To νέο Agera της Koenigsegg θα αποδίδει 910 ίππους και θα χρειάζεται μόλις 3,1 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω.

To νέο Agera της Koenigsegg θα αποδίδει 910 ίππους και θα χρειάζεται μόλις 3,1 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω.

Το νέο Koenigsegg Agera

(1/3/2010)

To νέο μοντέλο της Koenigsegg θα ονομάζεται Agera και ως βάση θα χρησιμοποιηθεί το γνωστό CCX της εταιρείας. Με την παρουσίαση του στην έκθεση της Γενεύης θα γιορταστούν τα 15 χρόνια της εταιρείας, ενώ τα εξωπραγματικά μεγέθη θέλουν την ιπποδύναμη να φτάνει έως τους 910 ίππους!

Το νέο αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί ως βάση το CCX όμως πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά. Έτσι έχουμε νέους προφυλακτήρες εμπρός/πίσω, καθώς και νέο σπόιλερ στο πίσω μέρος. Ο σχεδιασμός συνολικά έχει βοηθήσει ώστε να παράγονται περίπου 300 κιλά κάθετης δύναμης στην ταχύτητα των 250 χ.α.ω. πράγμα που σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα οδηγείται το Agera τόσο καλύτερα θα «πατάει» στο δρόμο. Το υπερτροφοδοτούμενο V8 σύνολο των 4,7 λίτρων θα αποδίδει το εξωπραγματικό νούμερο των 910 ίππων στις 6.850 σ.α.λ. και 1.100 Nm ροπής στις 5.100 σ.α.λ., με τα 1.000 Nm να είναι διαθέσιμα από τις μόλις 2.680 σ.α.λ.!! Αναμενόμενα καταιγιστικές θα είναι και οι επιδόσεις του Agera λοιπόν, αφού τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 3,1 δλ., τα 0-200 χ.α.ω. σε 8,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα είναι κάτι περισσότερο από τα 390 χ.α.ω.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το σασί είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και το συνολικό βάρος του θηρίου είναι τα 1.290 κιλά. Εξωτερικά όλα τα φωτιστικά είναι τεχνολογίας LED, ενώ στο εσωτερικό χρησιμοποιείται τεχνολογία που ονομάζεται «Ghost Light». Το Agera θα κάνει χρήση υπερσύγχρονης τεχνολογίας αφού στον εξοπλισμό του θα περιλαμβάνεται σύστημα που μετρά τις δυνάμεις G που δημιουργούνται κατά την οδήγηση, ενώ θα υπάρχει και λειτουργία που μετρά τους χρόνους γύρων σε πίστα, για την περίπτωση που ο οδηγός θέλει να χρονομετρηθεί! Το όχημα που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα θα είναι προπαραγωγής, αφού η εξέλιξη θα συνεχιστεί για περίπου 6 μήνες ακόμη, ενώ μάλιστα η Michelin εξελίσσει έναν ειδικό τύπου ελαστικού για το Agera. Η εταιρεία υπολογίζει την ετήσια παραγωγή μεταξύ 16-20 μονάδων, ενώ οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης με τα πρώτα μοντέλα να παραδίδονται στο τέλος του 2010.
peugeot
skoda