Αυτή είναι η αγωνιστική έκδοση του νέου Astra.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτή είναι η αγωνιστική έκδοση του νέου Astra.

Το πολεμικό Astra

4.335 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2015)

H Opel μας είχε προϊδεάσει με σκίτσα για το αγωνιστικό Astra, αυτή τη φορά όμως μας δείχνει με πραγματικές εικόνες την πολεμική έκδοση του μικρομεσαίου της.

Το Astra TCR (από τις λέξεις Touring Car Racing) αποτελεί την αγωνιστική έκδοση του μικρού μοντέλου της γερμανικής μάρκας, η οποία σύμφωνα με την ίδια μπορεί να αγωνιστεί ακόμη και σε 24ωρους αγώνες αντοχής, όπως αυτός του Nurburgring.
Το αγωνιστικό Astra έχει κάτω από το καπό του έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ο οποίος αποδίδει 330 ίππους και 420 Nm ροπής. Φυσικά είναι "γυμνό" εσωτερικά, καθώς έχει μόνο τα απαραίτητα. Τιμόνι, κάθισμα και roll cage. 
Κάτι που έχει περιορίσει το βάρος του στα 1200 κιλά. Όσον αφορά το κιβώτιό του αυτό είναι αυτόματο, σειριακό, με χειριστήρια στο τιμόνι (paddles). Το φρενάρισμα του αναλαμβάνουν δισκόπλακες διαμέτρου 378 χλστ. εμπρός και 265 χλστ. πίσω, με 6πίστονες και 2πίστονες δαγκάνες αντίστοιχα.   
Αξίζει να σημειώσουμε πως η Opel εξέλιξε το αυτοκίνητο από κοινού με την Kissling Motorsport και το κοστολογεί στα 95.000 ευρώ.

Κάτω από το καπό του έχει 2λιτρο τούρμπο κινητήρα με 330 ίππους.

Κάτω από το καπό του έχει 2λιτρο τούρμπο κινητήρα με 330 ίππους.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda