Το 2014 θα υπάρξει μάχη γιγάντων, καθώς οι Βαυαροί ετοιμάζουν την νέα Χ6 ως απάντηση στην Mercedes MLC (κατασκοπευτική φωτο).
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το 2014 θα υπάρξει μάχη γιγάντων, καθώς οι Βαυαροί ετοιμάζουν την νέα Χ6 ως απάντηση στην Mercedes MLC (κατασκοπευτική φωτο).

Το συγκριτικό του μέλλοντος: MLC vs X6

10.351 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2014)

Μπορεί η νέα Mercedes MLC και η επόμενη γενιά της BMW Χ6 να αναμένονται, όμως εμείς εξασφαλίσαμε αποκλειστικές εικόνες από τα δύο μοντέλα, τα οποία και αντιπαραθέτουμε σε ένα πρώιμο συγκριτικό.

Στην έκθεση του Πεκίνου, η Mercedes-Benz παρουσίασε το πρωτότυπο Concept Coupe SUV, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση εξέλιξης του μοντέλου παραγωγής, της MLC, η διάθεση της οποίας θα ξεκινήσει στο 2ο μισό του έτους. Αντικειμενικός της στόχος είναι να κόψει από τις πωλήσεις της πρώτης διδάξασας BMW, η οποία με την Χ6 του 2008, ουσιαστικά δημιούργησε την κλάση των sport coupe SUV. Για φέτος έχουν προγραμματίσει και οι Βαυαροί το λανσάρισμα της νέας Χ6, οπότε το 2014 θα είναι πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης στην κατηγορία των πολυτελών SUV, με coupe «ένδυμα» και σπορ φιλοσοφία.Mercedes MLCΌπως φαίνεται και από τις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες του «κατασκόπου» μας, η Mercedes MLC μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο του Πεκίνου. Το σφηνοειδές σχήμα παραμένει το ίδιο, ενώ παραμένουν οι ακμές και τα νεύρα στο αμάξωμα. Το ρύγχος διατηρεί την επιβλητικότητά του, με τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα και τη μάσκα, να έχουν μεγαλώσει στην εκδοχή του μοντέλου παραγωγής που διαθέτουμε.Το Concept Coupe SUV έχει μήκος 4.935 χλστ. και πλάτος 2.044 χλστ. και κάπου εκεί περιμένουμε και τις διαστάσεις της νέας MLC, η οποία θα στηριχθεί στο πάτωμα της ML.Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη της MLC, δεν περιμένουμε εκπλήξεις, καθώς το παρόν θα δώσουν οι V6 εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, η υβριδική εκδοχή, αλλά και οι κορυφαίες MLC63 AMG και MLC65 AMG με V8 και V12 κινητήρες αντίστοιχα. Το πρωτότυπο της Κίνας, πάντως, έφερε ένα V6 biturbo 3λιτρο μοτέρ απόδοσης 333 ίππων και 480 Nm ροπής. Συνεργάζεται με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC PLUS για να στείλει την κίνηση μόνιμα και στους 4 τροχούς μέσω του συστήματος 4Matic.BMW X6Πυρετώδεις είναι και οι προετοιμασίες και στον μεγάλο αντίπαλο, την BMW, καθώς οι Βαυαροί εξελίσσουν εντατικά την 2η γενιά της Χ6, η οποία είναι στην αγορά από το 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα Χ6 θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2014 και θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με αυτήν της F15 BMW X5. Σχεδιαστικά θα συνεχίσει να διαθέτει τον SUV χαρακτήρα της με τα έντονα coupe στοιχεία. Σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά, θα έχει πιο «επιθετική» σχεδίαση, ενώ θα αυξηθούν και οι διαστάσεις της. Συγκεκριμένα, το μήκος της από τα 4.877 χλστ. (της υπάρχουσας γενιάς) θα φτάσει τα 4.910 χλστ., δημιουργώντας έτσι περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, ενώ σίγουρο είναι ότι θα αυξηθεί και το μεταξόνιό της.Όσον αφορά στο μηχανολογικό κομμάτι, η νέα BMW X6 θα εφοδιάζεται με 6κύλινδρους βενζινοκινητήρες και κινητήρες diesel, ενώ θα υπάρχει και ένας μεγαλύτερος βενζίνης V8. Τέλος, το πιθανότερο και σύμφωνα με αυτά που μας έχει συνηθίσει η γερμανική φίρμα, μετά από ένα χρόνο λανσαρίσματος της «απλής» Χ6 θα υπάρξει και η «εκρηκτική» έκδοση X6M.

Το Concept Coupe SUV έχει μήκος 4.935 χλστ. και πλάτος 2.044 χλστ. Κάπου εκεί περιμένουμε και τις διαστάσεις της νέας MLC.

Το Concept Coupe SUV έχει μήκος 4.935 χλστ. και πλάτος 2.044 χλστ. Κάπου εκεί περιμένουμε και τις διαστάσεις της νέας MLC.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

home pro
moto