Με μικρότερη γκάμα κινητήρων αλλά μεγαλύτερους χώρους η νέα γενιά του Polo.

Με μικρότερη γκάμα κινητήρων αλλά μεγαλύτερους χώρους η νέα γενιά του Polo.

Προ των πυλών το νέο Polo

4.961 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2017)

Λιγότεροι κινητήρες αλλά πολύ περισσότερη τεχνολογία για τη νέα γενιά του supermini της Volkswagen

Η Volkswagen θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά του Polo σε λίγους μήνες στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Στη νέα του γενιά το supermini θα έχει μικρότερη γκάμα κινητήρων αλλά θα εφοδιάζεται με πολύ περισσότερη τεχνολογία στο εσωτερικό του, σύμφωνα με βρετανικά μέσα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σταδιακά, η Volkswagen θα κάνει διαθέσιμους 12 κινητήρες για το Polo, δύο λιγότερους σε σχέση με σήμερα. Η γκάμα του νέου μοντέλου θα περιλαμβάνει τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα σύνολα συν ένα υβριδικό. Η κορυφαία έκδοση GTI θα χρησιμοποιεί έναν δίλιτρο, τετρακύλινδρο και υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που θα κάνει ενδιαφέρουσα τη σύγκριση με το Fiesta ST με τον τρικύλινδρο στα 1500 κ.εκ.Φαίνεται ότι η VW δε σκοπεύει να βγάλει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και είναι κατανοητό. Το υβριδικό σύνολο θα έλξει τους πελάτες που θέλουν κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση από το Polo συν ότι η VW έχει ξεχωριστά σχέδια για τα ηλεκτροκίνητα που έχουν στόχο το 2020 και στηρίζονται σε ξεχωριστή πλατφόρμα.

Η νέα γενιά του Polo θα στηριχθεί στην ίδια μορφή της πλατφόρμας MQB που στηρίζεται και το Ibiza. Η νέα πλατφόρμα επιτρέπει στην εταιρεία να μεγαλώσει τις εσωτερικές διαστάσεις του μοντέλου ώστε να βελτιώσει τους χώρους της καμπίνας ενώ ταυτόχρονα θα το κάνει και ελαφρύτερο.
Η αποκλειστική, ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα, δείχνει ότι το νέο Polo δεν έχει κάποιες έντονες αλλαγές στην εξωτερική του σχεδίαση. Το μοντέλο φαίνεται πως δανείζεται στοιχεία από τη σχετικά συντηρητική σχεδίαση της τελευταίας γενιάς του Golf. Αν ψάχνετε για κάτι πιο επιθετικό, τότε το GTI πιθανότατα θα ανταποκρίνεται καλύτερα στα θέλω σας καθώς αναμένεται να έχει πιο πολεμική εμφάνιση. Η παρουσίαση του GTI αναμένεται λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα του απλού Polo.

Στο εσωτερικό, στοιχεία από τα ακριβότερα μοντέλα της VW θα τα συναντήσουμε και στο Polo. Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται ψηφιακή οθόνη αντί για τον κλασσικό πίνακα οργάνων, infotainment επόμενης γενιάς και προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού.
Η γκάμα του Polo θα επεκταθεί με έκδοση variant. Κατασκοπευτικές εικόνες δείχνουν ότι πιθανότατα θα υπάρξει και υπερυψωμένη έκδοση. ΠαρΆ ότι στην κανονική έκδοση δε φαίνεται ότι θα υπάρξει τετρακίνηση, η VW ίσως προσφέρει αυτή την επιλογή στο CUV.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto