To νέο VW Passat
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To νέο VW Passat

Αποκάλυψη για το νέο VW Passat!

(30/9/2010)

H έβδομη γενιά του μεσαίου οικογενειακού μοντέλου της VW είναι γεγονός. Το ολοκαίνουργιο Passat μόλις παρουσιάστηκε με νέα εμφάνιση και ανανεωμένο εσωτερικό σχεδιασμό, ενώ από πλευράς κινητήρων συναντάμε τη γνωστή γκάμα των TSI και TDI (βενζίνης και πετρελαίου), καθώς και υψηλή τεχνολογία!

Η πιο εξελιγμένη αλλά συνάμα και η πιο οικονομική έκδοση του Passat δεν είναι άλλη από αυτή που μόλις παρουσίασε η VW. Πρόκειται για την 7η κατά σειρά έκδοση του μεσαίου οικογενειακού του γερμανού κατασκευαστή που ούτε λίγο ούτε πολύ, μετρά πωλήσεις που συνολικά ξεπερνούν τα 15.000.000 οχήματα, μετά από διάθεση σε 100 χώρες και «θητεία» που μετρά 37 χρόνια!

Ο εξωτερικός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από τις ομοιότητες με το κορυφαίο Phaeton

Ο εξωτερικός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από τις ομοιότητες με το κορυφαίο Phaeton

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο σχεδιασμός του νέου Passat οφείλεται στους: Klaus Bischoff (αρχισχεδιαστή της VW), και Walter de Silva (υπεύθυνο σχεδιασμού του VW Group). Η ολοκαίνουργια εμφάνιση του μοντέλου χαρακτηρίζεται από: τη νέα εμπρός μάσκα που διαθέτει και επανασχεδιαμένο εμπρός γκρίλ, την έντονη χρήση χρωμίου σε μέρη όπως οι γρίλιες της μάσκας, το κάτω μέρος του προφυλακτήρα (αλλά και στα πλευρικά μαρσπιέ), και τα νέα φωτιστικά σώματα που περιλαμβάνουν φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Ανάλογα και τα φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος είναι νέα, ενώ υπάρχουν και εκεί λεπτομέρειες χρωμίου όπως στο κάτω μέρος της πόρτας του χώρου των αποσκευών αλλά και στον προφυλακτήρα. Οι διαστάσεις του μοντέλου είναι πλέον τα 4.769x1.820x1.474 χιλ. για ΜxΠxΥ με το συνολικό μήκος να σημειώνει αύξηση της τάξης των μόλις 4 χιλ.
Εσωτερικά υπάρχουν νέα καθίσματα (θερμαινόμενα και ψυχόμενα, με τα εμπρός να διαθέτουν ακόμη και λειτουργία μασάζ, ανάλογα πάντα με την έκδοση). Η ανανέωση συνεχίζεται στον πίνακα οργάνων του ταμπλό, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει πλέον αναλογικό ρολόι, καθώς και πολλές λεπτομέρειες χρωμίου (χειριστήρια, τιμόνι/λεβιέ ταχυτήτων, ταμπλό, πόρτες), με την ατμόσφαιρα πολυτέλειας να μπορεί να εμπλουτιστεί περεταίρω με εσωτερικό φωτισμό που θυμίζει το κορυφαίο Phaeton.
Από πλευράς κινητήρων το νέο Passat θα έχει πλήρες γκάμα με 4 σύνολα βενζίνης και 2 πετρελαίου. Πρόκειται για τα: 1.4 TSI (με 122 ίππους, και κατανάλωση στην έκδοση BlueMotion της τάξης των 5,8 λίτρων/100 χιλιόμετρα με ρύπους CO2 στα 138 γρ./χιλιόμετρο), 1.8 TSI (με 160 ίππους), 2.0 TSI (με 210 ίππους), και το κορυφαίο V6 των 3.6 λίτρων με την απόδοση στους 300 ίππους. Οι πετρελαιοκινητήρες θα είναι ο 1,6 λίτρων TDI με τους 105 ίππους και τα 250 Nm ροπής (κατανάλωση 4,2 λίτρα/100 χιλιόμετρα και ρύποι CO2 στα 109 γρ./χιλιόμετρο), και δύο διαβαθμίσεις του 2.0 TDI με 140 και 170 ίππους. Στη μετάδοση θα έχουμε χειροκίνητα εξατάχυτα κιβώτια αλλά και αυτόματα DSG.
Το νέο Passat υπόσχεται το υψηλότερο επίπεδο πολυτέλειας και ασφάλειας που έχουμε δει έως σήμερα από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με συστήματα όπως Automatic Distance Control που διαθέτει και τη λειτουργία City Emergency Brake Function. Με την τελευταία, το σύστημα πέδησης αναλαμβάνει να φρενάρει το όχημα σε περίπτωση που εμπρός του βρίσκεται πεζός, και σε ταχύτητες έως τα 30 χ.α.ω. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι το σύστημα μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο στην περίπτωση που διαγνώσει πρόσκρουση στο πίσω μέρος, και με την προϋπόθεση πάντα ότι εμπρός του υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος!Επίσης το Passat διαθέτει σύστημα που χρησιμοποιεί αισθητήρες και ενημερώνει τον οδηγό όταν αυτός εκδηλώνει σημάδια κούρασης, ενώ την ίδια στιγμή του προτείνει να σταματήσει!
Τέλος, το νέο Passat θα μπορεί να εξοπλιστεί με το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS που συναντάμε και στο Golf GTI, ενώ στο σύστημα ESP θα περιλαμβάνεται λειτουργία για την πιο αποτελεσματική ρυμούλκηση τρέιλερ που η VW ονομάζει Trailer Stabilisation.
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto