Οι εκδόσεις BlueMotion της VW αφορούν στα πλέον «οικολογικά» μοντέλα της μάρκας.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι εκδόσεις BlueMotion της VW αφορούν στα πλέον «οικολογικά» μοντέλα της μάρκας.

Δοκιμή: VW Polo TDI BlueMotion

27.446 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2015)

Mε κατανάλωση μόνο 3,1 λτ./100 χλμ. η νέα έκδοση BlueMotion του VW Polo TDI, κερδίζει τον παραπάνω τίτλο, με τη βοήθεια βελτιώσεων στα σημεία σε σχέση με το «απλό» Polo TDI.

Στα γρήγορα: 
• Με 1,4 TDI 75 ίππων
• Μέση κατανάλωση 3,1 λτ./100 χλμ.
• 0-100 χλμ./ώρα σε 13,0 δλ.
 Τιμή από 15.240 ευρώ
+ Κατανάλωση σε πόλη και εθνική, ποιότητα, οδική συμπεριφορά, άνεση, πλήρης εξοπλισμός 
- Τράβηγμα κινητήρα χαμηλά, σκληρά πλαστικά στο ταμπλό
- Κινητήρας που σβήνει κάτω από τις 1.150 σ.α.λ
Οι εκδόσεις BlueMotion της VW αφορούν στα πλέον «οικολογικά» μοντέλα της μάρκας, που εφαρμόζουν μια σειρά από ειδικά μέτρα, ώστε να εξασφαλίσουν ακόμη χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου. Στην περίπτωση του Polo, μέχρι σήμερα η έκδοση BlueMotion με τον 1,2 TDI diesel των 75 ίππων, είχε μέση κατανάλωση μόνο 3,4 λτ./100 χλμ. (εκπομπές CO2: 89 γρ./χλμ.) όντας η πιο οικονομική στη γκάμα. Πλέον όμως και μετά την ανανέωση του μοντέλου μέσα στο 2014 και την αντικατάσταση του 1,2 TDI κινητήρα από τον νέο 1,4 TDI diesel, το ανανεωμένο Polo TDI BlueMotion επωφελείται περαιτέρω μειώνοντας την μέση κατανάλωσή του στα 3,1 λτ./100 χλμ. Με αυτό τον τρόπο, το Polo TDI BlueMotion κατακτά τον τίτλο όχι μόνο του οικονομικότερου σε κατανάλωση Polo, αλλά και γενικότερα, του χαμηλότερης κατανάλωσης αυτοκίνητου αποκλειστικά με κινητήρα diesel ή βενζίνης. Ένα μεγάλο αρνητικό του κινητήρα ωστόσο είναι το γεγονός ότι στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του σβήνει (από τις 1.150 σ.α.λ. και κάτω), κάτι το οποίο δεν έχουμε ξανασυναντήσει σε diesel μοντέλο. Μάλιστα, το πρόβλημα αυτό είναι αρκετά έντονο και σοβαρό για την ασφάλεια οδηγού και επιβαινόντων, ιδίως σε περιπτώσεις κίνησης εντός πόλεως.
Είναι «Blue» και το δείχνει
Η εξωτερική εμφάνιση του Polo BlueMotion χαρακτηρίζεται από τις αλλαγές που ορίζει η βελτίωση της αεροδυναμικής και κυρίως, της αντίστασης του αέρα, που βοηθούν το Polo να μειώσει την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων του. Έτσι, το αμάξωμα είναι χαμηλότερο κατά 10 χλστ. σε σχέση με τα υπόλοιπα Polo, η μάσκα διαφοροποιείται για να βοηθήσει στη ροή του αέρα, στο πίσω μέρος έχει προστεθεί μια ειδική αεροτομή, ενώ στους προφυλακτήρες και στα πλαϊνά έχουν προστεθεί ειδικά σπόιλερ. Αλλαγμένες είναι και οι ζάντες 15 ιντσών, με ειδική αεροδυναμική σχεδίαση, οι οποίες φέρουν παράλληλα και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης.
Πλήρως εξοπλισμένο
Με τιμή από 15.240 ευρώ για το 3θυρο ή 15.830 ευρώ για το 5θυρο, το VW Polo TDI BlueMotion έχει ένα έξτρα κόστος σχεδόν 2.000 ευρώ σε σχέση με το βασικό diesel Polo 1,4 TDI 75 PS. Ωστόσο, αυτή η διαφορά τιμής μειώνεται αρκετά εάν στο «παιχνίδι» μπει ο επιπλέον και πλήρης εξοπλισμός που διαθέτει το Polo BlueMotion (ζάντες, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, trip computer, 4 ηλεκτρικά παράθυρα κ.λπ.).

Στο εσωτερικό του Polo BlueMotion, το χρώμιο στις επενδύσεις και το δέρμα σε τιμόνι, χειρόφρενο και επιλογέα ταχυτήτων αναβαθμίζουν την όλη ατμόσφαιρα.

Στο εσωτερικό του Polo BlueMotion, το χρώμιο στις επενδύσεις και το δέρμα σε τιμόνι, χειρόφρενο και επιλογέα ταχυτήτων αναβαθμίζουν την όλη ατμόσφαιρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto