O Sebastien Ogier εξασφάλισε στην Ισπανία, τον 4ο συνεχόμενο τίτλο του στο WRC. Δείτε το πώς…

O Sebastien Ogier εξασφάλισε στην Ισπανία, τον 4ο συνεχόμενο τίτλο του στο WRC. Δείτε το πώς…

WRC: Βγήκε πρωταθλητής

5.674 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2016)

Στο Ράλι Ισπανίας ο Sebastien Ogier ήταν για πέμπτη φορά φέτος, πρώτος, γεγονός που του χάρισε τον 4ο συνεχόμενο τίτλο στο WRC. Δείτε ειδική προς ειδική πώς έβγαλε πρωταθλητή η Καταλονία.

Αφήσαμε τον Dani Sordo επικεφαλής στο Ράλι Ισπανίας, με το τέλος του 1ου Σκέλους, αλλά εχθές όλα άλλαξαν στον αγώνα. Ο Andreas Mikkelsen, που είναι δεύτερος στη γενική βαθμολογία του πρωταθλήματος, είχε έξοδο μετά τούμπας, αφήνοντας τον Ogier με το ένα χέρι στο κύπελο. Μόνο ο Thierry Neuville μπορεί (μαθηματικά) να κάνει κάτι, αλλά και πάλι πρέπει να πάρει στην Ισπανία τους μέγιστους πόντους και ο Ogier κανέναν.  
Ο Ogier τερμάτισε το όνειρο του Sordo να γίνει ο πρώτος Ισπανός που θα κερδίσει τον αγώνα μετά από 21 χρόνια. Ο Γάλλος τελείωσε τη χθεσινή μέρα με προβάδισμα 5,8 δλ. από τον Ισπανό, ενώ ο Neuville ήταν πίσω του άλλα 58,1 δλ.
 
Το Σάββατο στην Καταλονία ήταν ηλιόλουστο και οι διαδρομές έγιναν από λασπωμένες, γρήγορες ασφάλτινες. Αρχικά ο Sordo υπερασπίστηκε τη διαφορά των 17.0 δλ., αλλά στα μέσα της ημέρας ο Ogier την είχε ψαλιδίσει στα 7.7 δλ., νικώντας σε δύο ειδικές. Τρεις ακόμα πιο γρήγοροι χρόνοι το απόγευμα, έφεραν το Γάλλο μπροστά όσο ο Sordo πάλευε με την υποστροφή.
 
Ο Mikkelsen ήταν από απόσταση στην τρίτη θέση, όταν σε μία γρήγορη στροφή βρήκε στις μπαριέρες και τούμπαρε. Τόσο ο Νορβηγός, όσο και ο συνοδηγός του, Anders Jaeger, όπως θα δείτε και στο σχετικό video, δεν έπαθαν το παραμικρό.
 
Προβλήματα με το χειρισμό του i20 είχε και ο Neuville, ενώ πίσω του κατά 16,1 δλ. βρέθηκε ο Hayden Paddon, βάζοντας το 3ο Hyundai στα 4 πρώτα οχήματα. Ακολούθησε από απόσταση 37,9 δλ. ο Kris Meeke, με αρκετά απρόοπτα με το DS 3. Δύο Ford Fiesta RS ακολούθησαν, αυτά των Mads Οstberg και Ott Tanak, με τους Kevin Abbring, Martin Prokop και τον πρωτοπόρο του WRC 2, Jan Kopecky, να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto