Αν η Volkswagen Motorsport κερδίσει τον τελευταίο αγώνα στην Ουαλία, θα φτάσει φέτος στις 12 νίκες και το ρεκόρ των περισσότερων πρώτων θέσεων θα είναι αποκλειστικά δικό της. Διαφορετικά, θα το μοιράζ
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αν η Volkswagen Motorsport κερδίσει τον τελευταίο αγώνα στην Ουαλία, θα φτάσει φέτος στις 12 νίκες και το ρεκόρ των περισσότερων πρώτων θέσεων θα είναι αποκλειστικά δικό της. Διαφορετικά, θα το μοιράζεται με τη Citroen.

Η VW ισοφάρισε το ρεκόρ της Citroen στο WRC

2.844 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2014)

Η νίκη του Ogier στο Ράλι Ισπανίας, του χάρισε τον τίτλο, ενώ ήταν η 11η της Volkswagen Motorsport αυτήν τη σεζόν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Citroen το 2005 και 2008.

Η αγωνιστική ομάδα της Citroen στο παρελθόν είχε την τύχη να έχει στο δυναμικό της τον ζωντανό θρύλο Sebastien Loeb, γεγονός που της χάρισε 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών, 9 τίτλους οδηγών και συνολικά 93 νίκες σε αγώνες ράλι. Μάλιστα, τις σεζόν 2005 και 2008 κέρδισε σε 11 αγώνες, μία επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.Ένας άλλος Sebastien, όμως, ξανά από τη Γαλλία, είναι αυτός που βοήθησε την ομάδα του, την Volkswagen Motorsport να κερδίσει φέτος σε 11 αγώνες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Citroen. Λόγος γίνεται για τον Ogier, φυσικά, τον νέο πρωταθλητή του WRC, ο οποίος φέτος πήρε 7 πρώτες θέσεις, ενώ ο team-mate του Jari-Matti Latvala, κέρδισε σε άλλους 4 αγώνες. Υπενθυμίζουμε, πάντως, πως υπάρχει ένα ακόμα ράλι, αυτό της Ουαλίας, στο οποίο αν κερδίσει ένας εκ των δύο προαναφερθέντων οδηγών, το ρεκόρ θα ανήκει αποκλειστικά στη VW.Κλείνοντας, θα επιχειρήσουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις δύο ιστορικές χρονιές της Citroen. Τo 2005, οι αρχικοί οδηγοί ήταν οι Loeb και Duval, με τον τελευταίο να αντικαθίσταται για δύο αγώνες από τον Sainz. Ο Loeb πήρε τον τίτλο, κερδίζοντας στα Monte Carlo Rally, Rally New Zealand, Rally Italia Sardinia, Rally Cyprus, Rally of Turkey, Acropolis Rally, Rally Argentina, Rallye Deutschland, Rallye de France και Rally Catalunya, παίρνοντας τον τίτλο και χαρίζοντας στην ομάδα του το πρωτάθλημα. Ο Duval, πάλι, νίκησε στο Rally Australia.Το 2008, το δίδυμο της Citroen ήταν οι Loeb και Sordo. Ο Γάλλος πήρε 11 νίκες, σπάζοντας το ρεκόρ του Jari-Matti Latvala από το 2005, ενώ ο Sordo τερμάτισε τη σεζόν 3ος. Φυσικά ο Loeb, ο οποίος έφτασε τότε τις 47 νίκες στο WRC, πήρε το πρωτάθλημα οδηγών και η Citroen το αντίστοιχο κατασκευαστών.

O Sebastien Loeb τερματίζει πρώτος στο Rally Catalunya του 2008.

O Sebastien Loeb τερματίζει πρώτος στο Rally Catalunya του 2008.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto