To εντυπωσιακό τετράθυρο κουπέ ονομάζεται Shinari και δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει η Mazda στο μέλλον
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To εντυπωσιακό τετράθυρο κουπέ ονομάζεται Shinari και δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει η Mazda στο μέλλον

Νέα σχεδιαστική τάση για τη Mazda

(31/8/2010)

Όπως σας είχαμε παρουσιάσει από τον Ιούνιο, η Mazda αλλάζει το γνωστό σχεδιαστικό ύφος που χρησιμοποιούσε έως τώρα, και που ήταν βασισμένο στα πρωτότυπα Nagare και Furai του 2007. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα που θα χρησιμοποιεί ονομάζεται Kodo και παρουσιάστηκε μέσα από το πρωτότυπο με το όνομα «Shinari».

Η ιαπωνική φίρμα συνεχίζει την παράδοση του τετράθυρου κουπέ RX-8, παρουσιάζοντας ένα νέο concept με το όνομα Shinari. To πρωτότυπο παρουσιάστηκε στο Μιλάνο της γειτονικής Ιταλίας (θα το δούμε και στο Παρίσι), και αποτελεί το απόσταγμα της συνεργασίας των τριών σχεδιαστικών τμημάτων της Mazda σε Ιαπωνία, Γερμανία και Η.Π.Α. Το όνομα του σημαίνει «αντίσταση στην κλίση» (ή σε πιο ελεύθερη μετάφραση: αντίσταση σε διάφορες τάσεις) και μάλλον με τον τρόπο αυτό η Mazda θέλει να δείξει ότι δεν θα ξεφύγει από την αισθητική που έχει ως προτεραιότητα την οπτική ευχαρίστηση!

Η νέα σχεδιαστική τάση της εταιρείας ονομάζεται Kodo

Η νέα σχεδιαστική τάση της εταιρείας ονομάζεται Kodo

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το μοντέλο είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί με την παρουσίαση του η Mazda ανακοίνωσε τη νέα σχεδιαστική γλώσσα που θα ακολουθήσει στα μελλοντικά της αυτοκίνητα, η οποία θα ονομάζεται Kodo (σημαίνει: ψυχή της κίνησης). Αυτή συντηρεί σε κάθε περίπτωση τα γνωστά δυναμικά όσο και «επιθετικά» στοιχεία που τονίζουν τον αθλητικό χαρακτήρα των μοντέλων της φίρμας, ενώ την ίδια στιγμή εισάγει τον αέρα ανανέωσης που αυτή επιθυμεί. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εκτός από τη νέα σχεδιαστική γλώσσα, στόχος της είναι πλέον και η βελτίωση της ποιότητας των εσωτερικών των αυτοκινήτων της. Πιο συγκεκριμένα τα λόγια των υπευθύνων ήταν τα παρακάτω: «Θέλουμε να παίξουμε στην ίδια κατηγορία με τις Audi και BMW. Στην λεπτομέρεια και την ποιότητα επιθυμούμε να φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο».
Τέλος, ως αυτόνομο μοντέλο το Shinari είναι περισσότερο από αμφίβολο να περάσει τη γραμμή παραγωγής. Όπως όμως δηλώνει ο υπεύθυνος σχεδίασης της εταιρείας, Ikuo Maeda: «Αυτό το αυτοκίνητο θα οδηγήσει στην επόμενη γενιά οχημάτων της Mazda, καθώς και σε άλλα στοιχεία…».
VW LEASEPRO
test center