Είναι περισσότερα αυτά που ενώνουν παρά αυτά που χωρίζουν τα δύο diesel μικρομεσαία μοντέλα.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Είναι περισσότερα αυτά που ενώνουν παρά αυτά που χωρίζουν τα δύο diesel μικρομεσαία μοντέλα.

Alfa Romeo Giulietta 1,6 JTDM-2 vs Opel Astra 1,6 CDTI 136 PS

48.775 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2014)

Με 320 Nm από 1.600 κ.εκ., η Alfa Romeo Giulietta 1,6 JTDM-2 και το Opel Astra 1,6 CDTI 136 PS είναι τα πιο ροπάτα μικρομεσαία της αγοράς, τονίζοντας και με το παραπάνω την ευκολία στην οδήγηση και το σπορτίφ τους χαρακτήρα.

Alfa Romeo Giulietta 1,6 JTDM-2+ Σχεδίαση αμαξώματος-εσωτερικού, ποιότητα, οδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση, επιδόσεις, κατανάλωση Χώροι στο πίσω κάθισμα, άνεση ανάρτησηςOpel Astra 1,6 CDTI 136 PS+ Εμφάνιση, κινητήρας-επιδόσεις, άνεση-ποιότητα κύλισης, εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας - Αίσθηση τιμονιού, εργονομία κεντρικής κονσόλας
Χαρακτηριστικό γνώρισμα των diesel κινητήρων αποτελούν τα ιδιαίτερα υψηλά αποθέματα ροπής που αυτοί προσφέρουν, ακόμη και από λιγότερα κυβικά σε σχέση με τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες. Πάρτε για παράδειγμα τα δύο μικρομεσαία diesel του θέματός μας, τα οποία με 320 Nm μέγιστης ροπής διαθέσιμα από 1.600 κ.εκ., έρχονται για να τοποθετηθούν στην κορυφή της κατηγορίας τους. Ωστόσο, η σύγκριση μεταξύ τους δεν είναι θέμα μόνο της κοινής ροπής, αφού και τιμολογιακά δεν απέχουν, ενώ και αισθητικά είναι 2 από τα πιο όμορφα μοντέλα της κατηγορίας τους. 
Στιλ που αρέσειΣχεδιαστικά, τα δύο μικρομεσαία είναι από τα πιο όμορφα της αγοράς. Αρχικά και σε ό,τι αφορά στο Astra, το μοντέλο της Opel διατηρεί μετά από την ανανέωση του 2012 τις όμορφες γραμμές του, με τις πολλές καμπύλες και την κλίση στο πίσω μέρος της οροφής, που δίνουν μια αίσθηση από κουπέ μοντέλα. Μια νότα πολυτέλειας δίνει επιπλέον στο εμπρόσθιο τμήμα το χρώμιο στον προφυλακτήρα, αλλά και στη γρίλια της μάσκας. 
Στην περίπτωση της Giulietta από την άλλη, η σχεδίαση παραμένει ένα από τα δυνατά της σημεία, με το αμάξωμα να είναι κομψό, σικάτο και ιδιαίτερα ελκυστικό. Ξεχωρίζουν οι λεπτομέρειες που δίνουν το κάτι το διαφορετικό, όπως είναι ο τρισδιάστατος θυρεός της Alfa Romeo στη μάσκα, οι χειρολαβές των πίσω θυρών που κρύβονται στην κολώνα, αλλά και τα πολύ όμορφα πίσω φωτιστικά σώματα.
Κοντινή τιμολογιακή πολιτικήΟι τιμές των δύο μοντέλων είναι κοντινές, με το Opel Astra 1,6 CDTI 136 PS, μετά την έκπτωση των 1.000 ευρώ και την απόσυρση, να κοστίζει 18.899 ευρώ. Η Alfa Romeo Giulieta 1,6 JTDM-2 έχει μικρότερη έκπτωση 700 ευρώ, ενώ μαζί με το όφελος της απόσυρσης, το κόστος απόκτησης φθάνει τα 20.570 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις ο εξοπλισμός είναι πλήρης, ενώ μόνο από τη Giulietta απουσιάζουν οι προβολείς ομίχλης.

Το αμάξωμα της Giulietta είναι ένα από τα πιο θελκτικά της κατηγορίας, με πολλές παραπομπές ιδίως στο πίσω τμήμα, 
σε κουπέ μοντέλα.

Το αμάξωμα της Giulietta είναι ένα από τα πιο θελκτικά της κατηγορίας, με πολλές παραπομπές ιδίως στο πίσω τμήμα, σε κουπέ μοντέλα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto