Το νέο μικρό της Ford έχει ως βάση το πρωτότυπο Start που είδαμε στην αρχή του έτους
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο μικρό της Ford έχει ως βάση το πρωτότυπο Start που είδαμε στην αρχή του έτους

Nέο μικρό μοντέλο από τη Ford!

(19/10/2010)

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι ανεπίσημες φωτογραφίες του νέου μικρού μοντέλου της Ford που έχουν διαρρεύσει. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί το 2014, ενώ αναμένεται να αντικαταστήσει το υπάρχον Ka. Μεγάλη έκπληξη πάντως κάνει το γεγονός ότι θα χρησιμοποιεί 1.000άρη κινητήρα τριών κυλίνδρων με απόδοση μεταξύ 80/125 ίππων!

Οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του μικρού αυτοκινήτου με το οποίο η Ford θα αντικαταστήσει το Ka, μαρτυρούν με τον καλύτερο τρόπο ότι το μοντέλο θα βασίζεται στο πρωτότυπο Start που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Κίνας, και σχεδιάστηκε από το κέντρο της Ford στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Πηγές αναφέρουν ότι η Ford έχει ως στόχο η τιμή του μοντέλου να ξεκινά στην Ευρώπη από τις 9.000 ευρώ, ενώ θα δοθεί μεγάλη έμφαση ώστε συνολικά να τονωθεί ο σπορτίφ χαρακτήρας του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί τρικύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ. με απόδοση από 80 έως 125 ίππους!

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί τρικύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ. με απόδοση από 80 έως 125 ίππους!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τη μεγαλύτερη έκπληξη όμως αναμένεται να έχουμε στον τομέα του μηχανικού συνόλου. Τα πρώτα στοιχεία θέλουν το νέο μικρό μοντέλο να χρησιμοποιεί τρικύλινδρο σύνολο τεχνολογίας EcoBoost με άμεσο ψεκασμό, και τη χωρητικότητα να μην ξεπερνά τα 1.000 κ.εκ. Αυτός θα αποδίδει κορυφαία μεγέθη ισχύος και ροπής, πλησιάζοντας ακόμη και 1.600άρια ατμοσφαιρικά σύνολα, αφού η ιπποδύναμη θα κινείται μεταξύ 80/125 ίππων ανάλογα με την έκδοση. Ακόμη, θα υπάρχει και στάνταρ σύστημα start&stop σε όλες τις εκδόσεις, ώστε οι εκπομπές ρύπων να είναι κοντά στα 100 γρ./χιλιόμετρο, με τη μέση τιμή κατανάλωσης να κυμαίνεται στα μόλις 3,9 λίτρα/100 χιλιόμετρα. Μάλιστα η έντονη φημολογία θέλει το σύνολο αυτό να χρησιμοποιείται ακόμη και σε μοντέλα όπως τα: Fiesta/Focus αλλά και το νέο C-Max!
Αρχικά η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει σε αγορές όπως η Κίνα, η Ινδία και η Νότια Αμερική, ενώ σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα «παγκόσμιο αυτοκίνητο», λογική που υιοθετήθηκε και στο νέο Focus.
Toyota
moto