Και τα τέσσερα είναι υπέροχα!
Διαβάστηκε από 24077 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/3/2010
ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ
Δύο μοντέλα που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία των μικρών premium αυτοκινήτων είναι τα Audi A1 και Citroen DS3 που παρουσιάστηκαν πρόσφατα. Θα βρουν όμως απεναντί τους αντιπάλους όπως είναι η Alfa Romeo MiTo Multiair και το καταξιωμένο Mini.

Η Alfa Romeo MiTo είναι από τα πιο σπορτίφ μοντέλα της κατηγορίας

Μοντέρνα σχεδίαση και καλή ποιότητα κατασκευής εμφανίζει το εσωτερικό της MiTo MultiAir.
Alfa Romeo MiTo MultiAir
Η Alfa Romeo MiTo MultiAir δε διαφοροποιείται σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης σε σχέση με τη MiTo που γνωρίζαμε, διατηρώντας ένα από τα πιο μοντέρνα και ελκυστικά αμαξώματα μικρού αυτοκινήτου. Κύριο χαρακτηριστικό αυτού αποτελούν το δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα που φιλοξενεί τον κλασικό θυρεό των μοντέλων της ιταλικής φίρμας, αλλά και οι πολλές καμπύλες γραμμές, που καταργούν κάθε γωνία. Τα μοντέρνα φωτιστικά, από την πλευρά τους, με το χρωμιωμένο περίγραμμα, δίνουν την απαραίτητη σύγχρονη νότα, σε ένα σύνολο 3 θυρών, που ακροβατεί μεταξύ του ρετρό και του μοντέρνου. Στο εσωτερικό, σε επίπεδο σχεδίασης συναντούμε ένα μοντέρνο περιβάλλον με πολλές σπορτίφ λεπτομέρειες, που αποτίνουν φόρο τιμής στην αγωνιστική ιστορία της μάρκας (π.χ. η αναγραφή ορισμένων ενδείξεων στα ιταλικά ή ο κόκκινος φωτισμός των οργάνων κ.λπ.).
Στο δρόμο, η MiTo είναι ένα από τα σπορτίφ μικρά μοντέλα της κατηγορίας, εκμεταλλευόμενη από τη μια την πολύ καλή ρύθμιση της ανάρτησης, αλλά και από την άλλη την ύπαρξη του συστήματος D.N.A. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τρεις ρυθμίσεις, Normal, Sport και All Weather, επεμβαίνοντας στην απόκριση του γκαζιού, την αίσθηση του τιμονιού και παράλληλα την εμπλοκή ή μη του εμπρός ηλεκτρονικού διαφορικού e-Q2. Στη μεσαία λοιπόν εξ αυτών (πιο "βαρύ" τιμόνι, καλύτερη απόκριση στο γκάζι, εμ πλοκή του e-Q2), η MiTo δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να διαγράψει σβέλτα μια διαδρομή με συνεχείς κλειστές στροφές, χωρίς να εμφανίσει "ενοχλητικές" υποστροφικές τάσεις. To μοντέλο διατίθεται με τρεις διαβαθμίσεις του κινητήρα MultiAir των 1,4 λίτρων με 105, 135 και 170 ίππους.



Το νέο Audi Α1 δεν διαφέρει και πολύ από το Metroproject Quattro του 2007

Το πολυτελές εσωτερικό θα μπορεί να εξοπλιστεί και με επιπλέον φωτισμό LED
Audi A1
Η εμφάνιση του δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν μας είναι γνωστή, αφού το μικρό Audi που θα μπει δυναμικά στη μικρή premium κατηγορία, μοιάζει πολύ με το Metroproject Quattro που παρουσιάστηκε το 2007 στην έκθεση του Τόκιο. Οι διαστάσεις του A1 επιβεβαιώνουν τον compact χαρακτήρα του, με 3.950x1.740x1.420 χιλ. για ΜxΠxΥ, ενώ το μεταξόνιο είναι στα 2.470 χιλ. Ο χώρος των αποσκευών είναι της τάξης των 267 λίτρων ενώ μπορεί να επεκταθεί με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων στα 920 λίτρα. Το βάρος του θα ξεκινά από τα 1.045 κιλά που όπως αναφέρει η Audi είναι το μικρότερο στην κατηγορία των μικρών premium μοντέλων. Λόγω της πολύ καλής δουλειάς που έχει γίνει στον σχεδιασμό του αμαξώματος το βάρος του σασί του A1 είναι τα 221 κιλά, και ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι της τάξης του 0,32 cd, ενώ η ακτίνα στροφής είναι τα 10,6 μέτρα. Ακόμη και από τις βασικές εκδόσεις τα φρένα θα είναι δίσκοι εμπρός/πίσω, ενώ το μέγεθος των ζαντών θα ξεκινά από τις 15 ίντσες και ανάλογα με το εξοπλιστικό πακέτο θα μπορεί να φτάσει έως τις 18 ίντσες.
Από την πλευρά των βενζινοκινητήρων το A1 θα είναι διαθέσιμο με δύο σύνολα TFSI. Ο βασικός θα είναι ο 1.2 TFSI που με υπερτροφοδότηση θα φτάνει τους 86 ίππους, και ο δεύτερος θα είναι ο 1.4 TFSI με την ιπποδύναμη στους 122 ίππους. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με σύστημα start-stop και ανάκτηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Σύμφωνα με την εταιρεία η τιμή του στην Ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινά από τις 16.000 ευρώ.



Η Citroen αναβίωσε το όνομα DS στην νέα της σειρά, δημιουργώντας μια premium εκδοχή των μοντέλων της

Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από premium υλικά ενώ την διαφορά κάνουν οι αμέτρητοι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορούν να επιλεγούν
Citroen DS3
Με το μοντέλο DS3 η Citroen αναβίωσε το γνωστό από το παρελθόν όνομα DS, δημιουργώντας μια premium εκδοχή των μοντέλων της. Έτσι η μοναδική σχεδίαση κάνει το DS3 να ξεχωρίζει. Η οροφή δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται ενώ η μεσαία κολώνα (το B pillar), θυμίζει φτερό καρχαρία και στο εσωτερικό κρύβει μια πολύ εύχρηστη χειρολαβή που διευκολύνει τους πίσω επιβάτες. Η εξωτερική σχεδίαση συμπληρώνεται από την επιβλητική μάσκα με τον τραπεζοειδή αεραγωγό και τα εντυπωσικά φωτιστικά σώματα LED. Στο εσωτερικό συνεχίζεται η μοντέρνα σχεδίαση. Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από premium υλικά ενώ την διαφορά κάνουν οι αμέτρητοι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορούν να επιλεγούν. Οι εσωτερικοί χώροι αποδεικνύονται άνετοι για 5 ενήλικες. Αυτός που θα κάτσει στην μέση του πίσω καθίσματος θα στριμωχτεί λιγάκι, αλλά για το μήκος του DS3 που είναι 3,95 μέτρα, είναι ικανοποιητικοί. Πιο συγκεκριμένα πάντως οι διαστάσεις του μοντέλου είναι τα 3.948x1.715x1.458 χιλ. για ΜxΠxΥ, και 2.464 χιλ. για το μεταξόνιο, ενώ το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλούμενο 60:40 με το χώρο των αποσκευών στα 295 λίτρα να βρίσκεται ψηλά για την κατηγορία.
Η γκάμα των βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει 3 σύνολα. Πρόκειται για τα: 1.4 με απόδοση 95 ίππων, 1.6 των 120 ίππων, και 1.6 turbo 156 ίππων. Το DS3 είναι εξοπλισμένο με όλα τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά καλούδια όπως ABS και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα Μακ-Φέρσον μπροστά και ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Ύστερα από την πρώτη επαφή μας με το μοντέλο, οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Η πρωτότυπη σχεδίαση και η δυνατότητα χρωματικών επιλογών από πλευράς αγοραστή, κάτι που συναντάμε σε ελάχιστα και πιο ακριβά μοντέλα, κάνουν την διαφορά. Θα έρθει στην χώρα μας τον Απρίλιο.



Το Mini Cooper παραμένει ένα από τα πιο απολαυστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας

Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης, αλλά και ευχάριστη αισθητική με έντονα νεανικό προφίλ
Mini
Στην τελευταία έκδοση του το Mini διατηρεί όλα εκείνα τα στοιχεία που το έχουν κατατάξει υψηλά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού. Διαθέτει νέο κινητήρα στα 1,6 λίτρα και δύο νέες τεχνολογικές εφαρμογές, οι οποίες προήλθαν κατευθείαν από την BMW και τη σειρά 1. Έτσι το Mini διαθέτει νέα ενιαία μάσκα, νέο προφυλακτήρα και φωτιστικά σώματα, ενώ έχει μεγαλώσει κατά 60 χλστ. σε μήκος, κατά 63 χλστ. σε πλάτος και είναι κατά 1 χλστ. ψηλότερο από το προκάτοχο. Στο εσωτερικό το κεντρικά τοποθετημένο ταχύμετρο είναι μεγαλύτερο από το παρελθόν και συνδυάζει και τις λειτουργίες του ηχοσυστήματος ή του συστήματος πλοήγησης. Σε μηχανικό επίπεδο έχουμε το νέο κινητήρα στα 1,6 λίτρα, που αποδίδει 120 ίππους, ενώ η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων έχει αλλάξει όσον αφορά στα σημεία στήριξης και το σύστημα διεύθυνσης διαθέτει ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση. Το μοτέρ κινεί εύκολα το αμάξωμα των 1.131 κιλών. Εφοδιάζεται με σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων και συνδυάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο (πολύ θετικό στην αίσθηση), ενώ στην πράξη ικανοποιεί με την απόδοσή του και την ελαστικότητά του. Υπάρχει βέβαια και η αυτόματη λειτουργία start/stop, που εφοδιάζει πλέον όλα τα Mini με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, και βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης (5,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα). Στο εσωτερικό του το Mini προβάλλει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης, ενώ διακρίνεται για την ευχάριστη αισθητική του με έντονα νεανικό προφίλ. Οι χώροι είναι οριακοί για 4 επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 160 λίτρων. Διατίθεται με κινητήρες 1,4 και 1,6 λίτρων και την ιπποδύναμη από 90 έως 211 ίππους.

»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ALFA ROMEO MITO, AUDI A1, DS DS 3, MINI,

περισσότερα νέα & άρθρα »
ALFA ROMEO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με στοιχεία από την Junior η νέα Alfa Romeo Stelvio;

Η Milano μετονομάστηκε σε Junior μετά τη διαμάχη Ιταλίας-Alfa Romeo

Ιταλία: «Είναι παράνομο η Milano να κατασκευαστεί στην Πολωνία»

Δοκιμή: Alfa Romeo Stelvio diesel | 4κίνητη με 210 PS

10 diesel προτάσεις στην ελληνική αγορά

Διαρροή: Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo Milano

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μικρό SUV Arona ή μικρομεσαίο Leon; Ψηλό ή hatchback από την SEAT;

Υβριδικά & 4κίνητα SUV: Toyota RAV4 (222 PS) ή Honda CR-V (184 PS);

Honda CR-V Vs Toyota RAV4: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;

Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Honda CR-V και Toyota RAV4