Τι φέρνει η νέα γενιά Prius;

Τι φέρνει η νέα γενιά Prius;

17.840 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2015)

Το Toyota Prius αλλάζει και στη νέα του γενιά έρχεται για να τονίσει τη φουτουριστική του υπόσταση σε αμάξωμα και εσωτερικό, αλλά και να δώσει έμφαση και σε τομείς όπως η οδική συμπεριφορά και η οδηγική ευχαρίστηση.

Εμφάνιση-Διαστάσεις: Πιο ακραίο…Από το σχεδόν 1 όγκου αμάξωμα του προηγούμενου Prius, το 4ης γενιάς υβριδικό μοντέλο περνά σε νέες φόρμες, που το κάνουν να δείχνει πιο δυναμικό και επιθετικό. Το αμάξωμα λοιπόν αλλάζει όντας πλέον περισσότερο 3 όγκων, χαμηλώνει (κατά 20 χλστ.) και παράλληλα αποκτά πιο ακραία σχεδιαστικά μοτίβα, τόσο εμπρός, όσο και πίσω. Ειδικότερα, στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζουν τα σφηνοειδή, «διχαλωτά» φανάρια με τους κάθετους προβολείς ομίχλης στα άκρα του προφυλακτήρα. 
Πίσω από την άλλη, τονίζεται ο ανασηκωμένος τρίτος όγκος με μια έξτρα γυάλινη επιφάνεια, που λειτουργεί και σαν αεροτομή. Ξεχωριστής σχεδίασης είναι και τα κάθετα φωτιστικά. Στο πεδίο των διαστάσεων, εκτός του ύψους που είναι χαμηλότερο, το νέο Toyota Prius είναι 60 χλστ. πιο μακρύ (4.540 χλστ.), 15 χλστ. πιο πλατύ (1.760 χλστ.) και με το ίδιο μεταξόνιο (2,7 μέτρα). Κορυφαία είναι και η αεροδυναμική, με τον αντίστοιχο συντελεστή να είναι μόλις 0,24.
PEUGEOT NEW EVANS
4green