Τελικά δεν θα δούμε ποτέ τη μονομαχία Toyota VS VW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, μετά την απόσυρση της τελευταίας.

Τελικά δεν θα δούμε ποτέ τη μονομαχία Toyota VS VW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, μετά την απόσυρση της τελευταίας.

Τέλος η VW από το WRC

4.408 Επισκέψεις στο άρθρο (2/11/2016)

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στου κόλπους του WRC, η απόφαση της VW να αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει βρετανικό μέσο, το Διοικητικό Συμβούλιο της VW αποφάσισε, μετά από πολύωρη συνάντηση στα κεντρικά της VW, η εταιρεία να αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ WRC στα τέλη του 2016 και να μην πάρει μέρος στο νέο Πρωτάθλημα του 2017.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Η αναπάντεχη αυτή απόφαση, αποτέλεσε τεράστια έκπληξη, καθώς ήρθε αμέσως μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εποχή, κατά την οποία η VW κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους των κατασκευαστών και των οδηγών (2013, 2014, 2015 και 2016). Επιπροσθέτως, είχε προχωρήσει αρκετά η εξέλιξη του νέου VW Polo WRC για το 2017, Κάτι που συνηγορεί πως η απόφαση αυτή ήταν ξαφνική. Μάλιστα το VW Polo WRC που βρισκόταν υπό εξέλιξη, θα αποτελέσει παρελθόν και δεν θα διατεθεί προς πώληση ούτε σε κάποια ιδιωτική ομάδα.
Ο λόγος της ξαφνικής αυτής απόσυρσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αφορά στην γενικότερη προσπάθεια του VW Group, να εξοικονομήσει πόρους, ώστε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις του σκανδάλου με τους ρύπους των αυτοκινήτων του και τις αποζημιώσεις που απαιτούνται. Εξάλλου πριν λίγες μέρες, ακόμα μία φίρμα του Ομίλου η Audi, έθεσε εαυτόν εκτός του
Παγκόσμιου Πρωτάθληματος Αγώνων Αντοχής
 της μεθεπόμενης περιόδου.
 
Ευτυχώς, οι 200 περίπου εργαζόμενοι του αγωνιστικού τμήματος της VW, δεν θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά θα ενσωματωθούν στην ομάδα του VW Golf για Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού και στο τμήμα Ράλλυ της Skoda.
 
Τέλος στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, οι λάτρεις του αθλήματος, τελικά θα χάσουν τη μονομαχία Toyota VS VW, με την πρώτη πλέον να έχει να ανταγωνιστεί τις εργοστασιακές ομάδες των Citroen και Hyundai.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
NISSAN