Δεύτερο νέο σύστημα βαθμολόγησης...

Δεύτερο νέο σύστημα βαθμολόγησης...

(4/1/2010)

Το νέο σύστημα βαθμολόγησης της Formula 1 ενδέχεται να αλλάξει και πάλι σύμφωνα με δηλώσεις του αγωνιστικού διευθυντή της Ferrari Stefano Domenicali στην ιταλική εφημερίδα La Stampa. Η FIA έχει στα συρτάρια της μία πρόταση που πριμοδοτεί με βαθμούς την pole position και τον ταχύτερο γύρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

«Περιμένουμε τις αποφάσεις της Αθλητικής Ομάδας Εργασίας (SWG) της FIA που θα συναντηθεί τον Ιανουάριο. Υπάρχει πρόταση να ανταμείβονται η pole position και ο ταχύτερος γύρος του αγώνα» δήλωσε ο Stefano Domenicali.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο σύστημα βαθμολόγησης περιλαμβάνει τους δέκα πρώτους οδηγούς (25-20-15-10-8-6-5-3-2-1 βαθμούς) κάτι που δίνει κίνητρο και στις μικρότερες ομάδες καθώς μπορούν να αποκτήσουν ευκολότερα βαθμούς.

Παράλληλα ήταν καυστικός με την επιστροφή των Nelson Piquet και Ralf Schumacher στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά τον πρώτο, τόνισε ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί η συμμετοχή μετά από ότι έκανε στο σκάνδαλο «crashgate» και όσον αφορά τον δεύτερο ανέφερε ότι πλέον πρέπει να δοθεί τόπος στα νιάτα.
SPRING SEAT
NISSAN