Ημέρες οδικής ασφάλειας
Διαβάστηκε από 2234 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/1/2010
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ένα ιδιαίτερα δυναμικό, πρωτότυπο και ξεχωριστό 8ήμερο (13-20 Ιανουαρίου) οδικής ασφάλειας διοργανώνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Skoda, τα κέντρα τεχνικού ελέγχου Auteco, το περιοδικό Auto Τρίτη, το Mediterranean Cosmos και το ραδιοφωνικό σταθμό Ερωτικός FM.
Σε στεγασμένο κεντρικό χώρο του Mediterranean Cosmos, από 13 έως και 20 Ιανουαρίου, το 8ήμερο αυτό θα περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων και ιδιαίτερη ενημέρωση στοχευμένη περισσότερο στη γυναίκα και τον νέο οδηγό.

Στόχος της φιλόδοξης αυτής προσπάθειας είναι να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί το κοινό με σύγχρονους τρόπους πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας, αλλά και για καθημερινά θέματα γύρω από το αυτοκίνητο.

Για ένα 8ήμερο, από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ, ειδικευμένοι τεχνικοί της Skoda και της Auteco, μαζί το δημοσιογραφικό επιτελείο του Auto Τρίτη, θα προσφέρουν «παυσίπονα» για τους «πονοκεφάλους» της οδήγησης, για τα δεκάδες μικροπροβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και καλούμαστε να επιλύουμε καθημερινά.

Στοχεύοντας και στο ωραίο φύλο

Η προσπάθεια αυτή είναι ειδικά στοχευμένη, τόσο στις γυναίκες οδηγούς, όσο και στους νέους. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει στην καθημερινή παρέα τόσο κάποιος γυναικολόγος, ο οποίος να ενημερώνει για τους σωστούς τρόπους οδήγησης από μια έγκυο γυναίκα, όσο και από άλλους ειδικούς οι οποίοι από τη μεριά τους θα παρέχουν τη δική τους ξεχωριστή ενημέρωση. Παράλληλα, επώνυμοι καλλιτέχνες και ειδικοί του χώρου του αυτοκινήτου, στοχεύοντας περισσότερο στους νέους, θα δίνουν το δικό τους παρόν και με το ξεχωριστό «ειδικό βάρος» τους θα περνάν σημαντικά μηνύματα στους επισκέπτες.

Ειδικό έντυπο ασφάλειας

Κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων αυτών θα διεξάγονται καθημερινοί διαγωνισμοί με πολλά και σημαντικά δώρα, θα διανέμονται χρηστικά αναμνηστικά στους επισκέπτες αλλά και ένα ειδικό πολυσέλιδο έντυπο. Η θεματολογία του με τίτλο «Παυσίπονα στον πονοκέφαλο των δρόμων», περιλαμβάνει θέματα για τις καθημερινές «σπαζοκεφαλιές» της οδήγησης, για το πώς θα κινδυνεύει λιγότερο μια γυναίκα όταν οδηγεί μόνη και βράδυ, πόσο αφηρημένα οδηγούμε καθημερινά, για το πώς το GPS μας αποσπά την προσοχή μας, για τη σπουδαιότητα της ζώνης ασφαλείας στις αστικές μας μετακινήσεις, για το τι κάνουμε μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, για τους αυξημένους κινδύνους της νυχτερινής οδήγησης, για τους σωστούς τρόπους οδήγησης κάτω από συνθήκες παγετού και τέλος, για το τι πρέπει να γνωρίζουμε προκειμένου να μην εμπλακούμε σε τροχαίο με παιδιά.
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από 1η Μαΐου τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα!

To πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα θα ανοίξει μέσα στο 2024

20άρισε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στην Ευρώπη!

«Χειροπέδες» σε 63χρονο που ξάφριζε ΙΧ στο αεροδρόμιο!

Στην κυκλοφορία 42,5 χλμ. του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας

30 χιλιάρικα πρόστιμο σε βενζινάδικο για νοθευμένο diesel

«Ξηλώθηκαν» 50 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών

Ford: Η Mach-E γιορτάζει τα 60 χρόνια της Mustang στο Golden Hall

Θεσσαλονίκη: Ταξίδι στο παρελθόν χάρη σε δεκάδες αυτοκίνητα αντίκες

Σε κάθοδο οι πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη - Τι γίνεται στην Ελλάδα