Η Toyota στόχο έχει να κυκλοφορήσει περίπου 600 νέα PHV σε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα σε Ιαπωνία, Ευρώπη και ΗΠΑ

Η Toyota στόχο έχει να κυκλοφορήσει περίπου 600 νέα PHV σε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα σε Ιαπωνία, Ευρώπη και ΗΠΑ

Το Toyota Plug-in Hybrid στη Νορβηγία

(8/2/2010)

Η Toyota Norge (TNO) υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Πόλη του Όσλο και τον εμπορικό οργανισμό Energy Norway για τη διεξαγωγή ενός τριετούς δοκιμαστικού προγράμματος με δύο Υβριδικά Οχήματα Plug-In στη Νορβηγία, από τον Ιούνιο του 2010. Το Νορβηγικό πρόγραμμα υποστηρίζει ο δημόσιος οργανισμός Transnova.

Αυτό το project αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού προγράμματος περιορισμένης μίσθωσης PHV της Toyota, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 200 οχήματα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους. Βασισμένα στην πλήρως υβριδική τεχνολογία της Toyota, τα PHV εφοδιάζονται με μία ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου που επεκτείνει την αυτονομία τους στο πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης, επιτυγχάνοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, στο Όσλο κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης όπου ο Michel Gardel, Αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe και ο Lars-Erik Årøy, Πρόεδρος της TNO υπέγραψε Επιστολή Πρόθεσης με τους εταίρους, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον Jøran Kallmyr, Επικεφαλής Μεταφορών & Περιβαλλοντικών Θεμάτων, της Πόλης του Όσλο και του Kristian Pladsen, Διευθυντή Επικοινωνιών της Energy Norway.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στη δοκιμή, θα αξιολογηθούν οι επιδόσεις του οχήματος στην πόλη ενώ θα συγκεντρωθούν πληροφορίες για την εμπειρία οδηγών και επιβατών. Έτσι θα διαπιστωθούν οι συνήθειες και προτιμήσεις κατά την επαναφόρτιση του οχήματος – είτε στο σπίτι μέσω μιας στάνταρ ηλεκτρικής πρίζας ή σε σημεία φόρτισης στα αμαξοστάσια στόλων οχημάτων και αλλού.
Το PHV της Toyota προσθέτει μία αυξημένη αυτονομία περίπου 20 km με ηλεκτροκίνηση στα ήδη γνωστά πλεονεκτήματα της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας Toyota: χαμηλά επίπεδα CO2, απαράμιλλες εκπομπές NOx και σωματιδίων, υποδειγματική απόδοση καυσίμου, συνεχής επιτάχυνση και αθόρυβη οδήγηση. Το PHV οδηγείται ως ηλεκτρικό όχημα για μικρότερες αποστάσεις ή διαδρομές στην πόλη, ενώ για ταξίδια μεγαλύτερων αποστάσεων λειτουργεί σαν πλήρως υβριδικό, με το βενζινοκινητήρα να κάνει χρέη πηγής ισχύος αλλά και γεννήτριας όταν χρειάζεται. Η μπαταρία φορτίζεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης, της επιβράδυνσης ή του φρεναρίσματος, ή μέσω της σύνδεσής της σε μία στάνταρ ηλεκτρική πρίζα στο σπίτι ή στη δουλειά.
Toyota
moto