Στο τιμολογιακό κομμάτι, η διαφορά στην τιμή των δύο 4πορτων Mercedes, δείχνει και τη διαφορετική τοποθέτησή τους.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στο τιμολογιακό κομμάτι, η διαφορά στην τιμή των δύο 4πορτων Mercedes, δείχνει και τη διαφορετική τοποθέτησή τους.

Συγκριτικό Mercedes: C 200 7G-TRONIC vs CLA 200 7G-DCT

60.151 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2014)

Από τη μια έχουμε την κλασική αξία, τη C-Class στη νέα της γενιά. Και από την άλλη το διαφορετικό, το 4πορτο κουπέ CLA. Κοινός τόπος και των δύο, το αστέρι της Mercedes πάνω στη μάσκα, αλλά και το 4θυρο αμάξωμα, σε δύο πακέτα που κατακτούν την κορυφή της κατηγορίας τους.

Mercedes C 200 7G-TRONIC+ Εμφάνιση, Πολυτέλεια, Χώροι, Κινητήρας-επιδόσεις, Ανεση, Ποιότητα κύλισης, Φρένα l ΗχομόνωσηΜικρό ρεζερβουάρ, ΤιμήMercedes CLA 200 7G-DCTΣχεδίαση, Χώροι για γόνατα πίσω, Οδική συμπεριφορά καιαίσθηση, Κινητήρας-επιδόσεις, Φρένα, Πορτ-μπαγκάζ- Χώρος για τα κεφάλια πίσω, Ορατότητα προς τα πίσω
Η C-Class, εδώ και 30 και πλέον χρόνια αποτελεί το μοντέλο-καθρέπτη όλων των υψηλών αξιών της Mercedes, όχι μόνο στη μεσαία κατηγορία. Πλέον, η γερμανίδα μπαίνει στην 4η γενιά της και για ακόμη μια φορά, έρχεται για να στοχεύσει αποκλειστικά και μόνο στην κορυφή της κατηγορίας της. Από την άλλη πλευρά, η CLA αντιπροσωπεύει το φρέσκο, το νέο, το διαφορετικό. Είναι το πρώτο μικρομεσαίο premium 4θυρο κουπέ, με σχεδίαση για… φίλημα και απόδειξη της τόλμης της Mercedes. Παρότι μια σύγκριση μεταξύ των δύο δεν είναι τυπικά ορθή (η CLA τοποθετείται στα μικρομεσαία, η C-Class στα μεσαία), το γεγονός και μόνο ότι έχουμε να κάνουμε με δύο 4πορτες Mercedes μήκους άνω των 4,6 μέτρων, θέτει ένα ευχάριστο δίλημμα σε αυτόν που θέλει να επιλέξει ένα top premium μοντέλο.
Εντυπωσιακές…Στο σχεδιαστικό κομμάτι έχουμε από τη μια τη νέα C-Class, με τη Mercedes να επενδύει σε ένα εκλεπτυσμένο και κομψό αμάξωμα, που προσδίδει κύρος και τονίζει τη libido του ιδιοκτήτη της. Ειδικά δε στην περίπτωση της C 200 της δοκιμής μας, με το πακέτο AMG Line, το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα αποκτά και μια σπορτίφ χροιά, που καθιστά τη μεσαία Γερμανίδα ακόμη πιο εντυπωσιακή. Από την άλλη πλευρά βέβαια, η CLA έρχεται και αυτή να εντυπωσιάσει αισθητικά, με διαφορετικό όμως τρόπο και κυρίως, με περισσότερο δυναμισμό από τη C-Class. Εδώ, υπάρχουν περισσότερες νευρώσεις, οι πίσω κολώνες πέφτουν λιγότερο κάθετα πάνω στο πορτ-μπαγκάζ, ενώ και τα φωτιστικά είναι μεγαλύτερα εμπρός και πιο αιχμηρά στο πίσω τμήμα. Από πλευράς διαστάσεων, η C-Class είναι μεν μεγαλύτερη, όχι όμως κατά τόσο πολύ, ώστε η CLA να δείχνει δίπλα της ως η «μικρότερη αδελφή» της. Αεροδυναμικά πάντως, αμφότερες οι Mercedes έρχονται για να αποκτήσουν τους χαμηλότερους συντελεστής στην κατηγορία τους (cd: 0,23 για τη CLA, cd: 0,24 για τη C-Class), ωφελώντας κατανάλωση, επιδόσεις και θόρυβο.
Με διαφορά 5.000 ευρώΣτο τιμολογιακό κομμάτι, η διαφορά στην τιμή των δύο 4πορτων Mercedes, δείχνει και τη διαφορετική τοποθέτησή τους. Από τη μια, η μικρομεσαία CLA 200 με το αυτόματο κιβώτιο 7G-DCT κοστίζει 33.870 ευρώ, ενώ από την άλλη η μεσαία C 200 με το επίσης αυτόματο κιβώτιο 7G-TRONIC έχει κόστος 39.200 ευρώ. Αμφότερες, περιλαμβάνουν έναν πολύ καλό εξοπλισμό, αν και στη C-Class ξενίζει η απουσία ζαντών αλουμινίου από το αρχικό πακέτο.

Αρχοντική στο δρόμο, με σίγουρο πάτημα και κορυφαία άνεση, η Mercedes C 200 είναι απολαυστική στην οδήγηση.

Αρχοντική στο δρόμο, με σίγουρο πάτημα και κορυφαία άνεση, η Mercedes C 200 είναι απολαυστική στην οδήγηση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto