Το νέο Focus RS αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέσα στο 2015.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Focus RS αναμένεται να μπει στην παραγωγή μέσα στο 2015.

Αυτό είναι το Focus RS

4.429 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2015)

Σε μια αρκετά ξεχωριστή εκδήλωση, η Ford παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου της μοντέλου, το Focus RS. Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου «καυτού» Focus των 320 ίππων, αποκαλύπτουν ένα άκρως «πολεμικό» σύνολο!

Η παρουσίαση του νέου Ford Focus RS πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κολωνία, στα ευρωπαϊκά κεντρικά γραφεία της Ford, εκεί όπου το σήμα RS έκανε το ντεμπούτο του πριν από 48 χρόνια. 
Έτσι, λοιπόν, η 3η γενιά του Focus RS είναι γεγονός και έρχεται με κινητήρα EcoBoost 2,3 λίτρων απόδοσης πάνω από 320 ίππους και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες γενιές του μοντέλου, το νέο Focus RS διαθέτει σύστημα τετρακίνησης. Για τη λειτουργία της χρησιμοποιούνται αισθητήρες που ελέγχουν την ροπή των τροχών 100 φορές το δευτερόλεπτο ( δύο ηλεκτρικά ελεγχόμενη συμπλέκτες μπορούν να στείλουν έως και 70% της ροπής στον πίσω άξονα, αλλά και να την κατανέμουν μεταξύ των δύο πίσω τροχών σε ποσοστό έως και 100%).
Περνώντας στην εξωτερική εμφάνιση, η Ford έβαλε όλη της μαεστρία προκειμένου να δώσει στο νέο Focus RS ένα πολεμικό look. Στο εμπρόσθιο τμήμα παρατηρούμε τη μεγάλη εισαγωγή στη μάσκα με το λογότυπο “RS”, ενώ στο πίσω μέρος η αεροτομή και οι δυο εξατμίσεις συμπληρώνουν την άκρως δυναμική εμφάνιση του μοντέλου.Περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου αναμένουμε στις αρχές Μαρτίου και ειδικότερα στην έκθεση της Γενεύης.Τέλος, εκτός από την αποκάλυψη του νέου Focus RS, στην εκδήλωση της Ford προβλήθηκαν οι καινοτομίες και οι τεχνολογικές εξελίξεις που έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης RS με το πέρασμα των χρόνων. 

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν οι διπλές εξατμίσεις και η μεγάλη αεροτομή.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν οι διπλές εξατμίσεις και η μεγάλη αεροτομή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center