Εμφανή τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην αγορά σύμφωνα με τον κύριο Μπήτρο.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εμφανή τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην αγορά σύμφωνα με τον κύριο Μπήτρο.

Αισιοδοξία για τη πορεία της αγοράς

(8/2/2010)

Με αισιοδοξία βλέπει την πορεία της αγοράς αυτοκινήτου, ο έμπορος κ. Γ. Μπήτρος, ο οποίος εκτιμά ότι σύντομα θα έχουμε σημάδια ανάκαμψης και πως το σοκ του 2009 θα ξεπεραστεί . Ας δούμε τι μας είπε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Α.T.: Πείτε μας λίγα λόγια για την επιχείρησή σας. Πότε ξεκίνησε η δραστηριοποίησή της;

Η εταιρεία Auto Center Bitros στη Γρ. Λαμπράκη 666. Τηλ. επικοινωνίας 2104311272

Η εταιρεία Auto Center Bitros στη Γρ. Λαμπράκη 666. Τηλ. επικοινωνίας 2104311272

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Γ.Μ.: Η εταιρία μας ιδρύθηκε το 1989 από το Νίκο Μπήτρο και δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας αυτοκινήτων. Κύριο μέλημα της εταιρίας μας αποτελεί η άριστη εξυπηρέτηση προς τους πελάτες μας και η αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η πολύχρονη πείρα, ο σύγχρονος τρόπος λειτουργίας της επιχείρησης, οι παρεχόμενες υπηρεσίες και η άψογη εξυπηρέτηση μας καθιστούν μια δυναμική και καταξιωμένη επιχείρηση στο χώρο της εμπορίας αυτοκινήτων.
Α.T.: Ποιες κατηγορίες αυτοκινήτων εμπορεύεστε;
Γ.Μ.: Στην εταιρία μας έχετε τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε καινούρια αυτοκίνητα όλων των εταιριών και σε επιλεγμένα μεταχειρισμένα, που έχουν υποβληθεί σε αυστηρούς ελέγχους. Η εταιρία μας διαθέτει όλων των κατηγοριών αυτοκίνητα, από μικρά πόλης μέχρι και οικογενειακά – λιμουζίνες. Επίσης διαθέτουμε μεγάλη γκάμα από τζιπ 4Χ4. Έτσι, η εταιρία καλύπτει και τις πλέον ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών της.
Α.T.: Τι ευκολίες πληρωμής προσφέρετε και ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό της επιχείρησής σας, για το οποίο αξίζει ο αγοραστής να σας επισκεφτεί;
Γ.Μ.: Τα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα της εταιρίας διευκολύνουν την απόκτηση του επιθυμητού οχήματος άμεσα. Με δυνατότητα εξόφλησης έως και σε 72 μήνες και ακόμη και χωρίς προκαταβολή! Επίσης αναλαμβάνουμε την πλήρη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για κάθε αγορά. Η εταιρία μας αγοράζει το αυτοκίνητό σας τοις μετρητοίς και αυθημερόν. Αξίζει να μας επισκεφτείτε για να πάρετε την προσφορά μας για το αυτοκίνητό σας, προκειμένου είτε να το αγοράσουμε αυθημερόν και χωρίς ανταλλαγή, είτε να κάνουμε ανταλλαγή με κάποιο από τα αυτοκίνητά μας.
Α.T.: Τι συμβουλές θα δίνατε στους υποψήφιους αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων; Τι θα πρέπει να προσέχουν, όταν αγοράζουν ένα μεταχειρισμένο;
Γ.Μ.: Ο κάθε υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να προσέξει στην αγορά του μεταχειρισμένου, ώστε το αυτοκίνητο που θα αγοράσει να είναι αυτό που θα καλύπτει τις ανάγκες του για τη χρήση για την οποία προορίζεται, καθώς επίσης και το κόστος συντήρησής του (service, καύσιμο, ασφάλεια, κ.ά). Η έρευνα αγοράς είναι ένα ακόμη σημείο που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν την αγορά του αυτοκινήτου, αλλά θα πρέπει να τονιστεί, ότι το φθηνότερο δε σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο. Η έρευνα αγοράς δεν περιλαμβάνει μόνο την τιμή, αλλά και πολλά άλλα (ποιότητα, κατάσταση, κ.ά.).
Α.T.: Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με την κατάσταση της αγοράς του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου;
Γ.Μ.: Το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, κατά καιρούς, υπάρχουν αλλαγές σχετικά με το μέγεθος των πωλήσεων από τις εταιρίες, αλλά γενικά πιστεύω ότι έχει γίνει μεγάλη στροφή προς το μεταχειρισμένο και αυτό διότι έχουν αναβαθμίσει οι εταιρίες τον τρόπο αγοράς τους από τους ιδιώτες, αλλά και τον τρόπο ελέγχου τους, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ανταγωνιστικό το προϊόν του μεταχειρισμένου στον πελάτη. Επίσης υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα λίγων ετών, τα οποία είναι μεγάλο δέλεαρ για τους υποψήφιους αγοραστές. Η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει και τον κλάδο αυτό, αλλά νομίζω ότι η πορεία του μεταχειρισμένου διαγράφεται ανοδική.
Α.T.: Εκτιμάτε ότι η κατάσταση της αγοράς οφείλεται εν μέρει και στις τράπεζες, οι οποίες τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι δίνουν δάνεια με το σταγονόμετρο;
Γ.Μ.: Οι τράπεζες παίζουν και αυτές το ρόλο τους. Σαφώς τα τελευταία 10 χρόνια είναι ο βασικός χρηματοδότης των επιχειρήσεων και η δυσκολία τους να παρέχουν δάνεια στους πελάτες επιβαρύνει ακόμη πιο πολύ την ήδη δύσκολη κατάσταση. Η άποψή μου είναι, ότι θα πρέπει να είναι λιγότερο επιφυλακτικές απέναντι στον κόσμο και να ανοίξουν ξανά τις στρόφιγγες, έτσι ώστε να αναθερμανθεί η αγορά, με αποτέλεσμα να αυξήσουν και εκείνες τα κέρδη τους, κάτι που άλλωστε έγινε και πριν από 3-4 χρόνια, αφού ο κόσμος ήταν αυτός που τις έφτασε εκεί που είναι σήμερα.
Α.T.: Ποιες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας εκτιμάτε ότι θα βοηθούσαν στην ανάκαμψη της αγοράς;
Γ.Μ.: Στην Ελλάδα ο στόλος των αυτοκινήτων είναι από τους πιο παλιούς και δυσκίνητους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βέβαια, έχει γίνει μεγάλη πρόοδος αλλά ακόμη είμαστε στην αρχή. Γενικώς λοιπόν πιστεύω, ότι πρέπει η πολιτική ηγεσία να δώσει κίνητρα στους πολίτες, για να αλλάξουν το παλιό τους αυτοκίνητο. Τα κίνητρα θα πρέπει να είναι είτε φορολογικά, είτε με τη μέθοδο της απόσυρσης, είτε με κάποια έκπτωση για τα τέλη κυκλοφορίας.
Α.T.: Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα της οικονομική κρίσης;
Γ.Μ.: Η επόμενη ημέρα στην αγορά πιστεύω ότι θα είναι καλύτερη. Το αυτοκίνητο δείχνει σιγά-σιγά κάποια σημάδια ανάκαμψης, μετά το σοκ του 2009. Θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε στην αναθέρμανση της αγοράς και να μην καλλιεργούμε το κλίμα δυσπιστίας. ¶λλωστε ο Έλληνας είναι δεμένος με το αυτοκίνητό του. Είναι σαν το δεύτερο σπίτι του! &&&&
PEUGEOT NEW EVANS
4green