Το πιο οικογενειακό Audi A3, το A3 Sport Sedan, αποκτά και αυτό τη νέα γενιά Euro 6 πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων της Audi, με την αναβαθμισμένη ισχύ των 110 ίππων (από 105).
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το πιο οικογενειακό Audi A3, το A3 Sport Sedan, αποκτά και αυτό τη νέα γενιά Euro 6 πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων της Audi, με την αναβαθμισμένη ισχύ των 110 ίππων (από 105).

Δοκιμή: Audi A3 Sport Sedan 1,6 TDI 110 PS

35.047 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2014)

Ο βελτιωμένος 1,6 TDI της Audi με τα +5 άλογα και τους 110 ίππους μπαίνει και στο A3 Sport Sedan, τονίζοντας παράλληλα με τη βελτιωμένη του ποιότητα λειτουργίας, τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Το πιο οικογενειακό Audi A3, το A3 Sport Sedan, αποκτά και αυτό τη νέα γενιά Euro 6 πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων της Audi, με την αναβαθμισμένη ισχύ των 110 ίππων (από 105). Όπως και στη Sportback έκδοση που έχουμε δοκιμάσει πρόσφατα, έτσι και στο Sport Sedan ο κινητήρας αυτός υπόσχεται βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του. Από πλευράς τιμής, το A3 Sport Sedan με το βελτιωμένο 1,6 diesel κοστίζει 700 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πριν (24.570 ευρώ με απόσυρση από 23.870 ευρώ), ωστόσο πλέον συνοδεύεται και από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση.
Μοτέρ με καλύτερες επιδόσεις-Πιο πολιτισμένη λειτουργίαΟ κινητήρας 1,6 TDI 110 PS βασίζεται πάνω στην προηγούμενη εκδοχή των 105 ίππων, ωστόσο ύστερα από μια σειρά βελτιώσεων έρχεται για να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις του πρότυπου ρύπων Euro 6. Στο ίδιο πλαίσιο αυξάνεται ελαφρώς και το εύρος των στροφών που απλώνεται η μέγιστη ροπή των 250 Nm, όντας πλέον διαθέσιμη από τις 1.500 έως τις 3.000 σ.α.λ., από 1.500-2.750 σ.α.λ. πριν. Στην πράξη, αυτό που αντιλαμβάνεται ο οδηγός είναι η βελτίωση στα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα που είναι πιο αθόρυβος και με λιγότερους κραδασμούς. Μικρό είναι το κέρδος και στις επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 0,2 δλ. λιγότερα σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις (10,7 από 10,9 δλ.) και την τελική ταχύτητα να είναι αυξημένη κατά 5 χλμ./ώρα (203 χλμ./ώρα).
Εσωτερικό - Χώροι
Στο εσωτερικό του το Audi A3 Sport Sedan διατηρεί χωρίς αλλαγές μια λιτή και απέριττη εικόνα, ενώ η κορυφαία ποιότητα προβάλει τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Στο κομμάτι των χώρων, το πορτ-μπαγκάζ βρίσκεται στα πολύ καλά 425 λίτρα, όντας σε θέση να χωρέσει όλες τις αποσκευές των επιβατών. Οι τελευταίοι, θα βρουν στο πίσω κάθισμα αρκετό χώρο για τα γόνατα και τους ώμους του, όχι όμως και για τα κεφάλια τους (λόγω της κλίσης της οροφής πίσω), που δεν ευνοεί αυτούς με ύψος άνω του μέσου.
Aκρως ασφαλές και με ποιοτικό πάτημαΣτο δρόμο, το Audi A3 Sport Sedan προβάλει και πάλι τον premium χαρακτήρα του παρέχοντας κορυφαία ποιότητα κύλισης, εξαιρετική ηχομόνωση και πολύ καλή άνεση από την ανάρτηση (παρά τον πίσω ημιάκαμπτο άξονα). Την ίδια στιγμή το συμπαγές πλαίσιο παρέχει την απαιτούμενη σιγουριά και μαζί με τη ρύθμιση της ανάρτησης και τα ηλεκτρονικά, εκμηδενίζει τις όποιες απότομες αντιδράσεις υπό πίεση. Στην όλη, πολύ καλή σιγουριά, συμβάλει και το καλό, με λίγο τεχνητή αίσθηση στην ευθεία, τιμόνι, αλλά και τα πολύ καλά σε αίσθηση φρένα.
Συμπέρασμα 
Ο νέος κινητήρας αναβαθμίζει τα premium χαρακτηριστικά του A3 Sport Sedan και ταιριάζει απόλυτα στο πιο οικογενειακό μοντέλο της γκάμας του μικρομεσαίου Audi, «φρεσκάροντας» την εμπορική του παρουσία.
200 διαθέσιμα στοιχεία για AUDI  A3 SEDAN(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

Στο εσωτερικό του το Audi A3 Sport Sedan διατηρεί χωρίς αλλαγές μια λιτή και απέριττη εικόνα, ενώ η κορυφαία ποιότητα προβάλει τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό του το Audi A3 Sport Sedan διατηρεί χωρίς αλλαγές μια λιτή και απέριττη εικόνα, ενώ η κορυφαία ποιότητα προβάλει τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

LEASING APRILIOS
skoda