H Aston Martin Vantage GT3, αν λάβει το «πράσινο φως», θα κάνει ντεμπούτο αρχές του 2015 και θα είναι 100 κιλά ελαφρύτερη από την εικονιζόμενη Vantage S.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H Aston Martin Vantage GT3, αν λάβει το «πράσινο φως», θα κάνει ντεμπούτο αρχές του 2015 και θα είναι 100 κιλά ελαφρύτερη από την εικονιζόμενη Vantage S.

Η Aston Martin Vantage GT3 με 600 ίππους!

4.762 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2013)

Η Aston Martin «φλερτάρει» με την ιδέα να δημιουργήσει και τη Vantage GT3 -βασισμένη στη Vantage S- η οποία θα είναι 100 κιλά ελαφρύτερη, ενώ με «ενισχύσεις» στον 6λιτρο V12, θα αποδίδει 600 «άλογα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αγγλική φίρμα, έχοντας παράδοση στα «αγωνιστικά» πολυτελή οχήματα, σκέφτεται σοβαρά να λανσάρει και τη Vantage GT3 σε μια διετία. Ειδικότερα, η GT3 θα κατασκευαστεί βάσει της Vantage S, όμως οι μηχανικοί της Aston Martin θα δώσουν έμφαση στην ελάττωση βάρους της. Ταυτόχρονα, θα εργαστούν ώστε το μοτέρ της να γίνει και πιο ισχυρό, αλλά και λιγότερο ενεργοβόρο.Μάλιστα, σύμφωνα με τις φήμες, το αμάξωμα του supercar των 1.665 κιλών -από αλουμίνιο- θα «χάσει» τουλάχιστον 100 κιλά, αντικαθιστώντας το σύστημα air contioning, τα καθίσματα με ελαφρύτερα και «απλοποιώντας» την καμπίνα. Παράλληλα για τον ίδιο σκοπό, η GT3 θα εφοδιαστεί με τροχούς ελαφρού κράματος, ενώ ακόμα περισσότερα τμήματα του αμαξώματος θα είναι από ανθρακόνημα (σε σχέση με τη Vantage S).Ως προς το μηχανικό σύνολο, θα παραμείνει ο V12 6,0 λτ., αλλά θα «αναβαθμιστεί», προκειμένου να παράγει 600 τουλάχιστον ίππους.Να θυμίσουμε σ αυτό το σημείο ότι η τελική ταχύτητα της Vantage S είναι 330 χλμ./ώρα, ενώ για την επιτάχυνση από στάση χρειάζονται μόλις 3,9 δλ. Επίσης, η μετάδοση επιτυγχάνεται μέσω ενός, τρίτης γενιάς, 7τάχυτου σειριακού κιβωτίου Sportshift. Επιπλέον, τα φρένα είναι κεραμικά.Τέλος, αν η Aston Martin Vantage GT3 λάβει το «πράσινο φως» θα χρειαστούν έξι μήνες εργασιών από την εταιρεία, ενώ, σύμφωνα με υπολογισμούς, αναμένεται να ντεμπουτάρει αρχές του 2015.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
NISSAN