Αυτά τα diesel... δαγκώνουν. Ποιο θα κερδίσει όμως;

Αυτά τα diesel... δαγκώνουν. Ποιο θα κερδίσει όμως;

Giulietta vs Focus vs Astra

31.915 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2016)

Οι diesel εκδόσεις των Alfa Romeo Giulietta, Ford Focus και Opel Αstra έχουν τσαγανό και μπόλικα άλογα για να συνδυάσουν οικονομία diesel και επιδόσεις βενζίνης.

Ω καιροί, ώ ήθη… Οι εποχές που τα diesel αυτοκίνητα ήταν συνώνυμα της χαμηλής απόδοσης και των μέτριων επιδόσεων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι σύγχρονοι diesel κινητήρες είναι τόσο εξελιγμένοι, που μπορούν να αποδίδουν μπόλικα άλογα και να εμφανίζουν τονισμένες επιδόσεις, χωρίς να ξεχνούν όμως την οικονομία στο καύσιμο. Για παράδειγμα, η Alfa Romeo Giulietta έχει 1,6 λτ. turbodiesel, που πλέον αποδίδει 120 άλογα (από 105). Το Ford Focus αποδίδει τα ίδια άλογα, αλλά από 1,5 λτ. Το Opel Astra είναι σημείο αναφοράς μιας ο 1,6 λτ. turbodiesel του αποδίδει 136 άλογα! Η σύγκριση των 3 μικρομεσαίων μοντέλων είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Ας αρχίσουμε από την εμφάνιση…
Κούκλα η GiuliettaΌσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, που καλώς ή κακώς μετράει πολύ στην επιλογή, και τα τρία μοντέλα είναι μοντέρνα, με το καθένα να ακολουθεί τη σχεδιαστική ταυτότητα της εκάστοτε μάρκας. H Giulietta είναι η σεξοβόμβα της κατηγορίας και αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Από εκεί και πέρα, το Ford Focus με τα powerdomes στο καπό, τα LED φανάρια και την εντυπωσιακή μάσκα δείχνει επιβλητικό και συνάμα πολυτελές, θυμίζοντας κάτι από Aston Martin. Το Opel Astra ήρθε με νέα και δυναμική σχεδίαση στο πρωτότυπο Monza Concept. Είναι προσεγμένο στη λεπτομέρεια, η «μούρη» του βγάζει δυναμισμό και πολυτέλεια, ενώ στο πίσω μέρος ο τρόπος που πέφτει η οροφή και η πίσω κολόνα συνθέτουν ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα που παραπέμπει σε κουπέ. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

AUTOFIT PASXA
4green