Το πιο πρακτικό smart!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το πιο πρακτικό smart!

Δοκιμή: Νέο smart forfour 71 PS

38.071 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2015)

Το 5θυρο smart forfour επιστρέφει εντελώς διαφορετικό από ό,τι στο παρελθόν και κυρίως, πιο έτοιμο από ποτέ ώστε να συνδυάσει την μοντέρνα εμφάνιση, την ευχρηστία και την οικονομία κίνησης, με την πρακτικότητα και τους καλούς χώρους για 4 επιβάτες.

Στα γρήγορα: 
• Κινητήρας 1,0 λτ.-71 PS
• Μέση κατανάλωση 4,2 λτ./100 χλμ.
• Χωρίς τέλη κυκλοφορίας
• Κοστίζει από 12.087 ευρώ
Σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, ευελιξία, ποιότητα, χώροι για 4 και πρακτικότητα, ευκολία στην οδήγηση
Επιδόσεις, πίσω παράθυρα με μεντεσέ, ρηχό πορτ-μπαγκάζ
Το 2004 η smart λανσάροντας το πρώτο forfour, θέλησε να προσφέρει στους θιασώτες των μοντέλων της εταιρείας μια πιο πρακτική επιλογή. Το αυτοκίνητο, βασισμένο πάνω στο Mitsubishi Colt, ήταν μεγαλύτερο και κυρίως, πολύ διαφορετικό σε σχέση με το 2θέσιο fortwo, με την εμπορική του πορεία να ολοκληρώνεται τελικά νωρίς το 2006. Σήμερα, 8 χρόνια αργότερα, η smart επιστρέφει με το νέο forfour ακολουθώντας τον πιο ορθολογικό δρόμο της απλής επιμήκυνσης του fortwo και της προσθήκης δύο πίσω θυρών στο διθέσιο αμάξωμα της νέας γενιάς του μοντέλου. Φυσικά, το forfour διατηρείται πισωκίνητο και με τον κινητήρα στο πίσω μέρος του, ενώ από πλευράς τιμής, με κόστος από 12.087 ευρώ για την έκδοση με τον 1.000άρη κινητήρα της δοκιμής μας, το forfour κερδίζει και σε Value for Money, παρά κάποιες εξοπλιστικές ελλείψεις της αρχικής του έκδοσης (ρύθμιση τιμονιού, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, στροφόμετρο ).
Ένα μακρύτερο smart
Σχεδιαστικά, το νέο forfour βασίζεται πάνω στη νέα γενιά του smart fortwo, στο αμάξωμα του οποίου έχουν προστεθεί οι δύο πίσω πόρτες και έχει διευρυνθεί κατά 619 χλστ. το μεταξόνιο. Περαιτέρω αισθητικές αλλαγές δεν υπάρχουν στο εμπρόσθιο ή το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με το νέο forfour να διατηρείται άκρως νεανικό και μοντέρνο. Στο όλο concept της νεανικότητας του μοντέλου εντάσσεται και η διχρωμία του αμαξώματος, με μια σειρά από διαφορετικούς συνδυασμούς να είναι διαθέσιμοι, ενώ φυσικά, υπάρχουν και διάφορα σχέδια και μεγέθη για τις ζάντες αλουμινίου. 
Συμπέρασμα 
Μπορεί να πέρασαν 8 και κάτι παραπάνω χρόνια, από το τελευταίο 5θυρο smart, ωστόσο με το νέο forfour η εταιρεία μας δείχνει ότι η αναμονή αυτή άξιζε. Το νέο μοντέλο είναι ένα πραγματικό 4θέσιο μίνι, που φέρνει για πρώτη φόρα τη ξεχωριστή αύρα ενός smart σε όσους θα αναζητήσουν την έξτρα πρακτικότητα που αυτό προσφέρει. Σε ό,τι αφορά στο κόστος του, το forfour με τα 12.000 ευρώ που κοστίζει δεν είναι «φθηνό», από την άλλη όμως, υπάρχει το όνομα «smart» και το γενικότερο, άκρως ποιοτικό concept του αυτοκινήτου, που δεν έχουν αντίπαλο στην κατηγορία.

Όμορφο, ποιοτικό και πρακτικό το εσωτερικό του forfour, που προέρχεται απευθείας από αυτό του smart fortwo.

Όμορφο, ποιοτικό και πρακτικό το εσωτερικό του forfour, που προέρχεται απευθείας από αυτό του smart fortwo.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN