1ο CITROENERGY RALLY CROSS

1ο CITROENERGY RALLY CROSS

(8/2/2010)

Η νέα αγωνιστική περίοδος του 2010 ξεκίνησε για τους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Την αυλαία άνοιξε το «1ο CITROENERGY RALLY CROSS» με νικητές τον Παντελή Ευθυμίου στον πρώτο τελικό, τον Γιάννη Λιούλια στον δεύτερο τελικό και τον Μαρίνο Πλαφουντζή στην κλάση peugeot 205 rally.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Όπως είχαν υποσχεθεί όλοι οι συντελεστές του rally cross τα έδωσαν όλα για ένα πολύ πλούσιο θέαμα. Προπάντων οι πρωταγωνιστές οδηγοί, οι διοργανωτές, με τον νεοεμφανιζόμενο στα μηχανοκίνητα σπορ «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΛΟΔΡΑΣΙΣ» και φυσικά οι χορηγοί του νέου αγωνίσματος, όπως η CITROENERGY.

Το νέο θεαματικό αγώνισμα του χερσαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού το «CITROENERGY RALLY CROSS» έγινε στο ανανεωμένο ‘’autofestival’’ του Παύλου Μοσχούτη στις Αφίδνες στις 31 Ιανουαρίου από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι.

Το νέο αγώνισμα σχεδιάστηκε από τον Γιάννη Βαρβάκη και τον Κώστα Τουρναβίτη που είναι και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής. Ο νεωτερισμός του αγωνίσματος ευρίσκεται στη σχεδίαση της διαδρομής, διότι το ένα τρίτο της είναι πραγματικά λείο χώμα και το υπόλοιπο άσφαλτος, δηλαδή ότι καλύτερο για άφθονο θέαμα. Η διαδρομή στην άσφαλτο περιλαμβάνει και δεξιοτεχνικό κομμάτι. Ενώ υπάρχει και υποχρεωτική χωμάτινη δεξιοτεχνικού τύπου διαδρομή με επιλεκτική διέλευση ως προς τον γύρο που θα εκτελεστεί. Έτσι οι οδηγοί αξιολογούνται σε όλες τις επιφάνειες και σε όλες τις συνθήκες. Είναι το ιδανικότερο αγώνισμα για νέους οδηγούς διότι είναι προσιτό οικονομικά, πολύ θεαματικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό διότι αναπτύσσει ικανότητες ελέγχου του αυτοκινήτου σε όλες τις συνθήκες.

Τα CITROEN SAXO και τα PEUGEOT 205 ξεκινούσαν ταυτόχρονα σε μια δοκιμασία με ημιτελικούς τεσσάρων γύρων και τελικούς οκτώ γύρων, με προκαθορισμένα σημεία για τις προσπεράσεις, καθώς και σημεία με ατελείωτα ντριφταρίσματα. &&&&
Hyundai
NISSAN