Η σημασία της σωστής συντήρησης

Διαβάστηκε από 10205 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/6/2013

Ειδικά τον τελευταίο καιρό, όλες οι εταιρείες έχουν αναπτύξει πολύ ολοκληρωμένα και με σημαντικό όφελος για τον πελάτη προγράμματα after sales.

Πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους μας, αφού μπορούμε να απολαύσουμε τις ολοκληρωμένες και πολύ καλές υπηρεσίες των επίσημων επισκευαστών με κόστος μικρότερο από αυτό που ίσχυε χρόνια πριν. 
 
Τι μπορείτε να κερδίσετε σε επίπεδο after sales;
 
Οι παροχές after sales των επίσημων επισκευαστών χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες. Οι πιο συνηθισμένες από αυτές είναι οι εξής: 
 
-Δωρεάν service για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
-Εκπτώσεις στα προγραμματισμένα service
-Μειωμένες τιμές σε αναλώσιμα υλικά
-Δυνατότητα επέκτασης εγγυήσεων
-Δωρεάν τεχνικός έλεγχος
-Δωρεάν οδική βοήθεια
-Δυνατότητα επιστροφής χρημάτων από κόστος συντήρησης
-Προσφορές σε γνήσια ανταλλακτικά
 
Φυσικά, συχνά παρουσιάζονται και «πακέτα» προσφορών με παραλλαγές όλων των παραπάνω, ανάλογα με τις προδιαγραφές κάθε εταιρείας, τις ανάγκες των πελατών της αλλά και με τα δεδομένα του «στόλου» αυτοκινήτων που καλείται η εταιρεία να εξυπηρετήσει. 
 
Με τεχνογνωσία γνησιότητας.... 
 
Αν μη τι άλλο, τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία και οι επίσημοι επισκευαστές διαθέτουν όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν ακόμα και το πιο δύσκολο τεχνικό ζήτημα. Για παράδειγμα, μόνο στον εξουσιοδοτημένο επισκευαστή θα βρείτε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού για τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου σας. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, σε πολλά μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία η επισκευή δεν καταγράφεται στο βιβλίο συντήρησης, τα υλικά μπορεί να μην είναι γνήσια και ο τεχνίτης ίσως να μην είναι ειδικευμένος στο εκάστοτε μοντέλο. 
 
Διατηρείστε το βιβλίο συντήρησης
 
Ένα ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης είναι το καλύτερο χαρτί για την πώληση του αυτοκινήτου σας, όταν έρθει η στιγμή να περάσει σε δεύτερο χέρι. Είναι αυτό που θα κρατήσει την τιμή του πιο ψηλά από κάθε είδος επιπλέον εξοπλισμού που μπορεί να έχετε πληρώσει για να έχει το αυτοκίνητό σας. Αν στο βιβλίο συντήρησης δε φαίνεται πουθενά ότι έχουν αλλαχτεί τα τακάκια ή ο συμπλέκτης και τα αμορτισέρ, τι θα υποθέσει ο υποψήφιος αγοραστής; Ακόμη και αν του δείξετε αποδείξεις από το ανεξάρτητο συνεργείο για την εργασία και τα ανταλλακτικά που τοποθετήσατε, η εμπιστοσύνη του θα έχει κλονιστεί. 
 
Εγγυήσεις και τα ιμιτασιόν
 
Ένα ακόμη σημαντικό προσόν που αποκτούμε όταν επισκεπτόμαστε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, είναι και οι εγγυήσεις που έχουμε, τόσο από το επίπεδο της εργασίας που γίνεται στο αυτοκίνητό μας, όσο και από το γεγονός ότι η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση γνήσιων ή και εγκεκριμένων ανταλλακτικών. Ακόμα και αν θεωρητικά αυτά κοστίζουν λίγο παραπάνω, σε περίπτωση που το αυτοκίνητό μας πάθει κάτι, τότε καλυπτόμαστε από την εγγύηση και δεν θα μπούμε σε περιττά και απροσδόκητα έξοδα. Γενικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ανταλλακτικά κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου και άρα την εικόνα μίας μάρκας στην αγορά. Μπορεί την αξιοπιστία να την απολαμβάνει ο τελικός χρήστης, είναι όμως ο κατασκευαστής που χτίζει πάνω στην εικόνα αυτή. Και η αξιοπιστία μετράει σε όλα τα αυτοκίνητα μιας μάρκας είτε είναι καινούργια, είτε παλιότερα, είτε αγοράζονται πρώτο χέρι είτε δεύτερο.

»Σχολιάστε την είδηση

Tags: AFTER SALES

περισσότερα νέα & άρθρα »
AFTER SALES - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μικρό, μικρό SUV και οικογενειακό SUV πληρώνουν τα ίδια για service

Εγγύηση σκουριάς και χρώματος, πότε τη χάνεις;

25% των ραντεβού για Service Mercedes κλείνονται ηλεκτρονικά! Το ξέρατε;

SEAT service και σε μοντέλα 4+ ετών: Λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά

Τι ανταλλακτικό να βάλω; Γνήσιο, ΟΕΜ, After market ή «κινέζικο»;

Το Volvo XC40 έχει σχεδόν διπλάσιο κόστος συντήρησης από το DS 7

SEAT Arona: Πώς τα πάει τo μικρό SUV σε τιμές & ευκολίες after sales;

Γιατί η Mercedes θεωρείται η πιο αξιόπιστη premium μάρκα;

Βροχές & κρύο ταλαιπωρούν ή δοκιμάζουν λάστιχα, φρένα, μπαταρία

Απόδοση διαρκείας το όφελος. Γνήσια ελαστικά & φρένα Μercedes