Η BMW Σειρά 4 Gran Coupe αποτελεί ένα νέο concept της βαυαρικής μάρκας, για τη δημιουργία ενός πολυτελούς μεσαίου 4θυρου κουπέ.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η BMW Σειρά 4 Gran Coupe αποτελεί ένα νέο concept της βαυαρικής μάρκας, για τη δημιουργία ενός πολυτελούς μεσαίου 4θυρου κουπέ.

Δοκιμή: BMW 420d Gran Coupe Steptronic

16.987 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2014)

Απόλαυση, δίχως ενοχές… Με τον 2λιτρο diesel των 184 ίππων κάτω από τον καπό της, η σπορ και πρακτική BMW Σειρά 4 Gran Coupe, προσθέτει την οικονομία κίνησης στα –πολλά– πλεονεκτήματά της.

Η BMW Σειρά 4 Gran Coupe αποτελεί ένα νέο concept της βαυαρικής μάρκας, για τη δημιουργία ενός πολυτελούς μεσαίου 4θυρου κουπέ. Βασίζεται πάνω στις BMW Σειρά 3 και Σειρά 4, διαθέτοντας ένα 4θυρο αμάξωμα με κουπέ πίσω μέρος, όπου φιλοξενείται ένας επιμηκυμένος χώρος αποσκευών με μεγάλο άνοιγμα και κορυφαία πρακτικότητα (χωρητικότητα 480 λτ. και με ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα). Στην περίπτωση της 420d της δοκιμής μας, η BMW Σειρά 4 Gran Coupe εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο diesel κινητήρα 184 ίππων, ώστε να προσφέρει τις «χαρές» της πετρελαιοκίνησης στον ιδιοκτήτη της.
Συνδυασμός απόδοσης και οικονομίας
Ο 4κύλινδρος, 16βάλβιδος πετρελαιοκινητήρας των 1.995 κ.εκ. της 420d Gran Coupe, φέρει σύστημα άμεσου ψεκασμού common rail και τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας. Αποδίδει 184 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και διαθέτει 380 Nm ροπής από τις 1.750 μόλις σ.α.λ. Στην πράξη, ανάλογα και με την set-up επιλογή του συστήματος Driving Experience (Eco, Comfort, Sport, Sport+), ο κινητήρας αυτός κινεί με χαρακτηριστική άνεση τη βαριά 420d Gran Coupe (1.600 κιλά), με τις επιδόσεις να είναι αρκετά γρήγορες (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ.). Σε αυτό, συμβάλει και το εκπληκτικό 8τάχυτο Steptronic κιβώτιο (προαιρετικό: +2.866 ευρώ), που αλλάζει γρήγορα τις σχέσεις, προσαρμοζόμενο άμεσα στο στυλ οδήγησης του οδηγού. Όσον αφορά τέλος στην κατανάλωση, εδώ η 420d Gran Coupe επιφυλάσσει μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη, αφού το εργοστασιακό νούμερο είναι μόνο 4,6 λτ./100 χλμ. και στην πράξη, κοντά στα 6,5 λτ./100 χλμ.
Σπορτίφ, αλλά και άνετη
Στο δρόμο, η 420d Gran Coupe συνδυάζει τα σπορτίφ χαρακτηριστικά ενός κουπέ της BMW (άκαμπτο πλαίσιο, κίνηση πίσω, κατανομή βάρους 50:50 κ.λπ.), με την πολύ καλή άνεση που προσφέρει η καλορυθμισμένη ανάρτησή της. Έτσι, από τη μια στην ευθεία οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν το ταξίδι σε ένα άνετο, σταθερό και ήσυχο cruiser, ενώ από την άλλη στις στροφές, με την επιλογή Sport+ στο Driving Experience, η 420d Gran Coupe δεν θα αρνηθεί ακόμη και να διώξει την «ουρά» της, αν και με λίγο περισσότερη προσπάθεια σε σχέση με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις, λόγω και του έξτρα βάρους μπροστά. Πολύτιμος αρωγός εδώ πάντως παραμένει το πολύ καλό τιμόνι, αλλά και τα κορυφαία φρένα (100-0 χλμ./ώρα σε 35,9 δλ.).
Συμπέρασμα
Η BMW Σειρά 4 Gran Coupe στη diesel έκδοσή της καταφέρνει  να παρέχει και πολύ καλή οικονομία κίνησης – όσο αυτό βέβαια αφορά στους πελάτες που θα την επιλέξουν. Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο παραμένει ξεχωριστό και κυρίως, ζηλευτό, προσφέροντας γοητεία και πολυτέλεια, σε ένα concept πρακτικότητας και ιδιαίτερου στιλ.
200 διαθέσιμα στοιχεία για BMW  ΣΕΙΡΑ 4(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

H BMW Σειρά 4 Gran Coupe εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο diesel κινητήρα 184 ίππων, ώστε να προσφέρει τις «χαρές» της πετρελαιοκίνησης στον ιδιοκτήτη της.

H BMW Σειρά 4 Gran Coupe εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο diesel κινητήρα 184 ίππων, ώστε να προσφέρει τις «χαρές» της πετρελαιοκίνησης στον ιδιοκτήτη της.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center