Στις στροφές, η Mercedes A 180 d εμφανίζεται σταθερή και μένει στην τροχιά της ακόμη και σε συνθήκες πίεσης. Το τιμόνι παρέχει πολύ καλή αίσθηση και πληροφόρηση.

Στις στροφές, η Mercedes A 180 d εμφανίζεται σταθερή και μένει στην τροχιά της ακόμη και σε συνθήκες πίεσης. Το τιμόνι παρέχει πολύ καλή αίσθηση και πληροφόρηση.

Test: Mercedes A180d

98.985 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2016)

Η Mercedes ανανεώνει την A-Class διατηρώντας την super εμφάνισή της και τονίζοντας περαιτέρω την ποιότητα, την τεχνολογία, αλλά και την οικονομία επιλογών όπως η Α 180 d της δοκιμής μας.

What is new
Μικροαλλαγές στην εμφάνιση
Πιο ποιοτικό και λειτουργικό εσωτερικό
Με νέο σύστημα Dynamic Select
Με τιμή 28.266 ευρώ
+ Εμφάνιση, ποιότητα, τεχνολογία, απόδοση κινητήρα-επιδόσεις, κατανάλωση, φρένα
- Θόρυβος κινητήρα ψηλά, εσωτερικό πλάτος πίσω
To 2012 η Mercedes λάνσαρε την 3η γενιά της A-Class και κέρδισε τις εντυπώσεις με το άκρως δυναμικό και μοντέρνο design του μικρομεσαίου της μοντέλου, που ερχόταν τελείως κόντρα με το ενός όγκου και σαφώς πιο συντηρητικό αμάξωμα των δύο προηγούμενων A-Class. Μαζί με το νέο πάτωμα, τους καινούργιους κινητήρες και το εντελώς αλλαγμένο εσωτερικό, η A-Class 3ης γενιάς κατάφερε να μετουσιώσει και στην πράξη αυτή την αλλαγή, κερδίζοντας την προτίμηση των αγοραστών στα premium μικρομεσαία. Κάπως έτσι λοιπόν, από τις 226.000 A-Class του 2012 φθάσαμε στις 463.000 του 2014, με την ανανεωμένη γενιά του μοντέλου να λανσάρεται σήμερα στη χώρα μας ώστε να συνεχίσει αυτή την επιτυχία. Εμείς, δοκιμάζουμε μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες εκδόσεις της ανανεωμένης A-Class, αυτή με τον 1.500άρη diesel των 109 ίππων, που, όπως και οι υπόλοιπες πετρελαιοκίνητες επιλογές, αλλάζει ονομασία και πλέον λέγεται «A 180 d», από «A 180 CDI» πριν.
Μικροαλλαγές στην εμφάνιση, πάντα top model!Η εμφάνιση της A-Class είναι ένα από τα δυνατά της σημεία. Με α λα κουπέ γραμμές, πολλές καμπύλες και γλυπτά σχήματα, η μικρομεσαία Mercedes κλέβει τις εντυπώσεις από όπου και εάν περνά. Αλλωστε, σε έρευνες της ίδιας της γερμανικής φίρμας, έχει αποδειχτεί ότι νούμερο 1 παράγοντας αγοράς της A-Class είναι η εμφάνισή της. Οπότε, ήταν αναμενόμενο οι σχεδιαστές της Mercedes να αλλάξουν στο ελάχιστο αυτή. 
Έτσι, στο εμπρόσθιο τμήμα οι αλλαγές αφορούν στον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, με διαφορετικά πλαϊνά τμήματα, που παραπέμπουν άμεσα στο αντίστοιχο σημείο του Mercedes Concept A-Class του 2011. Αλλαγμένη είναι και η γρίλια της μάσκας, που μοιάζει πλέον να φέρει δεκάδες διαμάντια, ενώ ενσωματώνει πλέον μια μονή οριζόντια χρωμιωμένη γραμμή. Τις αισθητικές επεμβάσεις ολοκληρώνουν στο εμπρόσθιο τμήμα τα νέα φανάρια, με LED προβολείς. 
Σε ό,τι αφορά στο πίσω τμήμα της ανανεωμένης A-Class, εκτός από το νέο λογότυπο ελέω της αλλαγής της ονομασίας (π.χ. A 180 d στο μοντέλο της δοκιμής), μικροαλλαγές έχουν τα γραφικά των φωτιστικών, ενώ πιο δυναμικός είναι ο προφυλακτήρας με δύο απολήξεις εξάτμισης. Οι αλλαγές στην αισθητική της A-Class ολοκληρώνονται με την ανανεωμένη παλέτα των ζαντών αλουμινίου. Πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μετά την ανανέωσή της, η A-Class διατήρησε τον κορυφαίο αεροδυναμικό της συντελεστή, ο οποίος στην έκδοση της δοκιμής βρίσκεται στο χαμηλό cd:0,28.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center