To πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Juke δεν είναι άλλο από την ιδιαίτερα ξεχωριστή και ευφάνταστη σχεδίαση του αμαξώματός του που προκαλεί τα γεμάτα περιέργεια και θαυμασμό βλέμματα όσων το αντικρίζου
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Juke δεν είναι άλλο από την ιδιαίτερα ξεχωριστή και ευφάνταστη σχεδίαση του αμαξώματός του που προκαλεί τα γεμάτα περιέργεια και θαυμασμό βλέμματα όσων το αντικρίζουν.

Nissan Juke 1,5 diesel

12.965 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2013)

Το Juke στην έκδοση με το ντίζελ κινητήρα των 1,5 λτ. αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον, αφού είναι σβέλτο και οικονομικό, ενώ παράλληλα πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο στην οδήγηση και ξεχωριστής αισθητικής μικρό crossover.

To πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Juke δεν είναι άλλο από την ιδιαίτερα ξεχωριστή και ευφάνταστη σχεδίαση του αμαξώματός του που προκαλεί τα γεμάτα περιέργεια και θαυμασμό βλέμματα όσων το αντικρίζουν. Το υπερυψωμένο και εκκεντρικό αμάξωμα του μικρού crossover της Nissan εκτός από τους κινητήρες βενζίνης των 1,6 λτ. απόδοσης 117 και 190 ίππων, προσφέρεται και με το ντίζελ των 1,5 λτ. απόδοσης 110 ίππων με κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς.
Εμφάνιση: Ξεχωρίζει με την ιδιαιτερότητά τουΑντισυμβατικό και εκκεντρικό, το αμάξωμα του ιαπωνικού Crossover έχει προέλθει από συνεργασία του ευρωπαϊκού και του ιαπωνικού σχεδιαστικού τμήματος της Nissan. Το μεν πρώτο επωμίστηκε την ευθύνη για την έμπνευση και τη δημιουργία του σχήματος του Juke, ενώ το δεύτερο έβαλε τις τελικές πινελιές. 
Κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισης του αυτοκινήτου αποτελούν το μυώδες αλλά compact αμάξωμα με το εμφατικό εμπρός τμήμα και το πιο κομψό πίσω. Συμπερασματικά, το Juke σε κάποιους θα αρέσει και σε κάποιους όχι. Το δεδομένο είναι ότι το Juke αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα της εποχής, που κλέβει άμεσα τις εντυπώσεις. 
Κινητήρας: «Ροπάτος» και πολιτισμένοςΟ 1,5 λτ. ντίζελ κινητήρας του Juke είναι 4κυλινδρος, 8βάλβιδος, με άμεσο ψεκασμό, κοινή γραμμή τροφοδοσίας και turbo και αποδίδει 110 ίππους και 240 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Στην πράξη το μηχανικό αυτό σύνολο παρουσιάζει αρκετά καλό τράβηγμα και απόκριση στο γκάζι από τις χαμηλές στροφές, ενώ κυρίως από τις 2.000 σ.α.λ. και άνω, δείχνει τη δύναμή του και κινεί σε σβέλτους ρυθμούς το Juke.
 Επίσης, ο θόρυβος που παράγει φτάνει στην καμπίνα αρκετά φιλτραρισμένος και δεν θα ενοχλήσει τους επιβαίνοντες. Η κατανάλωση του είναι χαμηλή, αφού κυμαίνεται στα 5,1 λτ./100 χλμ. με τις εκπομπές ρύπων να φτάνουν στα 134 γρ./χλμ., προσφέροντας ελεύθερη είσοδο στον «πράσινο» δακτύλιο. Πολύ καλές κριτικές αποσπά και η ακρίβεια που παρέχει το χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο. 
Εσωτερικό – χώροι: Ξεχωριστή εμφάνιση, μικροί χώροιΌσο ιδιαίτερη είναι η σχεδίαση στο αμάξωμα του Juke, άλλο τόσο είναι και η εικόνα που συναντά κανείς όταν μπαίνει στο εσωτερικό του. Αρχικά τις εντυπώσεις κλέβει η σχεδίαση του τούνελ της κεντρικής κονσόλας, η οποία παραπέμπει σε ρεζερβουάρ καυσίμου μοτοσικλέτας, ενώ, παράλληλα, ο χρωματισμός της είναι αποκλειστικά κόκκινος ή γκρι, ανάλογα με τη διακόσμηση του εσωτερικού.
 Προχωρώντας πιο πάνω, συναντούμε τις ενδείξεις για τον αυτόματο κλιματισμό, οι οποίες εναλλάσσονται με αυτές του Nissan Dynamic Control System. Το εντυπωσιακό σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι δεν εναλλάσσονται μόνο οι ενδείξεις της ψηφιακής οθόνης, αλλά και αυτές των αναλογικών χειριστηρίων (π.χ. ο διακόπτης με την ένδειξη «A/C» αλλάζει την ένδειξή του σε «Normal» κ.ο.κ.)! Από πλευράς ποιότητας, η χρήση αποκλειστικά και μόνο σκληρών στην αφή υλικών μας υπενθυμίζει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας, την ίδια στιγμή που και στο φινίρισμα και στη συναρμογή τους δεν αποφεύγονται κάποιες μικροατέλειες. 
Οι χώροι στο εσωτερικό του Nissan Juke επαρκούν για τη μεταφορά 4 ενηλίκων, αφού το σχετικά μικρό διαθέσιμο πλάτος στο πίσω κάθισμα αποτρέπει την παρουσία και τρίτου ατόμου. Περνώντας τώρα στο πορτ-μπαγκάζ, αυτό μαζί με τον έξτρα χώρο κάτω από το δάπεδο έχει συνολική χωρητικότητα 251 λίτρων, ένα μικρό νούμερο για την κατηγορία. 
Στο δρόμο: Ευχάριστο και σπορτίφΤο πετρελαιοκίνητο Juke κερδίζει αμέσως τον οδηγό του από τα πρώτα μέτρα αφού είναι ένα ισορροπημένο, φιλικό και ευχάριστο αυτοκίνητο, το οποίο παράλληλα αποπνέει συμπαγή αίσθηση. Επίσης χάρη στο μικρό του μήκος (4.135 χλστ.) και την ψηλή θέση οδήγησης είναι εύκολο στους χειρισμούς στην πόλη αν και η ορατότητα προς τα πίσω είναι σχετικά περιορισμένη. Η ανάρτησή του έχει σφιχτή ρύθμιση ωστόσο διαπερνά πάνω από τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων δίχως να αντιδρά «ξερά» και με χτυπήματα. 
Κινούμενο στις ευθείες εμπνέει ασφάλεια και δεν φοβίζει ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες, ενώ αντίστοιχα, πολύ καλό «πάτημα» παρουσιάζει και σε μια διαδρομή με στροφές. Σε πιεσμένους ρυθμούς η υποστροφή είναι περιορισμένη, ενώ το τιμόνι είναι γρήγορο και με πολύ καλή αίσθηση κυρίως στην επιλογή Sport του Nissan Dynamic Control System.
Παθητική ασφάλειαΤο Nissan Juke έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP (87% στην προστασία ενηλίκων, 81% στην προστασία παιδιών, 41% για τους πεζούς και 71% όσον αφορά στα συστήματα ασφαλείας).
Τιμή – εξοπλισμόςΤο νέο Juke διατίθεται σε τιμές από 16.480 ευρώ στη βασική έκδοση Action. Στο στάνταρ εξοπλισμό του (έκδοση Action) περιλαμβάνονται ESP, 6 αερόσακοι, air condition, ηλεκτρικοί καθρέφτες, ηλεκτρικά παράθυρα και ράδιο-cd. Απουσιάζουν οι ζάντες αλουμινίου και το σύστημα Nissan Dynamic Control (NDCS), που όμως περιλαμβάνονται μαζί με μια σειρά άλλων στοιχείων στον εξοπλισμό της επόμενης έκδοσης.
ΣυμπέρασμαΕίναι δεδομένο ότι η ξεχωριστή εξωτερική εμφάνιση εξασφαλίζει στο Juke μια άμεση προσέλκυση του ενδιαφέροντος του κοινού. Όμως, το νέο μοντέλο της Nissan δε μένει μόνο στο… περιτύλιγμα, αφού στοιχεία όπως η ασφαλής και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την καλή άνεση και τον πρόθυμο και οικονομικό πετρελαιοκινητήρα, του δίνουν ακόμη περισσότερα εφόδια, ώστε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στη μικρή κατηγορία. Μοναδική ανάσχεση του ενδιαφέροντος του κοινού ίσως προκαλέσουν οι χώροι και το μικρό πορτ-μπαγκάζ.
200 διαθέσιμα στοιχεία για NISSAN  JUKE(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

Το Juke στην έκδοση με το ντίζελ κινητήρα των 1,5 λτ. αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον, αφού είναι σβέλτο και οικονομικό, ενώ παράλληλα πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο στην οδήγηση και ξεχωριστής αισθητικής μικρό crossover.

Το Juke στην έκδοση με το ντίζελ κινητήρα των 1,5 λτ. αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον, αφού είναι σβέλτο και οικονομικό, ενώ παράλληλα πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο στην οδήγηση και ξεχωριστής αισθητικής μικρό crossover.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
OPEL