Το νέο VW Polo προσφέρει μια εμπειρία οδήγησης που ταιριάζει με τον ώριμο χαρακτήρα του.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο VW Polo προσφέρει μια εμπειρία οδήγησης που ταιριάζει με τον ώριμο χαρακτήρα του.

Polo(ς) έλξης

(2/9/2012)

Αυτό που εκτιμάς στο VW Polo είναι η ωριμότητά του σε όλους τους τομείς, με την ποιότητα, την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια να θυμίζουν μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Το Polo πρωταγωνιστεί στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων και όχι άδικα. Τα μικρό της VW αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο, που συνδυάζει την ευελιξία των μικρών με ποιότητα και ανέσεις μεγαλύτερων αυτοκινήτων. Ο σχεδιασμός του Polo είναι απόλυτα σύμφωνος με το DNA της VW, έτσι όπως το όρισε ο σχεδιαστής Βάλτερ Ντα Σίλβα. Η σοβαρότητα αποπνέει δυναμισμό, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί το σεβασμό. To μικρό μοντέλο της VW είναι διαθέσιμο σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις.


Σύγχρονη εμφάνιση που συνδυάζει τη σοβαρότητα και το δυναμισμό, εμφανίζει το VW Polo.

Σύγχρονη εμφάνιση που συνδυάζει τη σοβαρότητα και το δυναμισμό, εμφανίζει το VW Polo.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ανώτερη εμπειρία οδήγησης
Το νέο VW Polo προσφέρει μια εμπειρία οδήγησης που ταιριάζει με τον ώριμο χαρακτήρα του. Στο δρόμο ξέρει πώς να είναι άνετο και ευέλικτο, αλλά παράλληλα όσο δυναμικό χρειάζεται για να αναδείξει τα εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του. 


Από το σύνολο της ανάρτησης, είναι εμφανής η κορυφαία ποιότητα κύλισης, η άνεση ακόμα και πάνω από έντονες εγκάρσιες εδαφικές ανωμαλίες, αλλά και η απουσία κραδασμών. Αυτή απλά συμπληρώνει την προσεκτική μελέτη ηχομόνωσης που επιτρέπει στο Polo, εκτός από ευθύβολο και σταθερό στον ανοιχτό δρόμο, να είναι και πολύ ήσυχο. Τον εξοπλισμό του Polo συμπληρώνει, από τη βασική έκδοση, το σύστημα ευστάθειας ESP, με υποβοήθηση εκκίνησης στις ανηφόρες, Hill Holder, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, EDL, σύστημα φρεναρίσματος του κινητήρα, MSR και αντι-σπιν, ASR.

Στο ρυθμό του TSI
Από τη γκάμα των κινητήρων του Polo ξεχωρίζει ο1,2 TSI με 90 ή 105 ίππους και 160 ή 175 Nm ροπής αντίστοιχα.  Ο κινητήρας αυτός  καταναλώνει όσο ένας συμβατικός 1.200άρης, αλλά με επιδόσεις ανάλογες ενός συνόλου 1,6 λίτρου. Ακόμα ένα ενδιαφέρον σημείο για την κατηγορία, είναι ο συνδυασμός του κινητήρα 1,2 TSI με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG) με 7 σχέσεις.

Εσωτερικό - Υψηλά στάνταρ
Το Polo έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη της ποιότητας εσωτερικού για τα δεδομένα της μικρής κατηγορίας. Αποτελούμενο από μαλακά, πολύ καλής ποιότητας υλικά, το ταμπλό του νέου μικρού VW διαθέτει κορυφαία συναρμογή και ανάλογο φινίρισμα. Σημείο κριτικής είναι η αρκετά συντηρητική σχεδίαση, όχι όμως και η ευρυχωρία μιας και 4 ενήλικες δε θα δυσκολευτούν να βρουν τον απαιτούμενο χώρο, τόσο για τα κεφάλια, όσο και για τα γόνατά τους.

Η γκάμα
Στη βάση της γκάμας του Polo βρίσκεται ο 3κύλινδρος 1.200άρης κινητήρας των 70 ίππων, ενώ στα 1,4 λίτρα οι ίπποι του ατμοσφαιρικού συνόλου φτάνουν τους 85. Στην κορυφαία του έκδοση «GTI» το Polo χρησιμοποιεί τον Twincharger 1,4 TSI κινητήρα με 180 ίππους, ενώ ως 1,2 TDI Bluemotion καταναλώνει μόλις 3,4 λ./100 χλμ. Η έκδοση Cross Polo είναι υπερυψωμένη με διακοσμητικά που θυμίζουν crossover, παραμένοντας, όμως προσθιοκίνητη. Κυκλοφορεί με τον 1,2 TSI των 105 ίππων και με τον 1,4 των 85 ίππων.

AUTOFIT PASXA
vw