Ο Andreas Mikkelsen πήρε ένα αναπάντεχο δώρο, τη νίκη στο Ράλι Πολωνίας. Ας δούμε πώς εξελίχθηκε η αγωνιστική δράση…
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο Andreas Mikkelsen πήρε ένα αναπάντεχο δώρο, τη νίκη στο Ράλι Πολωνίας. Ας δούμε πώς εξελίχθηκε η αγωνιστική δράση…

Τι έγινε στο WRC Ράλι Πολωνίας (+video)

3.639 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2016)

Ολοκληρώθηκε ο έβδομος γύρος του φετινού WRC με το Ράλι Πολωνίας. Τι έγινε στο συναρπαστικό φινάλε, φέρνοντας τούμπα τον αγώνα; Δείτε τη δραματική εξέλιξη ειδική προς ειδική.

Απαρηγόρητος είναι ο Ott Tanak, καθώς ένα κλαταρισμένο ελαστικό λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος, του στέρησε τελικά την πρώτη του νίκη στο WRC, σε έναν αγώνα που είχε εξ αρχής το προβάδισμα. Έτσι, ο Andreas Mikkelsen πήρε ένα αναπάντεχο δώρο, τη νίκη στο Ράλι Πολωνίας. Ας δούμε, όμως, πώς εξελίχθηκε η αγωνιστική δράση από εκεί που την αφήσαμε, εχθές το πρωί.O Ott Tanak ολοκλήρωσε το χθεσινό μακρύτερο σκέλος του Ράλι Πολωνίας, έχοντας πλεονέκτημα 21,3 δλ. από το Volkswagen Polo R του 2ου Andreas Mikkelsen. Πίσω τους, από απόσταση 6,5 δλ. βρέθηκε ο Hayden Paddon, ο οποίος ήταν πιο ευχαριστημένος ύστερα από τις διορθώσεις που έγιναν στο Hyundai i20.Ο Tanak ξεκίνησε σαν σίφουνας τη χθεσινή μέρα, κερδίζοντας με το Ford Fiesta RS και τις τρεις ειδικές, ανεβάζοντας τη διαφορά του από τα 4,2 στα 18,0 δλ. Εκμεταλλεύθηκε την καλύτερη πρόσφυση που είχε σε σχέση με τους αντιπάλους του που ξεκινούσαν πριν από αυτόν, καθαρίζοντας το δρόμο.Τα πράγματα με το δρόμο ήταν πιο «δίκαια» όταν οι ειδικές επαναλήφθηκαν το απόγευμα. Ο Mikkelsen έκλεισε αρχικά την ψαλίδα, αλλά ο Tanak αντεπιτέθηκε ανοίγοντάς την εκ νέου. Ο Thierry Neuville ανέβηκε στην 4η θέση, ενώ ο Jari-Matti Latvala βρήκε το ρυθμό του, προσπερνώντας τον team-mate Sebastien Ogier, ο οποίος είχε πάλι το «βάσανο» να ανοίγει πρώτος τις διαδρομές.Ο Stephane Lefebvre πήρε εχθές το απόγευμα την πρώτη του νίκη σε ειδική του WRC, καταλαμβάνοντας προς το παρόν την 7η θέση, μπροστά από τους Craig Breen, Eric Camilli και Mads Ostberg που συμπλήρωσαν εχθές την πρώτη δεκάδα.Το σημερινό τελευταίο σκέλος, περιελάμβανε μόλις 59,6 χλμ. αγωνιστικής δράσης. Ο Andreas Mikkelsen μείωσε από τον Εσθονό, κατά 2,4 δλ. στην πρώτη ειδική και κατά 0,3 δλ. στην επόμενη, διαμορφώνοντας τη διαφορά τους στα 18,6 δλ. Η χθεσινή ζέστη και λιακάδα, έδωσε το θέση της σε έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, δημιουργώντας προβλήματα πρόσφυσης στα πληρώματα. Ο Hayden Paddon ήταν πέμπτος και στις δύο ειδικές, διαμορφώνοντας τη διαφορά του στα 12,9 δλ. από τον Mikkelsen, με τον team-mate Thierry Neuville, να βρίσκεται 20 δλ, πίσω του.Το 73ο Ράλι Πολωνίας, φύλαγε όλο του το δράμα για το φινάλε. Βλέπετε, λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος, ένα κλαταρισμένο ελαστικό στέρησε τελικά από τον Ott Tanak την πρώτη του νίκη στο WRC, σε έναν αγώνα που είχε εξ αρχής το προβάδισμα. Έτσι στην υπό καταρρακτώδη βροχή προτελευταία ειδική, ο Εσθονός έχασε 40 δλ., δίνοντας έτσι στον Νορβηγό Andreas Mikkelsen μια αναπάντεχη νίκη.Καταρρακωμένος ο Tanak, κατάφερε τελικά να τερματίσει 2ος, 26,2 δλ. πίσω από τον Mikkelsen και 2,3 δλ. μπροστά από τον Hayden Paddon. Ο πρωταθλητής Sebastien Ogier επανέλαβε το «κόλπο» που συνηθίζει, να μειώνει δηλαδή τη «χασούρα» κερδίζοντας τους 3 έξτρα πόντους της τελευταίας TV Power Stage. Σε αυτήν, ο team-mate Jari-Matti Latvala πήρε τους δύο βαθμούς και ο Thierry Neuville τον έναν.

Λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος, ένα κλαταρισμένο ελαστικό στέρησε τελικά από τον Ott Tanak την πρώτη του νίκη στο WRC, σε έναν αγώνα που είχε εξ αρχής το προβάδισμα.

Λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος, ένα κλαταρισμένο ελαστικό στέρησε τελικά από τον Ott Tanak την πρώτη του νίκη στο WRC, σε έναν αγώνα που είχε εξ αρχής το προβάδισμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center