Η τοποθέτηση ηλιακών πάνελ στο νέο Prius θα του χαρίσει 10% μεγαλύτερη αυτονομία

Η τοποθέτηση ηλιακών πάνελ στο νέο Prius θα του χαρίσει 10% μεγαλύτερη αυτονομία

Φωτοβολταϊκά στο νέο Prius

4.444 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2016)

Η επόμενη γενιά του plug-in υβριδικού Toyota Prius γίνεται ακόμα πιο φιλικό προς το περιβάλλον, εγκαθιστώντας ηλιακά πάνελ στην οροφή του για τη φόρτιση των μπαταριών του.

Σύμφωνα με αναφορές από τον διεθνή τύπο, η Toyota αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια και για αυτό το λόγο θα εγκαταστήσει στην επόμενη γενιά του Prius, που θα διατίθεται μόνο σε Ιαπωνία και Ευρώπη, φωτοβολταϊκά πάνελ.
Η Toyota εξελίσσει αυτή την τεχνολογία εδώ και 7 χρόνια, η οποία και θα χαρίσει 10% μεγαλύτερη αυτονομία στο αυτοκίνητο, αφού θα επιτρέπει μεγαλύτερα διαστήματα οδήγησης με συμμετοχή μόνο της μπαταρίας. Επιπροσθέτως αυτό θα συνεισφέρει και στη μείωση των ρύπων, καθιστώντας το νέο Prius ακόμα πιο οικολογικό.
Πέραν αυτών θα υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών ακόμα και όταν το όχημα βρίσκεται σε στάση, ενώ με ενέργεια, πέρα από τη μπαταρία, θα εφοδιάζονται και διάφορα αξεσουάρ, όπως οι λάμπες, τα ηλεκτρικά παράθυρα και ο κλιματισμός, όσο το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει.
Όπως αναφέραμε πριν αυτή η καινοτομία θα εφαρμοστεί μόνο στα μοντέλα Ιαπωνίας και Ευρώπης. Ο λόγος που θα βρίσκονται εκτός της αγοράς των Η.Π.Α. είναι πως τα ενισχυμένα φύλλα γυαλιού που χρησιμοποιούνται στα πάνελ δεν περνούν τα αμερικάνικα crash tests ανατροπής των οχημάτων, με την ιαπωνική φίρμα να ψάχνει τρόπους να τα ενισχύσει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
NISSAN