Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες και πληροφορίες που συλλέξαμε από τους κατασκόπους μας για τη νέα πέμπτη γενιά της Mercedes C-Class.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες και πληροφορίες που συλλέξαμε από τους κατασκόπους μας για τη νέα πέμπτη γενιά της Mercedes C-Class.

Νέα Mercedes C-Class

18.998 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2017)

Με την C-Class να συνεχίζει ακάθεκτη την ξέφρενη πορεία της στην αγορά, η Mercedes ήδη ετοιμάζει την άξια διάδοχό της.

What is new
- 5η γενιά C-Class
- Μεγαλύτερη σε διαστάσεις
- Τεχνολογικά προηγμένα συστήματα
- Έρχεται το 2020
 
Λίγο πριν την έλευση της ανανεωμένης C-Class (το 2017) την οποία και σας έχουμε ήδη παρουσιάσει, βρήκαμε τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες για την επόμενη γενιά της. Η επόμενη γενιά C-Class αναμένεται να εμφανιστεί στα τέλη του 2019 με την εμπορική της πορεία να ξεκινά στις αρχές του 2020 και με δύσκολο έργο να επιτελέσει. Αυτό γιατί η υπάρχουσα γενιά W205 έχει καταφέρει από το 2015 που βρίσκεται στην αγορά να αποτελεί το δημοφιλέστερo μοντέλο της Mercedes έως σήμερα. 

Ιδιαίτερα κομψή είναι η αισθητική και στην Estate έκδοση της νέας C-Class με τον επιπλέον όγκο να ξεχωρίζει μέσω των ιδιαίτερων φωτιστικών σωμάτων του και την παρουσία επιχρωμιωμένης λωρίδας σε όλο το πλάτος του πίσω μέρους.

Ιδιαίτερα κομψή είναι η αισθητική και στην Estate έκδοση της νέας C-Class με τον επιπλέον όγκο να ξεχωρίζει μέσω των ιδιαίτερων φωτιστικών σωμάτων του και την παρουσία επιχρωμιωμένης λωρίδας σε όλο το πλάτος του πίσω μέρους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Εντυπωσιακή για άλλη μια φορά
Αισθητικά και σύμφωνα με αυτό που μπορούμε να κρίνουμε από την πρώτη φωτογραφία που εξασφαλίσαμε, η επόμενη γενιά της C-Class θα «πατήσει» πάνω στις αρχές της σχεδιαστικής αναγέννησης της φίρμας. Αυτό σημαίνει ότι και αυτή θα προτάσσει ως βασικό της χαρακτηριστικό την δυναμική εμφάνιση στο σύνολό της, εμπλουτισμένη με στοιχεία που θα τονίζουν τον εκλεπτυσμένο της χαρακτήρα. Οι γραμμές του αμαξώματος εκ πρώτης δεν διαφέρουν από αυτές που μας έχει συνηθίσει η Mercedes στις υπάρχουσες γενιές C και E-Class προσεγγίζοντας την επερχόμενη CLC. Πιο αναλυτικά, το εμπρόσθιο μέρος φέρει νέα πιο αιχμηρής σχεδίασης φωτιστικά σώματα που τονίζουν την δυναμική της, ενώ ο προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα συμπληρώνει την γενικότερα επιθετική της όψη. Στα πλαϊνά του αμαξώματος η εικόνα προσεγγίζει την αντίστοιχη της τωρινής E-Class προσδίδοντας επιπλέον κύρος στη νέα C-Class. Αντίθετα με την «κοψιά» των τωρινών γενιών των C και E-Class, στο πίσω μέρος ο επιπλέον όγκος είναι ανασηκωμένος, προσδίδοντας και εκεί δυναμική. 
 
Μεγαλύτερη, ελαφρύτερη και με τεχνολογία αιχμής 
Η νέα γενιά της C-Class θα βασιστεί σε μια βελτιωμένη και επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας ΜRA (Μodular Rear Architecture). Για την ιστορία, η σημερινή γενιά της C-Class με την χρήση της αντίστοιχης σημερινής πλατφόρμας MRA ζυγίζει στην πιο ελαφριά της έκδοση, μόλις 1.395 κιλά, τιμή εξαιρετική αναλογικά με τις διαστάσεις της και την κατηγορία που ανήκει. Η νέα γενιά λοιπόν αυτής της πλατφόρμας θα επωφεληθεί από προηγμένες τεχνολογίες κατασκευής, όπως η συγκόλληση χάλυβα στο αλουμίνιο και η διευρυμένη χρήση συγκόλλησης με μέθοδο λέιζερ. Όλα αυτά θα οδηγήσουν στον περιορισμό του βάρους, με παράλληλη ενίσχυση της ακαμψίας του αμαξώματος και αποτέλεσμα αυτών, τα μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Παράλληλα πάνω της θα μπορούν να ενσωματωθούν οι νέοι κινητήρες και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, προερχόμενα από την S-Class «παρέα» φυσικά με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Drive Pilot.
 
Nέοι κινητήρες από 1,5 λίτρα μέχρι 610 ίππους
Αν και δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με την γκάμα κινητήρων της νέας C-Class θεωρείται δεδομένο ότι αυτή θα διαθέτει ως βασική, μια έκδοση με κινητήρα 1,5 λίτρων turbo (ίσως και τρικύλινδρος) με ισχύ 150 περίπου ίππων. Στα diesel βασικός θα είναι ο 2,2 λίτρων κινητήρας της εταιρείας με απόδοση από 170 έως 210 ίππους ανάλογα με την έκδοση, ενώ πέραν των εκδόσεων AMG 63, που θα αποδίδουν περί τους 500 ή 610 ίππους (στην έκδοση S), θα υπάρχει και ο 3λιτρος της έκδοσης C43 AMG ο οποίος θα αποδίδει περισσότερους από 380 ίππους. Τo κιβώτιo 9 σχέσεων (9G-TRONIC) και το σύστημα τετρακίνησης (4MATIC) της εταιρείας, θα συνεχίζουν να εφοδιάζουν κάποιες από τις πολλές εκδόσεις και της νέας C-Class.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda