Ποιο από τα Focus, Giulietta και Civic είναι το πιο ευχάριστο πετρελαιοκίνητο, οδηγικά;

Ποιο από τα Focus, Giulietta και Civic είναι το πιο ευχάριστο πετρελαιοκίνητο, οδηγικά;

Diesel και sport

36.283 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2015)

Οι diesel κινητήρες έχουν συνδέσει το όνομά τους περισσότερο με την οικονομία καυσίμου, παρά με τις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση. Όχι πάντα!

Στο άκουσμα της λέξης diesel το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο νου είναι η χαμηλή κατανάλωση και όχι οι επιδόσεις. Καλώς ή κακώς, το πετρέλαιο έχει γίνει συνώνυμο της οικονομίας καυσίμου. Και σε μία εποχή που τα κόστη μετακίνησης έχουν αυξηθεί, δικαίως έχει γίνει μόδα. 
Σε ένα αυτοκίνητο, όμως, δεν κοιτάς μόνο την κατανάλωση και την βελόνα του ρεζερβουάρ. Υπάρχουν, ευτυχώς, ακόμη αυτοί οι οδηγοί που στο επίκεντρο έχουν την οδηγική απόλαυση, είτε αυτή ορίζεται μέσα από τις επιδόσεις, είτε από την συνολική συμπεριφορά του οχήματος στο δρόμο. 
Παρακάτω, λοιπόν, συγκρίνουμε, τρία μοντέλα που συνδυάζουν τους δύο παραπάνω κόσμους: αφενός την οικονομία κίνησης, αφετέρου την σπορ οδική συμπεριφορά. 
Πρόκειται για την Alfa Romeo Giulietta 1,6 JTDM-2 με μόλις 105 ίππους, αλλά με 320 Nm ροπής που υπερ-καλύπτουν το όποιο κενό ισχύος, το Ford Focus με την οδηγοκεντρική -σε όλες τις εκδόσεις του άλλωστε- οδική συμπεριφορά, και τέλος το Honda Civic με τα 120 άλογα και την σπορτίφ εμφάνιση. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN