Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, με μικρούς τραυματισμούς προκάλεσε η καραμπόλα στην Εθνική Οδό, από φορτηγό χωρίς φρένα.

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, με μικρούς τραυματισμούς προκάλεσε η καραμπόλα στην Εθνική Οδό, από φορτηγό χωρίς φρένα.

Νέα καραμπόλα με φορτηγό «αλλάζει» τον νόμο για τις μεταφορές

10.452 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2014)

Το νέο τροχαίο με καραμπόλα 15 αυτοκινήτων και μικρούς τραυματισμούς που συνέβη χθες στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, ήταν η αφορμή για να δρομολογηθούν αλλαγές στον νόμο περί μεταφορών και εμπορευμάτων με γνώμονα την οδική ασφάλεια.

Λίγες μέρες μετά την τραγωδία στην Εγνατία Οδό, ένα νέο τροχαίο συμβάν με φορτηγό χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα καθόδου λίγο μετά την έξοδο της Αττικής Οδού δημιούργησε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς προξένησε ζημιές σε 15 αυτοκίνητα και τραυμάτισε ελαφρά δύο οδηγούς.Ειδικότερα, ο Βούλγαρος οδηγός του φορτηγού που μετέφερε σακιά με αλεύρι διαπίστωσε ότι δεν έχει φρένα και έριξε στις μπάρες της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος το φορτηγό, προσπαθώντας να αποτρέψει τα χειρότερα. Σημειωτέον ότι ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι το ευρωπαϊκό δίπλωμα του είχε λήξει.Με αφορμή λοιπόν και το δεύτερο συμβάν στους Εθνικούς Δρόμους της χώρας, το υπουργείο Υποδομών προχωρά σε αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου, αναφορικά με την οδική ασφάλεια των μεταφορών εμπορευμάτων. Μάλιστα, στο αυστηρότερο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί –σύμφωνα με πληροφορίες- θα επιβάλλεται μεταξύ άλλων και η άμεση πληρωμή των προστίμων για τις πολύ επικίνδυνες παραβάσεις των φορτηγών αλλά και η ακινητοποίησή τους σε αντίστοιχα συμβάντα. Ό,τι αφορά το σύνολο των αλλαγών, οι αρμόδιοι του υπουργείου τονίζουν ότι θα κατατεθεί τροπολογία πολύ σύντομα στη Βουλή, ακόμα και τον ερχόμενο μήνα και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε αναλυτικά.Παράλληλα, το νέο συμβάν «κινητοποίησε» τους αρμόδιους φορείς και για την εντατικοποίηση των ελέγχων από τα ειδικά κλιμάκια της Τροχαίας και των Περιφερειών προς τα φορτηγά οχήματα και τους οδηγούς τους στις Εθνικές Οδούς, καθώς απεδείχθη για άλλη μια φορά ότι ο έλεγχος είναι πλημμελής και φορτηγά ασυντήρητα, «κινητές-βόμβες», όπως τα χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, κυκλοφορούν ελεύθερα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda