Το Golf SportWagen HyMotion χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου, οι οποίες τροφοδοτούν με ενέργεια το ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ίππων. Η επίδοση στο 0-100 είναι 10,0 δλ.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Golf SportWagen HyMotion χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου, οι οποίες τροφοδοτούν με ενέργεια το ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ίππων. Η επίδοση στο 0-100 είναι 10,0 δλ.

Νέο VW Golf υδρογόνου

4.838 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2014)

Με ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων και 4 δεξαμενές υδρογόνου που τροφοδοτούν τις κυψέλες του, το Golf SportWagen HyMotion έχει αυτονομία 499 χλμ., ενώ κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 10,0 δλ.

Η Volkswagen επέλεξε την έκθεση του Λος Αντζελες για να πραγματοποιήσει το παγκόσμιο ντεμπούτο του πειραματικού Golf SportWagen HyMotion. Πρόκειται για ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου, οι οποίες τροφοδοτούν με ενέργεια το ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ίππων. Η επίδοση στο 0-100 που «υπόσχεται» η VW για το Golf SportWagen HyMotion είναι 10,0 δλ.Η μπαταρία ιόντων λιθίου του οχήματος αποθηκεύει την κινητική ενέργεια που δημιουργείται από το φρενάρισμα. Αυτή, χρησιμοποιείται στην αρχική φάση λειτουργίας των κυψελών, ενώ βοηθάει και κατά την επιτάχυνση του οχήματος. Το υδρογόνο αποθηκεύεται σε 4 δεξαμενές από ανθρακονήματα, οι οποίες είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα του Golf SportWagen HyMotion.Η αυτονομία του μοντέλου είναι 499 χλμ., ενώ ο ανεφοδιασμός του με υδρογόνο διαρκεί μόλις 3 λεπτά. Δυστυχώς δεν αναμένεται άμεσα κάποια έκδοση παραγωγής του Golf SportWagen HyMotion, καθώς η VW αντιτάσσει το υψηλό κόστος παραγωγής του, αλλά και το περιορισμένο δίκτυο ανεφοδιασμού με υδρογόνο.
&&&&

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center