Το Nissan Qashqai των 1.500 ίππων μπορεί να γίνει δικό σας αν συμμετάσχετε στον διαγωνισμού του βελτιωτικού οίκου που το δημιούργησε. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Το Nissan Qashqai των 1.500 ίππων μπορεί να γίνει δικό σας αν συμμετάσχετε στον διαγωνισμού του βελτιωτικού οίκου που το δημιούργησε. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Nissan Qashqai GT-R (+video)

5.258 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2016)

Πόσα άλογα πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει σε απόδοση ένα Qashqai; Σίγουρα δεν πρόκειται ποτέ να πάει ο νους σας στα 1.500 άλογα. Οι άνθρωποι της SVM το σκέφτηκαν και το έκαναν πραγματικότητα. Το απίστευτο; Μπορεί να γίνει δικό σας μέσω διαγωνισμού!

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το project του βελτιωτικού οίκου SVM (Severn Valley Motorsport) με το Nissan Navara των 800 ίππων, που σας είχαμε παρουσιάσει. Οι δραστήριοι μηχανικοί της εταιρείας όμως φαίνεται πως δεν έχουν ησυχία και τώρα έχουν δημιουργήσει ένα Nissan Qashqai απόδοσης 1.500 ίππων.
Το ίδιο εσωτερικό δάνειο που είχε δεχτεί και το Navara, σε ότι αφορά τον κινητήρα, έχει λάβει και το Qashqai, αφού κάτω από το καπό του κρύβεται ο V6 διπλοτούρμπινος κινητήρας των 3,8 λίτρων, σε συνδυασμό με το γνωστό εξάρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη, που συναντούμε στο Nissan GT-R. 
Φυσικά, όπως και τότε έτσι και τώρα η ιπποδύναμη με την οποία βγαίνει από το εργοστάσιο ο κινητήρας (565 άλογα) δεν αρκούσε στους μηχανικούς της SVM και εξέλιξαν σε πολλά σημεία το μοτέρ φτάνοντας την απόδοση τους στους 1.500 ίππους. Μερικές από τις μετατροπές τις οποίες πραγματοποίησαν στο SUV της Nissan είναι η προσθήκη δυο αντλιών βενζίνης από Bugatti Veyron, τουρμπίνες Garrett GT35, πολλαπλή εισαγωγής BoostLogic και χειροποίητη εξάτμιση από μπροστά μέχρι πίσω διαμέτρου 102 χλστ.
Φτάνοντας σε τέτοιους αριθμούς ιπποδύναμης φυσικό επακόλουθο είναι και οι αλλαγές στο σύστημα πέδησης και ανάρτησης του crossover της Nissan, ώστε να πατάει γερά στο οδόστρωμα και να φρενάρει όταν χρειαστεί. Έτσι επιστρατεύτηκαν το σετ πλήρως ρυθμιζόμενης coilover ανάρτησης της KW και φρένα υψηλών επιδόσεων της Dixcel. Εκτεταμένες αλλαγές έγιναν και στο εξωτερικό του Qashqai, προκειμένου να «αγριέψει» η μορφή του, προκειμένου να ταιριάζει με τον… πολεμικό χαρακτήρα της ιπποδύναμής του.
Στον τομέα των επιδόσεων τέλος, το Nissan Qashqai GT-R είναι ικανό να κάνει τα 0-400 μέτρα σε 9,1 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα μπορεί να αγγίξει τα 357 χλμ./ώρα, τα οποία χρειάζεται να διανύσει περίπου 1,6 χλμ. για να τα πιάσει. 
Το απίστευτο; Κάποιος τυχερός θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει αυτό το «θηριώδες» Nissan Qashqai πληρώνοντας μόνο 11,6 ευρώ για μονή συμμετοχή ή 29,6 ευρώ για τριπλή συμμετοχή, μέσω διαγωνισμού τον οποίο βρίσκετε εδώ. Θα δηλώσετε συμμετοχή; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green