 ή 7 σχέσεων.  Διαθέσιμοι είναι και κινητήρες πετρελαίου 1,6 TDI 105 PS και 2,0 TDI 140 PS.


Ωριμότητα και στο δρόμο


Βελτιώσεις υπάρχουν στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις του Passat που έχουν ως βασικό στόχο την προσφορά υψηλότερης άνεσης και χαμηλότερου θορύβου, που φτάνει στον θάλαμο των επιβατών κατά την κίνηση του αυτοκινήτου. Οι διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του μεσαίου VW, έχουν να κάνουν με τη χρήση περισσότερων τμημάτων από αλουμίνιο, κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα, που συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού βάρους. Επίσης, το αμάξωμα είναι ελαφρύτερο και, παράλληλα, ακόμη πιο άκαμπτο από πριν. Έτσι, η κορυφαία ποιότητα κύλισης εξασφαλίζει ένα πολύ ήσυχο ταξίδι ακόμα και σε γρήγορους ρυθμούς.

AUTOFIT PASXA
4green