Παρουσίαση της Ateco Hellas
Διαβάστηκε από 9467 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/1/2010
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θεμελιώδη κρίκο μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανίας, του εμπορικού κόσμου του αυτοκινήτου και του τελικού χρήστη αποτελούν οι νέες δραστηριότητες οι οποίες ξεκίνησαν από την εταιρεία Ateco Hellas στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα πλήρες πακέτο εξειδικευμένων παροχών, όπου όμοιό του δε βρίσκουμε εύκολα στη χώρα μας.
Εξαιρετικά σημαντικές, πρωτοποριακές και άκρως χρηστικές είναι οι νέες υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία Ateco Hellas για την ελληνική αγορά. Η δυναμική αυτή εταιρεία προσφέρει στην Ελλάδα το όλο πακέτο των υπηρεσιών της στον τομέα του αυτοκινήτου, σε συνεργασία με την DEKRA Automobil GmbH, NL Hannover Γερμανίας. Μερικές από τις υπηρεσίες αυτές είναι:

• Σφραγίδα ποιότητας μεταχειρισμένων οχημάτων
• Αναλύσεις / προσομοιώσεις ατυχημάτων – προσδιορισμού αιτίων των ατυχήματος
• Ταυτοποίηση υλικών ζημιών οχημάτων
• Τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων παντός τύπου
• Εργαστηριακοί έλεγχοι αντοχής υλικών – βλαβών εξαρτημάτων οχημάτων


Σφραγίδα ποιότητας μεταχειρισμένων οχημάτων
Έλεγχος παλαιών υλικών ζημιών / επισκευών οχήματος με ειδικά διακριβωμένο όργανο μέτρησης πάχους βαφής με βάση τα πρότυπα της DEKRA Γερμανίας.

Αναλύσεις / προσομοιώσεις ατυχημάτων – προσδιορισμού αιτίων των ατυχήματος
Εξαιρετικής σπουδαιότητας παροχή υπηρεσίας, η οποία μπορεί και αναλύει διάφορα τροχαία ατυχήματα, τα προσομοιώνει σε ειδικά προγράμματα και προσδιορίζει με επιστημονικά κριτήρια τα αίτια ενός τροχαίου ατυχήματος.


H εταιρεία αναλύει διάφορα τροχαία ατυχήματα, τα οποία στη συνέχεια προσομοιώνει, προσδιορίζοντας με επιστημονικά κριτήρια τα αίτιά τους
Ταυτοποίηση υλικών ζημιών οχημάτων
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων, υπό μορφή συντεχνίας, αυξάνεται σταδιακά σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Το αποτέλεσμα από ατυχήματα αυτού του είδους είναι να αυξάνεται σημαντικά το κόστος των αποζημιώσεων για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Οι εκθέσεις της Ateco σε αυτόν τον κολοσσιαίο τομέα αποτελούν μια σπουδαία βοήθεια για τη λήψη αποφάσεων από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αλλά και τα δικαστήρια (ποινικά και αστικά).


Η διαδικασία
Η διαδικασία αυτής της σημαντικής υπηρεσίας είναι η ακόλουθη:

• Παραλαβή γραπτής εντολής έρευνας.
• Έλεγχος των υπαρχόντων στοιχείων για τη διεξαγωγή της έρευνας.
• Σε περίπτωση που τα προαναφερόμενα στοιχεία είναι επαρκή, πραγματοποιείται η επίσκεψη στα οχήματα από τον πραγματογνώμονα της εταιρείας Ateco.
• Ο εντολοδόχος ενημερώνεται για τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας.
• Αν είναι εφικτό, πραγματοποιείται μια σύγκριση των υλικών ζημιών με τα συμβαλλόμενα οχήματα.
• Σύσταση της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης ταυτοποίησης υλικών ζημιών.
• Αποστολή της έκθεσης.
• Αν ζητηθεί, είναι εφικτή η παρουσίαση / υποστήριξη της έκθεσης προφορικά στο δικαστήριο.
• Ταυτοποίηση υλικών ζημιών οχημάτων /ανασχεδιασμός ατυχήματος.



Η DAT πραγματοποιεί τεχνικούς ελέγχους οχημάτων παντός τύπου
Τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων παντός τύπου
Περιλαμβάνει εργαστηριακούς ελέγχους στα εργαστήρια της DEKRA Γερμανίας. Ένας σημαντικός τομέας είναι η έρευνα ενεργοποίησης συστήματος παθητικής ασφάλειας οχήματος (προεντατήρων και αερόσακων). Με πορίσματα επιστημονικής έρευνας μίας ενδεχόμενης μη ορθής λειτουργίας του συστήματος παθητικής ασφάλειας, διαπιστώνεται ο συσχετισμός ενεργοποίησης αυτού με τις δυνάμεις ώθησης / κρούσης που επέδρασαν στο όχημα κατά τη σύγκρουση. Μετά την επιστημονική μηχανική τρισδιάστατη ανάλυση της σύγκρουσης, η έρευνα συνεχίζεται στα εργαστήρια του κατασκευαστή, παρουσία αντιπροσώπου της Ateco, με μετρήσεις προσομοίωσης της απαιτούμενης επιτάχυνσης ενεργοποίησης του συστήματος παθητικής ασφάλειας και εξετάζονται ξεχωριστά οι ορθές λειτουργίες στις μοντούλες που το αποτελούν.

Αναλύσεις διαγραμματικού δίσκου ταχογράφου
Μετά από μικροσκοπική ανάλυση, προσδιορίζεται η ταχύτητα του οχήματος, αλλά και το διάστημα που διήνυσε υπό μορφή επιτάχυνσης, επιβράδυνσης ή σταθερής ταχύτητας. Με αυτό τον τρόπο της ακριβούς ανάλυσης, επιτυγχάνεται η αποφυγή λανθασμένων αναλύσεων ως προς τον προσδιορισμό των πραγματικών αιτίων ενός ατυχήματος.


Στα εργαστήρια εξακριβώνονται τα αίτια ενός ατυχήματος, ακόμη και αν αυτά αφορούν στην κακή κατάσταση των λαμπτήρων στα φώτα ενός οχήματος
Εργαστηριακοί έλεγχοι
Ακόμη και όταν οι ειδικοί στην Ελλάδα «σηκώνουν τα χέρια», η Ateco έχει τον τρόπο να συνεχίσει. Στα υπερσύγχρονα εργαστήρια στη Γερμανία μπορούν να πραγματοποιηθούν έλεγχοι αντοχής υλικών, βλαβών εξαρτημάτων οχημάτων, ακόμη και η κατάσταση λειτουργίας των λαμπτήρων των φωτιστικών σωμάτων του αυτοκινήτου. Αυτό μπορεί να ακούγεται εξεζητημένο, αλλά είναι πολύ σημαντικό για μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί σε ένα δικαστήριο, το οποίο αφορά σε τροχαίο ατύχημα. Με πορίσματα επιστημονικά τεκμηριωμένα προσδιορίζεται η κατάσταση των λαμπτήρων πριν τη σύγκρουση. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η διαλεύκανση του ατυχήματος ως προς τη συμπεριφορά του οχήματος πριν τη σύγκρουση, π.χ. αν αυτό βρισκόταν σε κατάσταση πέδησης ή αν είχε σε λειτουργία τον δείκτη πορείας, κ.ά.
Μετά από χημική ανάλυση του υλικού και τον προσδιορισμό της δομής του, διενεργείται έρευνα μηχανικής αντοχής σε εφελκυσμό κατά DIN EN 10002, κρούση κατά Charpy, DIN EN 10045 και μετρήσεις μικροσκλήρυνσης κατά Brinell και Vickers. Η μικροσκοπική ανάλυση πραγματοποιείται σε ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης.


Επικοινωνία
Η εταιρεία Ateco βρίσκεται στην Αθήνα, στη διεύθυνση Λ. Συγγρού 137, 17121 Ν. Σμύρνη, τηλ. 210-9340012 και 120-9340045, e-mail: [email protected] και www.ateco.gr. Ακόμη, πληροφορίες μπορείτε να πάρετε και από την ιστοσελίδα της DEKRA Γερμανίας στο www.dekra.com. Υπηρεσίες, όμως, μπορεί να προσφέρει σε όλη τη χώρα, φτάνει να επικοινωνήσει κάποιος μαζί της.

»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

20άρισε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στην Ευρώπη!

«Χειροπέδες» σε 63χρονο που ξάφριζε ΙΧ στο αεροδρόμιο!

Στην κυκλοφορία 42,5 χλμ. του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας

30 χιλιάρικα πρόστιμο σε βενζινάδικο για νοθευμένο diesel

«Ξηλώθηκαν» 50 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών

Ford: Η Mach-E γιορτάζει τα 60 χρόνια της Mustang στο Golden Hall

Θεσσαλονίκη: Ταξίδι στο παρελθόν χάρη σε δεκάδες αυτοκίνητα αντίκες

Σε κάθοδο οι πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη - Τι γίνεται στην Ελλάδα

Η Lamborghini Huracan Sterrato All-Terrain τρέχει και εκτός ασφάλτου!

ΙΧ-Πλοία: Με 40% μπαταρία ηλεκτρικά-υβριδικά & μισές δεξαμενές LPG/CNG