Η σχεδίαση του νέου 308, δε θα θυμίζει σε τίποτα την εικονιζόμενη υπάρχουσα γενιά.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η σχεδίαση του νέου 308, δε θα θυμίζει σε τίποτα την εικονιζόμενη υπάρχουσα γενιά.

Πλήρης αλλαγή για το νέο Peugeot 308

6.437 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2013)

Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της Peugeot, το νέο 308 θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σύγκριση με το υπάρχον μοντέλο, με την επίσημη παρουσίασή του να αναμένεται το Φθινόπωρο.

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα γενιά του Peugeot 308. Οι πρώτες πληροφορίες για το νέο μοντέλο έρχονται μέσα από τις δηλώσεις του επικεφαλής προϊόντος της γαλλικής φίρμας, Laurent Blanchet,  ο οποίος αναφέρει ότι το νέο 308 θα «εισάγει» μια εντελώς νέα σχεδίαση. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι, το αυτοκίνητο θα είναι διαφορετικό από την υπάρχουσα γενιά, όντας επηρεασμένο από το πρωτότυπο Οnyx (που είδαμε στο Παρίσι το 2012) αλλά και από το κλασικό 504 Coupe. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα του ομίλου PSA, την EMP2, η οποία θα βοηθήσει στη μείωση του βάρους κατά 70 κιλά, προσφέροντας παράλληλα καλύτερη οδική συμπεριφορά. 
Πλατφόρμα EMP2
Η νέα πλατφόρμα του γαλλικού ομίλου, η EMP2 (Efficient Modular Platform 2) χρησιμοποιεί ατσάλι υψηλής αντοχής, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά και την παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου. Παράλληλα, με την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και άλλων ελαφρών μετάλλων, μειώνει το βάρος του αυτοκινήτου, σε σχέση με τις υπάρχουσες πλατφόρμες, κατά 70 κιλά. Η αρχιτεκτονική της νέας πλατφόρμας είναι τόσο ευέλικτη, ώστε να μπορούν να «πατήσουν» πάνω της, sedans, station wagons, coupes και SUV οχήματα (όπως συμβαίνει και με την πλατφόρμα MQB του ομίλου VW).  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto