Στην Alfa Romeo έχουν ξεκινήσει την εξέλιξη τριών νέων μοντέλων, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν τα μέγιστα στην αναμόρφωση της ιταλικής φίρμας.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στην Alfa Romeo έχουν ξεκινήσει την εξέλιξη τριών νέων μοντέλων, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν τα μέγιστα στην αναμόρφωση της ιταλικής φίρμας.

Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα από την Alfa Romeo

8.733 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2014)

Οχτώ νέα μοντέλα, καινούργια μοτέρ άμεσου ψεκασμού και επιστροφή στις πισωκίνητες καταβολές της, ετοιμάζει τα προσεχή χρόνια η Alfa Romeo, η οποία σχεδιάζει να μπει πιο δυναμικά στο premium «κατεστημένο».

Στην Alfa Romeo έχουν ξεκινήσει την εξέλιξη τριών νέων μοντέλων, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν τα μέγιστα στην αναμόρφωση της ιταλικής φίρμας. Λόγος γίνεται για ένα μεσαίο sedan, ένα μεσαίων διαστάσεων SUV, αλλά και το 4θυρο μοντέλο που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της Alfa. Τα εν λόγω οχήματα, θα είναι τα σημαντικότερα από τα συνολικά οχτώ που ετοιμάζει η εταιρεία, προκειμένου να ανεβάσει τις παγκόσμιες πωλήσεις της από τις 74.000 που ήταν πέρσι, στις 400.000 το 2018.Το εταιρικό πλάνο της Alfa Romeo, η οποία θα αφήσει τις προσθιοκίνητες πλατφόρμες για πισωκίνητες και τετρακίνητες, έχει ως εξής:Μεσαίο sedanΜε το κωδικό όνομα Project 952, το μεσαίο sedan θα είναι το πρώτο από τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει η Alfa Romeo και αναμένεται να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στα μέσα του 2016. Από ό,τι φαίνεται, δεν θα ονομαστεί τελικά Giulia, όπως αρχικά λεγόταν, ενώ θα αποτελέσει το μοντέλο που θα διαδεχθεί στη γκάμα της Alfa την 159. 
Μαζί του θα λανσαριστεί και μια νέα σειρά κινητήρων βενζίνης άμεσου ψεκασμού, με μονή ή διπλή υπερτροφοδότηση. Σχεδιάζεται ένα 4κύλινδρο σύνολο 2,2 λτ. απόδοσης 180-330 ίππων, αλλά και ένα μεγαλύτερο V6 μοτέρ 3,3 λτ., του οποίου η ισχύς θα ξεκινάει από τους 400 ίππους και θα υπερβαίνει του 500. Τέλος, προγραμματίζονται και δύο diesel κινητήρες, ένας 4κύλινδρος 120-210 ίππων και ένας V6, απόδοσης 250-330 ίππων.Μεσαίο SUVΣτο 2ο μισό του 2016, ντεμπούτο θα κάνει το SUV της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Audi Q5. Το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του εν λόγω μοντέλου, θα είναι κοινά με εκείνα του sedan οχήματος.Μεγάλο sedanΗ νέα ναυαρχίδα της Alfa Romeo θα προσπαθήσει να μπει σφήνα στο premium γερμανικό κατεστημένο. Θα αποτελέσει μια επιμηκυμένη εκδοχή του μεσαίου sedan και θα εξοπλίζεται με τις ισχυρότερες εκδόσεις των νέων κινητήρων, χωρίς ωστόσο να προγραμματίζονται για αυτό V8 μηχανικά σύνολα.Τα υπόλοιπα πέντε μοντέλα που θα εμπλουτίσουν την ανανεωμένη γκάμα της Alfa Romeo είναι τα εξής:4C SpiderΠρόγευση για την ανοικτή εκδοχή της 4C coupe πήραμε στην προηγούμενη έκθεση της Γενεύης, όπου παρουσιάστηκε η πρωτότυπη 4C Spider. Η έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου αναμένεται να λανσαριστεί το προσεχές καλοκαίρι και –παρόλο το όνομά του- θα αποτελεί ένα targa όχημα, του οποίου η carbon οροφή θα αφαιρείται χειροκίνητα.Μεσαίο roadsterΣτην Alfa δουλεύουν και σε ένα μεσαίων διαστάσεων roadster όχημα, το οποίο θα στηριχθεί σε πιο κοντή εκδοχή του πατώματος του μεσαίου τους sedan. Το μικρότερο roadster που θα στηριχθεί στο νέο Mazda MX-5, δεν θα μπει τελικά στη γκάμα της Alfa, αλλά σε εκείνη της Fiat, με την παραγωγή του να ξεκινάει στην Ιαπωνία το 2015. Το roadster της Alfa θα διαθέτει πιο πλούσια παλέτα κινητήρων από εκείνη του μοντέλου που θα φτιάξει η Mazda και το οποίο θα παίρνει κίνηση αποκλειστικά από τον 1.400άρη κινητήρα του Ομίλου. Το μεγαλύτερο roadster θα εξοπλίζεται με το 1.800άρι turbo μοτέρ της 4C coupe, αλλά και με το νέο σύνολο των 2,2 λίτρων.Μεσαίο coupeAλλη μία παραλλαγή της πλατφόρμας του μεσαίου sedan ετοιμάζουν στην Alfa. Λόγος γίνεται για ένα coupe όχημα με άνετους χώρους για τέσσερις. Ακόμα, πάντως, δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι ένα «κανονικό» 2θυρο coupe όχημα ή ένα 4θυρο μοντέλο με coupe αισθητική, ένα αμάξωμα που είναι πολύ της …μόδας.Μεγάλο SUVΣτην Alfa Romeo σχεδιάζουν εδώ και καιρό ένα μεγάλο SUV, κοιτώντας κυρίως τις αγορές των Η.Π.Α. και της Κίνας. Κατά τα φαινόμενα, θα στηριχθεί στην Maserati Levante, η παραγωγή της οποίας θα ξεκινήσει στα τέλη της επόμενης χρονιάς στο ανακαινισμένο εργοστάσιο Mirafiori της Fiat στο Τορίνο.

Ένα μεσαίο sedan (κατασκοπευτική φωτό) ετοιμάζουν για το 1ο μισό του 2016 στην Alfa Romeo, στο πάτωμα του οποίου θα στηριχθούν ένα SUV, ένα coupe, ένα roadster, αλλά και η sedan ναυαρχίδα της εταιρείας.

Ένα μεσαίο sedan (κατασκοπευτική φωτό) ετοιμάζουν για το 1ο μισό του 2016 στην Alfa Romeo, στο πάτωμα του οποίου θα στηριχθούν ένα SUV, ένα coupe, ένα roadster, αλλά και η sedan ναυαρχίδα της εταιρείας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto