Αυτή τη στιγμή η VW διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της, το e-Golf και το e-Up!

Αυτή τη στιγμή η VW διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της, το e-Golf και το e-Up!

30 ηλεκτρικά το 2025 η VW

1.949 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2016)

Ηλεκτρικό οραματίζεται το μέλλον της η VW, που σκοπεύει να κατασκευάσει 30 νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030, με ετήσιο ρυθμό 3 εκ. μονάδων.

Η στροφή των γερμανικών εταιρειών προς την ηλεκτροκίνηση τα τελευταία χρόνια είναι παραπάνω από εμφανής, με τη VW να διαθέτει ήδη δύο μοντέλα το e-Golf και το e-Up! Βέβαια ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το σκόπελο που λέγεται αυτονομία, αφού ακόμα και το ανανεωμένο e-Golf θα χρειάζεται φόρτιση ανά 300 χλμ., ωστόσο είναι σίγουρο πως μέσα σε λίγα χρόνια θα έχει λυθεί και αυτό το πρόβλημα.
Σχετικά με τα σχέδια της φίρμας, ο CEO της, Matthias Muller, ανακοίνωσε πως θα παρουσιαστούν 30 νέα ηλεκτρικά οχήματα, μέχρι το 2025. Αδιαμφισβήτητα μεγάλος αριθμός, αφού αυτό σημαίνει πως για τα επόμενα 9 χρόνια, κάθε χρόνο θα παράγονται περισσότερα από τρία νέα μοντέλα. Ακόμα πιο εντυπωσιακό ωστόσο, είναι ο ρυθμός παραγωγής τους. Σύμφωνα με τον κ. Matthias Muller θα κατασκευάζονται κάθε χρόνο 3 εκατομμύρια μονάδες ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο ισοδυναμεί με το 25% περίπου των συνολικών της πωλήσεων.
Αυτές οι ανακοινώσεις του CEO, συνάδουν απόλυτα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με την πρόθεση της γερμανικής φίρμας να επενδύσει ένα τεράστιο ποσό για να κατασκευάσει εργοστάσιο παρόμοιο με αυτό της Tesla, όπου εκεί θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει από μόνη της τις μπαταρίες των οχημάτων. Παράλληλα η VW εξελίσσει και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, που σίγουρα θα εφαρμοστούν σε κάποια από αυτά τα καινούρια μοντέλα.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
skoda